Izlet na dlani

Brezplačna viza za Šrilanko za Slovence?!

Šrilanka naj bi s 1. avgustom 2019 omogočila brezplačne vize za enomesečni vstop v deželo za 48 držav. Viza naj bi veljala tako za turistične kot tudi za poslovne obiske dežele. Z omenjeno potezo skuša Šrilanka ponovno privabiti čim večje število turistov, saj je padec števila obiskov po aprilskih napadih znašal več kot 70%. Število obiskov se počasi povečuje, želijo pa število povečati tudi na račun brezplačne vize.

Napoved brezplačne vize naj bi veljala za naslednjega pol leta in sicer za države: ZDA, Kanada, Anglija, EU države, Avstralija, Nova Zelandija, Rusija, Singapur, Malezija, Južna Koreja, Kambodža, tajska, Kitajska, Indija in Indonezija.

Opomba: Sami še nismo zasledili uradne izjave vlade na to temo, online agencije še vedno omenjajo plačljive vize. Ker pa naj bi šlo za brezplačne vize, ki jih prejmete ob prihodu v državo, se priporočamo za poročanje v komentarjih kakšnega od potnikov o situaciji prejema brezplačne vize iz prve roke.

Prispevek povzet po Lonely Planet
Naslovnica: Pixabay

 

Martina Ploj

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.