Izlet na dlani

5 čudovitih plaž na Siciliji

Največji otok v Mediteranu je že dolgo poznan po čudovitih plažah, dobro ohranjenih arheoloških najdiščih, barvitih mestih in dobri hrani. Govorimo seveda o Siciliji, kjer so plaže čiste in idealne za plavanje, sončenje in udejstvovanje v vodnih športih. Iz tega razloga vam spodaj navajamo pet najboljših plaž na Siciliji.

San Vito lo Capo

Tu boste našli kristalno čisto vodo in peščeno belo plažo, v ozadju pa vam bo kuliso delala gora Cofano. Obalno mesto San Vito lo Capo je v bližini mesta Trapani, zato veliko turistov prespi raje tam in se v San Vito lo Capo odpravi le za en dan.
Območje je polno jam in votlin, ki so razpršene med klifi, zato je ta kraj popularen tudi med plezalci.

Balestrate

Ta ribiška vasica se nahaja v provinci Palermo in še posebno poleti privablja ogromno turistov.  Seveda sončenje v morju dežnikov in ležalnikov ni za vsakogar, zato se lahko odpravite na misijo iskanja zasebne plaže v okolici. Vseeno pa je prav gneča lahko tisto pravo doživetje Italijanskega poletja.

Castellammare del Golfo

Mesto za romantične po duši se nahaja med Palermom in Trapanijem. Tu se še vedno čuti pridih stare Sicilije zato je dobrodošel vsak, ki ga zanima avtentična kulture in tradicija.

Plaže se nahajajo v vzhodnem delu mesta. Zingaro se nahaja ob naravnem rezervatu, Guidaloca je odlična lokacija za obiskovalce z avtom saj ima v bližini parkirišče, Scopello pa je dom bogatemu morskemu življenju in zato odlična izbira za raziskovalce morja.

Milazzo

Milazzo se nahaja tik ob Eolskih otokih in parku Nebrodi, zaradi česar je popularna destinacija med zgodovinarji in ljubitelji antike. Je prijeten kraj za oddih na plaži in skok v morje, prav tako pa se tu nahaja tudi dovolj hotelov in resortov za vse okuse. Velja omeniti, da je Milazzo v Odiseji kraj, kjer se Odisej sooči s Polifemom.

Scoglitti

Zadnja destinacija na našem seznamu je majhna ribiška vasica v bližini Vittorie. Je popularna turistična destinacije v poletnih mesecih, plaži Bianco Piccolo in Baia del Sole pa sta zlahka dostopni iz centra te vasice. Scoglitti je idealen za obiskovalce, ki se želijo izogniti gneči in masovnemu turizmu.

Prispevek povzeto po: Tripsavvy
Vir fotografij: Pixabay

Patricija Kragelj

Patricija Kragelj

Dodaj komentar


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.