Izlet na dlani

Božični sejmi v naši bližini

Ker je nastopil čas, ko so se že oziroma se bodo s tem vikendom po različnih evropskih mestih že pričeli božični sejmi in ker so ti vedno veselo in prijetno doživetje za vsakogar, smo za vas pripravili nekaj predlogov za obisk.

bozicpixabay

Katere božične sejme pa ste vi že obiskali in bi jih predlagali še ostalim za obisk?

1. Božični sejem v Zagrebu

Market bo potekal od 01.12.-06.01.2019.

Spletna stran European best destination je hrvaško prestolnico ponovno izbrala za najboljšo evropsko božično destinacijo.

Na glavnem trgu v Zagrebu bodo dnevno potekali najrazličnejši dogodki, od otroških predstav, številne kulturne in umetniške točke kot tudi zabavni program. Del božičnega trga bodo krasile tudi številne majhne hiške, ki ponujajo bonbone, medenjake, spominke in ostale izdelke domače obrti. Kot se za božične markete spodobi, je tudi tam na voljo kuhano vino ali vroča čokolada, da pa vam ne bo preveč hladno v okoliških barih v svojih vrtovih ponujajo ogrevanje in odeje. Program letošnje tržnice v Zagrebu si lahko ogledate tukaj.

Glede na bližino, je zato Zagreb lahko idealna priložnost za krajši izlet in obisk letošnjega božičnega sejma.

Tripadvisor opis aktivnosti v Zagrebu si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Zagrebu si oglejte na povezavi tukaj.

Megabon ponudba izletov (že za 11 eur) na božični sejem v Zagrebu tukaj.

2. Božični sejmi na Dunaju

Market bo potekal od 16.11.-26.12.2018 (Christmas Market on Stephansplatz).

Od sredine novembra pa vse do božiča se krasne ulice Dunaja spremenijo v čarobni božični market. Vonj po božičnih dobrotah se širi naokorg in vzpostavlja božično vzdušje.

Najbolj poznan božični market na Dunaju se nahaja pred mestno hišo- “Vienna Magic of Advent“, ki spremeni ves trg v pravljično deželo. Stojnice z božičnimi darili, sladkarije, topli napitki kot tudi številne aktivnosti za otroke čakajo na vas. Tudi vsa drevesa v okolici so praznično okrašena.

Če se na Dunaju ne mudite zgolj za en sam dan, lahko v bližini obiščete še božični market pred palačo Schönbrunn. Tam se aktivnosti ne zaključijo z božičem, kot pri večini božičnih marketov, temveč se te odvijajo še vse do novega leta. Program različnih božičnih sejmov na Dunaju si lahko ogledate tukaj.

Tripadvisor opis aktivnosti na Dunaju si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene na Dunaju si oglejte na povezavi tukaj.

Megabon ponudba izletov (že za 21,9 eur) na božične sejme na Dunaj tukaj.

3. Božični sejmi v Gradcu

Market bo potekal od 23.11.-24.12.2018

Raziščite Gradec in njegove božične markete, vse na razdalji parih korakov. Najstarejši božični market je v bližini frančiškanske cerkve, medtem ko je pred mestno hišo v družbi ogromnega božičnega drevesa tudi manjši otroški vrtlijak. Ne spreglejte niti adventnega koledarja na steni mestne hiše. Program in ponudbo božičnih sejmov v Gradcu si lahko ogledate tukaj.

Tripadvisor opis aktivnosti v Gradcu si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Gradcu si oglejte na povezavi tukaj.

4. Božični sejem v Celovcu

Market bo potekal od 17.11.-23.12.2018, nato pa še kot novoletni market vse do 31.12.2018.

Celovec prav tako gosti vsakoletni božični market in sicer v središču mesta- Neuer Platz. Na marketu vam ponujajo izdelke domače obrti in številne aktivnosti za vso družino. Program in ponudbo božičnega sejma v Celovcu si lahko ogledate tukaj.

Tripadvisor opis aktivnosti v Celovcu si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Celovcu si oglejte na povezavi tukaj.

5. Božični sejem v Trstu

Market bo potekal od 08.12.-22.12.2018.

V Trstu vas bodo na božičnem sejmu pričakale predvsem številne italijanske sladke dobrote, kot tudi številne ostali izdelki domače izdelave. Program in ponudbo božičnega sejma v Trstu si lahko ogledate tukaj.

Tripadvisor opis aktivnosti v Trstu si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Trstu si oglejte na povezavi tukaj.

Megabon ponudba izletov (že za 15 eur) na božične sejme v trst in Šešljan tukaj.

Katere božične sejme pa ste vi že obiskali in bi jih predlagali še ostalim za obisk?

Vsebina delno povzeta po strani: europeanbestdestinations.com in christmasmarkets.com

Martina Ploj

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.