Izlet na dlani

5 svetovnih destinacij, kjer nismo srečali evropskih turistov/Slovencev

Naslov se sliši mogoče malo čudno, ampak gre za prispevek na temo, da potujete na sanjsko destinacijo in že takoj ob prihodu v hotel slišite Slovenca/Evropejca, ki se glasno razburja nad nečim. Nekateri sicer verjetno sodite v skupino, da vas srečanje domačih ljudi prav zelo razveseli, vendar je verjetno všečna tudi ideja, da ste sami nekoliko bolj v središču pozornosti, saj naprimer na določeni destinaciji niso ravno vajeni evropskih turistov. Našteli smo 5 zanimivih in prelepih destinacij, kjer smo pa opazili, da so evropski turisti bolj v manjšini oziroma jih celo sploh nismo srečali tekom našega bivanja (kar seveda ne pomeni, da tja ne potujejo, mogoče je šlo tudi bolj zgolj za slučaj).

Ste že bili na kakšni od destinacij, kjer tekom svojega bivanja niste srečali prav nobenega evropskega turista, kaj šele Slovenca?

V nadaljevanju vam predstavljamo 5 zanimivih in prelepih svetovnih destinacij, kjer boste pri domačinih verjetno vzpodbudili nekaj zanimanja, še večjo pozornost pa boste seveda vzpodbudili ob potovanju z otrokom.

1. Jeonju (Južna Koreja)

Jeonju je “manjše” mesto na jugozahodni strani Južne Koreje. Mesto velja za kulinarično prestolnico Južne Koreje, znano je predvsem po svoji tradicionalni jedi Bibimpap, ki smo jo ob obisku seveda poizkusili tudi sami. Mesto se priporoča kot dnevni izlet iz Seula, vendar zaradi nekaj urne vožnje z vlakom ali avtobusom se kot kaže turisti v večji meri za tovrstni izlet ravno ne odločajo in raje obiščejo kakšno drugo bolj popularno mesto kot npr. Busan, Gyeongyu itd. Sami smo do mesta sicer prišli z letom iz otoka Jeju, vendar smo se tja napotili ravno zaradi tradicionalnega bivanja in spanja v hanokih in kulinaričnih dobrot. Kmalu smo opazili, da je mesto sicer precej turistično, vendar evropskih, kaj šele slovenskih turistov med obiskom nismo srečali. Še posebej veliko pozornost pa je požela naša malčica, saj očitno evropskih otrok v živo prav pogosto ne srečajo in so se z njo na vsakem koraku želeli slikati. Tudi uporaba angleščine je v tem mestu prej redkost kot pravilo, tako da smo posledično sklepali, da tam prav veliko tujih turistov ne zahaja.

Tripadvisor opis mesta Jeonju si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v mestu Jeonju si oglejte na povezavi tukaj.

2. Penang (Malezija)

Penang je sicer vse prej kot neturističen, vendar smo kljub temu opazili, da izmed številnih popularnih destinacij znotraj Malezije, Penang pogosto ni nekje na vrhu. Sami moramo priznati, da nas je popolnoma presenetil in navdušil, tako mesto s svojo arhitekturo, grafiti tako tudi ljudje s svojo prijaznostjo, dobrim znanjem angleščine, predvsem pa z nadvse odlično hrano na vsakem koraku. Malezija je sicer dežela številnih ljudstev kot tudi priseljencev, tako da kakšne evropske obraze smo zagotovo srečali, vendar se nekako da kar dobro ločiti, če gre že  za domačina ali turista, tako da kljub temu smo imeli občutek, da ni bilo ravno veliko evropskih turistov na samem Penangu ob našem obisku.

Tripadvisor opis Penanga si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene na Penangu si oglejte na povezavi tukaj.

3. Chengdu (Kitajska)

Na Kitajskem smo se sicer mudili že kar nekaj let nazaj in dežela je postala precej bolj priljubljena in obiskana z vsakim naslednjim letom, vendar imamo občutek da se evropski turisti kljub temu bolj zadržujejo v okolici mest Šanghaj in Peking, res pa da je Chengdu zelo oddaljen proti zahodu oz notranjosti Kitajske in če niste ravno veliki ljubitelj pand (kot smo sami ;-)), je dobro vprašanje če vas bo pot zanesla ravno tja. Kot večina kitajskih mest je tudi Chengu precej obsežen, raziskovanja mesta smo se takrat lotili kar s kolesom, za ogled rezervata pand, ki se nahaja izven mesta, pa smo raje vzeli kar organizirano turo. Kljub bivanju v mednarodno usmerjenem hostlu, pa nismo srečali evropskih turistov, bila pa je peščica američanov.

