fbpx
Izlet na dlani

8 predlogov odličnih živalskih vrtov/parkov po svetu

Tokrat bodo na svoj račun prišli ljubitelji živalskih vrtov. Pripravili smo vam seznam živalskih vrtov, ki so nas ob obisku zelo navdušili in bi se vanje z veseljem ponovno vrnili. Pripisali smo tudi ključne informacije (odpiralni čas, vstopnine in naše nasvete ob obisku).

Ste kakšnega od naštetih živalskih vrtov že uspeli obiskati in kašen je vaš vtis o njih ter kateri živalski vrt pa je vas navdušil in bi ga priporočali ostalim za obisk?


MIAMI ZOO (Florida, ZDA)


miamizooind

• Vstopnina: okvirno odrasli (13+ let) 22 usd, otroci  od 3-13 let 18 usd, do 2 let brezplačno. Zoo je odprt vso leto od 10:00 – 17:00. Več o zoo-ju na povezavi tukaj.

Izlet na dlani nasvet: zaradi vročine svetujemo obisk zgodaj zjutraj-takoj po odprtju ali zvečer (zagotovite si minimalno 3 ure zaradi velikosti).

Tripadvisor opis živalskega vrta v Miamiju si oglejte na povezavi tukaj.


AL AIN ZOO (Združeni arabski emirati)


alainzooind

• Vstopnina: npr. odrasli 30 aed, otroci 3-12 let  10 aed, do 2 let brezplačno. Zoo je odprt vso leto od 9:00 – 22:00. Več o zoo-ju na povezavi tukaj.

Izlet na dlani nasvet: zaradi vročine svetujemo obisk zgodaj zjutraj-takoj po odprtju ali pozno zvečer. Predstavnice ženskega spola se bodo v primeru nošnje kril/kratkih hlač/majic z dekolteji/brez rokavov morale primerno zakriti.

Tripadvisor opis živalskega vrta v Al Ainu si oglejte na povezavi tukaj.


FORT WORTH ZOO (Texas, ZDA)


fortworthzooind

• Vstopnina: odrasli 14 usd, otroci  od 3-12 let 10 usd, do 2 let brezplačno. Zoo je odprt: od 19. sept. do 30. okt. 2016  od 10.00 do 17.00; od 31.okt. do 11.feb. 2017 od 10.00 do 16.00; od 26.marca do 18. sept. od 10.00 do 17.00- pon-pet in od 10.00 do 18.00-sobote in nedelje. Več o zoo-ju na povezavi tukaj.

Izlet na dlani nasvet: odvisno od letnega časa- v primeru vročine, svetujemo obisk zgodaj zjutraj-takoj po odprtju ali zvečer (zagotovite si minimalno 3 ure zaradi velikosti).

Tripadvisor opis živalskega vrta v Fort Worthu si oglejte na povezavi tukaj


KUALA LUMPUR BIRD PARK (Malezija)


kulbirdparkind

 Vstopnina odrasli 50 myr, otroci  41 myr. Park je odprt vso leto od 9.00- 18.00 . Več o Bird Parku na povezavi tukaj.

Izlet na dlani nasvet: zaradi vročine svetujemo obisk zgodaj zjutraj-takoj po odprtju ali zvečer. Odsvetujemo vnos hrane v park, saj se vas bodo veselo lotili mimoidoči pavi in ostale večje ptice, ali celo kakšna opica. Za vse nevzdržne pa je v notranjosti parka na voljo tudi gostinski lokal.

Tripadvisor opis ptičjega parka v Kuala Lumpurju si oglejte na povezavi tukaj.


SINGAPUR ZOO (Singapur)


singapurzoo1ind

• Vstopnina odrasli 32 sgd, otroci  od 3 do 12 let 21 sgd, do 3 let brezplačno. Zoo je odprt vso leto od 8:30 – 18:00. Več o zoo-ju na povezavi tukaj.

Izlet na dlani nasvet: svetujemo da si zaradi velikosti živalskega vrta zagtovoite dovolj časa za obisk, v čas za obisk prištejete tudi pošteno čakalno dobo na taksi ali lokalne avtobuse za povratek nazaj v mesto).

Tripadvisor opis živalskega vrta v Singapurju vsi oglejte na povezavi tukaj.


CHENGDU REZERVAT ZA PANDE (Kitajska)


chengdupandeind

• Vstopnina 58 cny. Rezervat je odprt vso leto od 07:30 – 18:00. Več o rezervatu pand na povezavi tukaj.

Izlet na dlani nasvet: obisk rezervata boste najlažje izvedli tako, da se za to dogovorite kar v svojem prenočišču, ti vam bodo zorganizirali zgodnji prevoz in vstopnico v rezervat, ne bo pa vse skupaj vodeno, če tega ne želite. Zagotovite da boste rezervat obiskali zgodaj zjutraj ko so pande še aktivne in ni hrume kitajskih turistov, sicer boste kasneje poleg slednjih doživeli zgolj lene in speče pande.

Tripadvisor opis rezervata pand vsi oglejte na povezavi tukaj.


PUEBLA SAFARI (Mehika)


pueblasafariind

• Vstopnina odrasli 232 mxn, otroci  od 3 do 11 let 225 mxn, do 3 let brezplačno. Safari je odprt vso leto od 10:00 – 17:00. Več o safariju na povezavi tukaj.

Izlet na dlani nasvet: vsaj minimalno znanje španščine tukaj ne bo škodilo.

Tripadvisor opis safarija vsi oglejte na povezavi tukaj.


VALENCIA BIOPARC, VALENCIJA (Španija)


valenciabioparkind

• Vstopnina odrasli 23,80 eur, otroci  od 4 do 12 let 18 eur, do 4 let brezplačno. Zoo je odprt vso leto okvirno  od 10:00 – 21:00 (odvisno od letnega časa). Več o zoo-ju na povezavi tukaj.

Izlet na dlani nasvet: biopark obiščite zgodaj zjutraj ali pozno zvečer, ter obvezno izven vikenda.

Tripadvisor opis živalskega vrta vsi oglejte na povezavi tukaj.


Ste kakšnega od naštetih živalskih vrtov/parkov že uspeli obiskati in kašen je vaš vtis o njih ter kateri živalski vrt pa je vas navdušil in bi ga priporočali ostalim za obisk?

Avtor fotografij: Izlet na dlani

Martina Ploj

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

2 komentarja


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Noben živalski vrt, v katerem so živali v majhnem in ograjenem prostoru, ne more navdušit!
    Se strinjam, da so nekateri mogoče vseeno na višjem nivoju, vendar divje živali niso za ograjene prostore! Enostavno to ni naravno, je pa po meri človeka.
    In tisti starši, ki tega ne sprevidijo in vodijo svoje malčke na oglede v cirkus, ter živalski zapor (vrt), se mi tudi smilijo. Sicer na drugačen način kot živali, pa vseeno …

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.