Izlet na dlani

5 predlogov svetovnih destinacij za novembrski dopust

Nič posebnega ni, da nas večina v jesensko/zimskem času rada odpotuje v tople kraje. Ker so krompirjeve počitnice že skoraj pred nami, si boste nekateri  ravno v tem času omislili daljše počitnice. Predvsem azijske dežele so vedno bolj priljubljene destinacije, da pa ne bodo ponovno na seznamu zgolj azijske dežele, smo vam pripravili tudi predloge ostalih dežel primernih za obisk v tem času.

Koliko od spodaj naštetih destinacij ste že obiskali in kam bi se vi najraje podali? 

1. Malezija (Penang, zahodna obala: Langkawi, Pangkor…)

penang1ind

Na otokih Langkawi in Pangkor lahko v novembru pričakujte vroče podnebje, z občasnimi popoldanskimi nevihtami. Povprečna temperatura je okrog 29 °C. Tudi na Penangu vas bo pričakala okvirno približno enaka povprečna temperatura, vendar z nekoliko več dežja. Člani ekipe Izlet na dlani smo tako Langkawi kot tudi Penang obiskali v preteklem novembru in nas občasno popoldansko/večerno deževje ni prav posebej zmotilo, temveč kvečjemu rahlo osvežilo. Langkawi je znan po svojih peščenih plažah, duty free nakupih, številnih vodnih in ostalih športnih aktivnostih, ter seveda po luksuznih resortih. Po našem mnenju je idealna družinska destinacija za vse, ki imajo radi naravo. Skoraj je težko, da ne bi na vsakem ovinku srečali kakšne opice ali posebne ptice, v nekaterih resortih pa vas bodo te pričakale celo na vašem balkonu. 🙂 Tudi Penang je zelo zanimiva in kulturno pestra destinacija, predvsem pa bo očaral kulinarične navdušence, saj se tam na jedilnikih zvrsti celotna paleta azijskih okusov.

Tripadvisor opis aktivnosti na Penangu si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene na Penangu si oglejte na povezavi tukaj.

2.  Maroko (Marakeš/Agadir…)

maroko1ind

Člani ekipe Izlet na dlani Maroka sicer nismo obiskali v novembru, vendar vas bodo v novembru v Marakešu pričakale okvirne temperature med 10-25 °C. Deželo v jesenskem predvsem pa zimskem času opisujejo kot hladno, vendar je tam običajno vedno dovolj močnih sončnih žarkov, ki bodo čez dan pošteno ogreli ozračje. Sami smo Maroko obiskali v februarju in tudi nas je pričakalo raznoliko vreme od hladnih noči, do vročih popoldnevov. Maroko je zaradi bližine in dostopnih cenovno ugodnih letalskih povezav, prav tako priljubljena destinacija Slovencev. Osebno priporočamo najem avtomobila in raziskovanje raznolike pokrajine od puščav do morja, vendar seveda tudi veliko previdnosti in potrpežljivosti ob vožnji, predvsem v večjih mestih kot je Marakeš.

Tripadvisor opis aktivnosti v Marakešu si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Marakešu si oglejte na povezavi tukaj.

3. Združeni Arabski Emirati (Dubaj, Abu Dhabi, Al Ain…)

abudhabiind

Če bi ponovno obiskali Združene Arabske Emirate, bi jih zagotovo v jesensko-zimskem času. Namreč sami smo jih obiskali v mesecu maju, kar se je izkazalo za ne ravno najbolj primerno, glede na zelo visoke temperature tako zraka kot tudi morja. Temperature, ki vas bodo pričakale v Emiratih se bodo gibale nekje med 18-31 °C. Mnogi ob omembi Združenih Arabskih Emiratov pomislijo zgolj na nakupovalna središča in luksuz Dubaja in Abu Dhabija, sami pa smo se raziskovanja lotili v obliki roadtripa. Obiskali smo tako večja mesta, se podali preko puščavskih sipin vse do omanske meje v Al Ain in se nato preko manjših mest vračali nazaj proti izhodišču in na poti seveda doživeli in videli ogromno zanimivih stvari. Da niti ne omenjamo vseh kulinaričnih dobrot mešanic orientalskih kuhinj, ki smo jih poskusili tekom naše poti.

Tripadvisor opis aktivnosti v Dubaju si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Dubaju si oglejte na povezavi tukaj.

4. Florida (Orlando, Sarasota, Everglades…)

sarasotaind

Florida ali sončna dežela, vas vabi v svoj objem vso leto, mogoče je nekoliko manj primeren obisk v poletnem času, ko je več dežja in sezona hurikanov. Z novembrom pa se vreme že stabilizira in je dežja precej manj in bolj v rahli obliki. Povprečna temperatura v novembru v Miamiju je okrog 19°C, ponoči lahko tudi pade na 13°C, medtem ko vas tekom sončnega dne lahko pričaka celo toplih 25°C. Kar je pa še najbolj zanimivo in prijetno, pa je to, da vas bo okvirno takšnih stopinj oziroma še celo kakšno več (26°C) pričakalo tudi morje. Člani Ekipe Izlet na dlani smo Florido raziskovali z najetim avtomobilom: naš načrt 12 dnevne poti je bil sledeči: Orlando-Fort Lauderdale-Miami-Everglades-Sarasota-Homossasa-Orlando. Na poti smo res počeli vse možne raznolike aktivnosti: od ogleda NBA tekme, do obiska lokalnega kmetijskega sejma do plavanja z morskimi kravami in še in še in to celo s 6 mesečnim dojenčkom. 😉

Tripadvisor opis aktivnosti na Floridi si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene na Floridi si oglejte na povezavi tukaj.

5. Kanarski otoki (Tenerife, Gran Canaria…)

lanzarote1pixabay

Kanarskih otokov člani Ekipe Izlet na dlani še nismo obiskali, vendar smo to že večkrat načrtovali za jesensko-zimski čas. Kanarski otoki so destinacija, kjer so temperature skozi vso leto bolj ali manj konstantne. V novembru vas bodo tako tam pričakale prijetne temperature ozračja do 25°C in temperatura morja okvirno 22°C. Ker otočja še nismo obiskali je težko svetovati kateri otok je najbolj prijeten za obisk, nam je pa znano, da so vsi otoki tako raznoliki in zanimivi, da si čisto vsak lahko najde kakšnega za svoj okus. V zadnjem času je na voljo precej ugodnih povezav na Kanarske otoke, tudi iz bližnjih letališč in tako postajajo tudi ti vedno bolj priljubljena destinacija Slovencev.

Tripadvisor opis aktivnosti na otoku Tenerife si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene na otoku Tenerife si oglejte na povezavi tukaj.


Kam bi se vi najraje podali v prihodnjih mesecih?

Avtor fotografij: Ekipa Izlet na dlani, Kanarski otoki: pixabay

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.