Tripadvisor opis mesta Chengdu si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v mestu Chengdu si oglejte na povezavi tukaj.

4. Kamakura (Japonska)

Kamakura je prijetno obmorsko mesto, oddaljeno kakšno uro z vlakom od Tokija. Pogosto Kamakuro priporočajo kot zanimiv dnevni izlet iz Tokija, kar je nas zagotovo prepričalo, saj smo v mestu uživali do zelo poznega večera in se s težavo vrnili v mestni vrvež Tokija. Mesto smo prehodili po dolgem in počez in bili na vsakem koraku navdušeni, od čudovitih templjev, do odličnih japonskih restavracij, prijetne obale, da cvetočih češenj niti ne omenjamo. Tudi tukaj smo opazili, da mesto ravno ni preplavljeno z evropskimi turisti oziroma nam niti spomin ne seže, da bi srečali kakšnega belca, res pa da je potrebno vzeti v zakup, da je šlo le zgolj za dnevni izlet in da je tudi možnost, da je bilo nesrečanje z evropskimi turisti zgolj naključje.

Tripadvisor opis mesta Kamakura si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v mestu Kamakura si oglejte na povezavi tukaj.

5. Veracruz (Mehika)

Tudi Veracruz je že bolj v slabem spominu, saj je od njegovega obiska že več kot 10 let; vendar se kljub temu nekako spominjamo, da obalno mehiško mesto ravno ni na vrhu turističnih seznamov, predvsem ne evropskih kot tudi ne ameriških. Po pogovorih z domačini, mesto Veracruz s svojo obalo velja kot prijetno in pogosto letovišče za mehičane. Ob obisku smo spoznali prijetne domačine, ki so nam z veseljem razkazali svoj domači kraj, nas peljali na odlične mehiške specialitete tamales in nas zvečer povabili na mehiško zabavo s tekilo in salso. Ali je bilo zgolj naključje ali so vsi evropski turisti deležni tovrstnega tretmaja je težko reči, nam je pa zagotovo bilo zelo prijetno.

Tripadvisor opis mesta Veracruz si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v mestu Veracruz si oglejte na povezavi tukaj.

Ste že bili na kakšni od destinacij, kjer tekom svojega bivanja niste srečali prav nobenega evropskega turista, kaj šele Slovenca?

 

Lepo potuj po svetu! A ne pozabi: če v tujini zboliš ali se poškoduješWIZ Tujina ti zagotavlja hitro zdravniško pomoč in plačilo stroškov zdravljenja. Ne spreglej ugodne cene za družine in celoletnega zavarovanja. Za vse, ki želite več, npr. zavarovanje izgube prtljage ali kraje dokumentov, je tu novost WIZ Tujina Plus že za 11,98 € za 8 dni (Svet). Izkoristi 10 % ugodnejšo spletno sklenitev.

Prispevek nastal v sodelovanju z Wiz Tujina!

 

Izlet na Dlani

Izlet na Dlani

Zagotovo se med vami najde kdo, ki pogosto sanjari o bližnjih kot tudi o daljnih destinacijah za potovanja, takšni smo tudi člani ekipe Izlet na dlani. Stran Izlet na dlani je nastala z željo po iskanju najugodnejših možnostih potovanja, hkrati pa tudi z željo, da potovalne dogodivščine ter ostale stvari povezane s potovanjem, delimo tudi z vami.

2 komentarja


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Seveda! Ze sem uvotovila da nazalost slovenci prelao potujejo. Zadnje case so korajzni mladi kaj me zelo veseli. Upokojenci pa so tudi bol doma.

  • Violeta, to sploh ni res. Slovenci, glede na majhno število prebivalcev, zelo veliko potujejo.

    Sam sem jih srečal tudi v kotičkih sveta, kjer jih ne bi pričakoval ravno tisti trenutek.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.