Izlet na dlani

7 predlogov evropskih roadtripov s čudovitimi razgledi

Počasi se spet bliža čas roadtripov, sami smo se ravnokar vrnili iz roadtripa po mehiškem Yucatanu, saj so nam tovrstna potovanja še posebej pri srcu. Roadtrip omogoča svobodo, da se sproti odločate o postankih in ravno to vas lahko pripelje do odkritja kakšnih posebnih ali skritih kotičkov.

Če ste še vedno brez prave ideje kam za velikonočne oziroma prvomajske počitnice, vam predstavljamo nekaj predlogov, kam po Evropi se podati z vašim ali najetim jeklenim konjičkom. Predstavljamo vam seznam 10 evropskih roadtripov, ki vam bodo s svojimi izjemnimi razgledi in pokrajinami pričarali nepozabno potovanje.

Kateri pa je bil vaš najljubši evropski roadtrip do sedaj ?


1. Amalfi obalna cesta (Italija)


Obalna cesta (SS 163 Amalfitana) sledi obali od Sorrenta do Salerna. Lokalci svetujejo vožnjo izven poletne sezone (sredina septembra-oktober in maj), ko so ceste nekoliko bolj prazne in ni hrume avtobusov s turisti. Vožnja po tej obalni cesti vas bo nagradila s čudovitimi razgledi na italijansko obalo, pisane vasice in tipično arhitekturo.

Nekaj nasvetov o vožnji vzdolž Amlafi obale si lahko ogledate na povezavi tukaj.
Tripadvisor opis Amalfi obale si oglejte na povezavi tukaj.


2. Obalna cesta med Lizbono in Sintro (Portugalska)


Vožnja ob obali med Lizbono in Sintro je ena izmed obveznih aktivnosti ob obisku Portugalske. Vožnja poteka skozi čudovito Estoril obalo. Ogledate si lahko zaliv Cascais in se ustavite na rtu Cabo da Roca- evropsko najbolj skrajno zahodno celinsko točko. Ko se naveličate portugalske obale, se lahko napotite v notranjost proti Sintri, kjer lahko raziščete samo mesto z okolico ali tudi kakšen bližnji nacionalni park.

Nekaj nasvetov o vožnji vzdolž portugalske obale si lahko ogledate na povezavi tukaj.
Tripadvisor opis Estoril obale si oglejte na povezavi tukaj.


3. Route Napoleon (Francija)


Route Napoleon je trasa dolžine 325 km, ki poteka skozi spektakularno gorsko pokrajino Provanse. Trasa sledi delu poti, po kateri se je odpravil Napoleon leta 1815. Poteka od zaliva Golfe-Juan blizu Cannesa vse do mesta Grenoble. Napoleon je skupaj s svojimi možmi za pot potreboval dober teden, vi pa lahko z avtomobilom pot prevozite v okvirno 8 urah. Glede na to da je na poti tudi nekaj zanimivih krajev in graščin, je zagotovo prijetno še vračunati kakšen postanek ali dva.

Nekaj nasvetov o vožnji vzdolž Napoleonove poti si lahko ogledate na povezavi tukaj.
Tripadvisor opis Route Napoleon si oglejte na povezavi tukaj.


4. Transfagarasan cesta (Romunija)


Transfagarasan cesta poteka skozi Fagaras gorovje na višini 2000 m v Transilvaniji v Romuniji. Ovinkasta cesta, ki je omamila tudi Top Gear ekipo skupaj z Jeremy Clarksonom, vam zagotavlja odlično vožnjo. Ker gre precej za strmo in na nekaterih odsekih tudi precej nevarno vožnjo, svetujemo izredno previdnost. Pot vam bodo pogosto prekrižale tudi več tisoče črede ovac zato velja kot povsod tudi tukaj dobra mera strpnosti. Na vrhu gora vas bo pričakalo jezero Balea, kjer se v bližnji restavraciji lahko tudi okrepčate. Kratki Top Gear posnetek poti si lahko ogledate tukaj.

Nekaj nasvetov o vožnji vzdolž Transfagarasan ceste si lahko ogledate na povezavi tukaj.
Tripadvisor opis Transfagarasan ceste si oglejte na povezavi tukaj.


5. Cesta 500 skozi Schwarzwald (Nemčija)


Pot poteka skozi hribovito in gozdnato pokrajino Schwarzwald na jugozahodu Nemčije, v deželi Baden-Württemberg. Na jugu in zahodu območje omejuje dolina Rena, na vzhodu pa prehaja v švabsko višavje. Na vzhodnem robu Schwarzwalda izvira tudi Donava. Vožnja po cesti z oznako 500 vam bo ponudila številne čudovite razglede na okoliške gore. Omenjena cesta je sicer zgolj dolžine 60 km, zato je zagotovo vredno nekoliko manj pritiskati na plin in si vmes v omisliti še kakšno postojanko ali dve.

Nekaj nasvetov, kaj si na poti ogledati si lahko preberete na povezavi tukaj. Tripadvisor opis Schwarzwalda si oglejte na povezavi tukaj.


6. Ring of Kerry (Irska)


Ring of Kerry je 179 km dolga krožna turistična pot v okrožju Kerry na jugozahodnem delu Irske. Pot sledi od mesta Killarney proti Kenmare, potem preko mest Sneem, Waterville, Cahersiveen, and Glenbeigh do Killorglina in nato vse do Killarneya. Omenjena pot je popularni turistični enodnevni izlet s postanki.

Nekaj nasvetov, kaj si na poti ogledati si lahko preberete na povezavi tukaj.
Tripadvisor opis Ring of Kerry si oglejte na povezavi tukaj.


7. Les Corniches (Francija)


‘Corniche’ pomeni cesto na klifu. Ob obali preko klifa se med Nico in Mentonom vijejo tri vzdolžne ceste. Vsaka ima svoj šarm in na svoji poti ponuja raznolika odkritja srednjeveških vasic, rimskih ruševin, elegantnih vil iz 19 stoletja in eksotičnih vrtov.

Mapo z 3 možnostmi vožnje in predlogi znamenitosti vzdolž francoske obale si lahko ogledate na povezavi tukaj.
Tripadvisor opis Grande Cornice si oglejte na povezavi tukaj.


Kateri pa je bil vaš najljubši evropski roadtrip do sedaj ? 
Seznam povzet po strani Skyscanner, kjer si lahko ogledate še ostale predloge roadtripov po Evropi. Dolg seznam predlogov za roadtripe si lahko ogledate tukaj.

Izlet na Dlani

Zagotovo se med vami najde kdo, ki pogosto sanjari o bližnjih kot tudi o daljnih destinacijah za potovanja, takšni smo tudi člani ekipe Izlet na dlani. Stran Izlet na dlani je nastala z željo po iskanju najugodnejših možnostih potovanja, hkrati pa tudi z željo, da potovalne dogodivščine ter ostale stvari povezane s potovanjem, delimo tudi z vami.

1 komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.