fbpx
Izlet na dlani

6 predlogov azijskih destinacij za sončen julijski in avgustovski dopust

Poletje je kljub vsemu čas, ko vas večina potuje na bolj oddaljene destinacije, saj si nekateri le takrat lahko omislijo daljše počitnice glede na službene obveznosti ali glede na šoloobvezne otroke. Azijske dežele so vedno bolj priljubljena destinacije, vendar vas lahko lahko hitro preseneti slabo vreme, namreč ravno v juliju in avgustu je večjem delu Azije lahko prisotno močno deževno vreme v kombinaciji z neznosno vročino. Vendar obstaja nekaj svetlih izjem, kjer vas bo poleti pričakalo tudi lepo vreme. Kot pa vsi dobro vemo kako je pri vremenu, gre tudi tukaj le za nekaj usmeritev, tudi na naštetih destinacijah se lahko pojavi deževje, ali na klasično deževnih destinacijah pa več sončnih dni.

Kam se boste pa vi podali to poletje? 

 Indonezija (Bali/Lombok/Gili)

Poletje npr v Indoneziji je najbolj primeren čas za obisk. Bali, Lombok in otočje Gili vas bo pričakala z odprtimi rokami in vam ponudilo dobro dozo kulture, udobje in čudovitih plaž.

Tripadvisor opis aktivnosti na Baliju si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene na Baliju si oglejte na povezavi tukaj.

Vzhodna obala Malezije (Perhentian/Tioman otočje)

Otočja Perhentian in Tioman na vzhodni obali Malezije imajo v juliju in avgustu odlično sončno vreme in hkrati višek sezone, zato je treba z rezervacijami prenočišč pohiteti. Medtem ko se na otoku Langkawi in Penanagu lahko pojavlja močno deževje.

Tripadvisor opis aktivnosti na Perhentian si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene na Perhentian si oglejte na povezavi tukaj.

 Vzhodna obala Šrilanke (Trincomalee, Anuradhapura)

Osrednja in vzhodna Šrilanka imata v juliju in avgustu prijetno sončno in tropsko vreme. Od sredine avgusta se vreme izboljša tudi na jugu Šrilanke.

Tripadvisor opis aktivnosti v predelu Trincomalee si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v predelu Trincomalee si oglejte na povezavi tukaj.

Osrednji del Vietnama (Nha Trang, Hoi An, Vinh Hy Bay)

Osrednji del Vietnama, tudi obala vam bo ponujala obilo sončnih žarkov, ki jih občasno popestri nekaj kapelj dežja.

Tripadvisor opis aktivnosti v predelu Nha Trang si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v predelu Nha Trang si oglejte na povezavi tukaj.

 Borneo (Sabah/Sarawak)

Južni in vzhodni del predela Sabah na Borneu bo v tem času deležen sušnega vremena, kar vam ponuja odlično priložnost za obisk doline Danum in reke Kinabatangan. Močno deževje se pojavlja v okolici Kota Kinabalu, vendar tudi tukaj gre za krajša deževna obdobja. Tudi predel Sarawak bo pretežno sušen, predvsem ob obali. Julij je glavna sezona za Borneo, zato pohititite z rezervacijami prenočišč.

Tripadvisor opis aktivnosti v predelu Sarawak si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v predelu Sarawak si oglejte na povezavi tukaj.

 Vzhodna obala Tajske (Ko Samui, Hua Hin)

Še  predlog po našem izboru- Tajska. Obala v predelu Hua Hin kot tudi otok Koh Samui bodo imeli sončno vreme z občasnimi deževnimi prekinitvami. Otok Ko Chang blizu Kambodže, ter popularni otok Phuket bosta pa lahko v juliju in avgustu žal v večji meri deževna.

Tripadvisor opis aktivnosti na otoku Koh Samui si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene na Baliju si oglejte na povezavi tukaj.


Predlogi delno povzeti po straneh: ampersandtravel, selectiveasia

Izlet na Dlani

Izlet na Dlani

Zagotovo se med vami najde kdo, ki pogosto sanjari o bližnjih kot tudi o daljnih destinacijah za potovanja, takšni smo tudi člani ekipe Izlet na dlani. Stran Izlet na dlani je nastala z željo po iskanju najugodnejših možnostih potovanja, hkrati pa tudi z željo, da potovalne dogodivščine ter ostale stvari povezane s potovanjem, delimo tudi z vami.

Dodaj komentar


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.