Izlet na dlani

5 najlepših plaž na Sejšelih

Sejšeli so že dolgo poznani kot raj na zemlji. Če ta malce dražji košček raja obiščete v našem jesenskem času, se boste izognili velikim skupinam turistov in bolj doživeli utrip teh otokov, ki ležijo sredi Indijskega oceana.

Pohajkovanje po različnih otočkih je obvezno. Turistično najbolj zanimivi so zagotovo Mahe, Praslin in La Digue.
Mahe je največji otok na Sejšelih in ima posledično ogromno plaž ter največ infrastrukture. Na njem se nahaja glavno mesto Victoria. Ko zapustiš Mahe in se s trajektom odpraviš na Praslin, si mnenja, da te narava več ne more presenetiti. A že ob pristanku vidiš, da si se motil, saj Praslin na vsakem koraku znova preseneča z še lepšimi plažami. Na koncu ne smemo pozabiti še na La Digue. Je najmanjši med vsemi omenjenimi otoki, vendar ima prav zato poseben čar. Tu je kolo najhitrejše prevozno sredstvo, ki si ga lahko izposodite pri skoraj vsakem hotelu oziroma nastanitvi. Avtomobilov tu ni, ampak ne pozabite, tudi s kolesom se je potrebno pri njih voziti po levi strani.

Spodaj si preberite nekaj informacij o petih najlepših plažah, ki so lažje dostopne. Prav tako so vse –  razen Anse Bazarca – primerne za plavanje, kar ni samoumevno na Sejšelih.

 

1. BAIE LAZARE, MAHE

Zaliv je poimenovan po Francoskem raziskovalcu Lazare Picault, ki ga je odkril leta 1742.
Plaža je popolna za celodnevno poležavanje. Morda manjka nekaj več dreves, ki bi ponujala senco, saj zna mivka čez dan postati zelo vroča.

 

2. SOURCE D’ARGENT, LA DIGUE

Source d’argent leži na jugu otoka La Digue. S kolesom se odpravite proti jugozahodu otoka, vožnja vam vzame približno 10 min. V tem času prečkate tudi L’Union Estate – kokosovo plantažo, kjer je potrebno za vstop plačati približno 8€ na osebo. Zagotovo je Source d’argent najbolj poznana plaža na Sejšelih, saj so ji ogromne skale dale resnično unikaten izgled. Ravno zaradi svoje poznanosti, ni dneva, ko ne bi bila plaža polna turistov. Žal je to velik minus, saj ne doživiš plaže v pravi luči. Ne glede na to je vseeno vredna ogleda in nujen postanek, ko se zadržujete na otoku La Digue.

 

 

3. ANSE GEORGETTE, PRASLIN

Anse Georgette se nahaja na najsevernejšem delu otoka Praslin. Če želite priti do nje, obstajata 2 možnosti: hitrejša ali počasnejša pot. Če se odločite za počasnejšo, se z avtom peljete mimo resorta Constance Lemuria, na vrhu hriba parkirate in se odpravite peš na eno urni pohod po najvišjih vzpetinah otoka. Nagrajeni boste s prečudovitimi razgledi in morda se vam na poti pridruži še kakšen potepuški kuža. Če se odločite za hitrejšo pot,  greste peš do vhoda v resort Constance Lemuria. Vratarjem na vhodu razložite, da ste si prišli ogledati resort in z malo sreče vas spustijo skozi vhod. Zanimiva stvar Sejšelov je, da so vse plaže JAVNE. Kar pomeni, da greste lahko zastonj na najbolj urejene plaže, ki se nahajajo prav v resortih. Ko boste prišli na Anse Georgette vas bo kristalno modra voda, pustila brez besed.

 

 

4. ANSE BAZARCA, MAHE

Je manjša plaža, locirana na jugozahodni strani otoka Mahe. Lokacija ponuja peščeno plažo, ki je odlična za fotografiranje, vendar pa je tu kopanje prepovedano. Tu se namreč mešajo zelo močni morski tokovi, ki bi lahko plavalca brez težav popeljali na odprto morje. Ne glede na prepoved kopanja je to idiličen postanek na poti do morda bolj znane plaže, Police Bay.

 

 

5. PETIT ANSE KERLAN, PRASLIN

Petit Anse Kerlan je še ena izmed plaž, ki so zelo »instagram popular«  in se prav tako nahaja v resortu Constance Lemuria. Tu boste poleg prečudovite plaže našli še razne gugalnice, ležalnike in počivalnike, ki so v prvi vrsti namenjeni gostom resorta, vendar, ko ste enkrat na plaži nihče zares ne ve, kam sodite. 😀

Vir slik: Patricija Kragelj

Patricija Kragelj

Patricija Kragelj

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.