Izlet na dlani

CITY BREAK! Povratna letalska karta iz Rijeke in 3 nočitve v Stockholmu (letalo + hotel + zajtrk) že za 151 eur!

Za vas smo pripravili zanimivo in ugodno kombinacijo 3 dnevnih počitnic (podaljšani vikend) v oktobru (termin pet 16.- pon 19.10.2015) za dve osebi v skandinavskem biseru Stockholmu. Središče mesta leži na neštetih otočkih jezera Mälaren, od tod tudi ime Mesto na vodi oz. severne Benetke. V deželi prijaznih ljudi boste zagotovo doživeli dopust, ki vam bo narisal nasmeh na obraz. Kavica na obrežju z dobrim razgledom, obisk Vasa muzeja, sprehod po starem delu mesta so le eni izmed predlogov, ki jih lahko uresničite ob obisku Švedske prestolnice.

Ugodne letalske karte vam omogoča nizkocenovnik Ryanair z odhodom iz Rijeke, kjer je povratna letalska povezava za navedeni termin na voljo, že za zelo ugodnih 60 eur na osebo (v ceno ni všteta prtljaga, z izjemo brezplačne osebne prtljage).

V Stockholmu so na voljo 3 nočitve (za termin 16.-19.10.2015) v dobro ocenjenem hotelu s 2*Colonial Hotel Stockholm, kjer je cena za dve osebi z zajtrkom že 182 eur.

Skupna cena celotnega paketa za dve osebi za 3 nočitve (hotel 2*+ zajtrk + letalo) v Stockholmu tako znaša od 302 eur (oz.151 eur/osebo).

Podatki o hotelih in rezervacije:
Rezervacija hotela s 2*Colonial Hotel Stockholm za dve osebi (3 nočitve + zajtrk) za 182 eur na povezavi tukaj

stockhot

Rezervacija letov v Stockholm preko spodnje povezave nizkocenovnega ponudnika Ryanair (vstavite podatke prikazane na spodnji sliki):
Rijeka – Stockholm – Rijeka, že za 60 eur na osebo (termin 16. – 19.10.2015)

stocklet

VREDNO OGLEDA:
Staro mestno jedro Stockholma: Gamla stan sega nazaj v 13 stoletje, o švedski veličini pa priča Kunliga Slottet (kraljeva palača). Ulice so tu ozke,hiše visoke. Ko se sprehajaš po ulici ,te obkrožajo pastelne barve,poulični umetniki, trgovine s spominki, elegantni butiki ter restavracije, ki so našle svoje prostore v bivših srednjeveških kleteh. Marten Troztigis Grand je s svojimi 90 cm najožja ulica v mestu. Stortoget je glavni trg, kjer v nekdanji borzni hiši iz 18 stoletja tiči Nobelov muzej.
Kungliga Slottet: Kraljeva palača sodi s svojimi več kot 600 sobami med največje naseljene zgradbe na svetu. Zgrajena je bila v 18. stoletju v baročnem stilu na področju gradu “treh kron”, ki je zgorel leta 1697. Obiskovalci si lahko ogledajo reprezentančne državne prostore, različne muzeje, kraljevsko orožarno ter si ogledajo in celo nadenejo oblačila, ki so jih uporabljali.
Stadhuset-mestna hiša: Stolp mestne hiše, s tremi kronami na vrhu, je zagotovo najbolj markanten orientir v Stockholmu. Nanj se lahko tudi povzpnete in uživate v odličnem razgledu. Mestna hiša pa je še vedno administrativno središče mesta, kjer je zaposlenih na stotine ljudi. V mestni hiši je 10. decembra vsako leto Nobelov banket. Ob obisku na vsak način obiščite zlato dvorano, kjer je mozaik z 18.500.000 zlatimi ploščicami.
Abba the museum : Glasbe, oblačila, besedila, muzikali in filmi o glasbeni skupini ABBA so zbrani v muzeju, odprtem pred slabim letom, maja 2013. Gre za moderen in interaktiven muzej z neprekinjeno glasbeno spremljavo. Je eden redkih muzejev iz katerega na koncu odplešete v ritmi skupine ABBA. Muzej je del švedske “dvorane slavnih”, kjer boste zvedeli tudi več o švedski pop glasbi.
Vasa muzej: Sredi dvajsetih let so začeli graditi mogočno bojno ladjo, ki bi prekašala vse znane bojne ladje ne samo po udarni moči, ampak tudi po lepoti. Na dan sv. Lovrenca, 10. avgusta 1628, je v stockholmskem zalivu prvič zaplula ladja, kakršne do takrat svet še ni videl. Z množico rezbarskih mojstrovin, številnih obarvanih in pozlačenih kipcev, ki predstavljajo osebe iz grške mitologije, rimske cesarje, svetopisemske osebe, je ta ladja predstavljala plavajočo umetnino, katere namen je bil pokazati moč švedske krone. Ta bleščeča umetnina pa je nosila kar dve liniji topov v dveh nadstropjih in to je bil verjetno tudi vzrok za največjo katastrofo v švedski zgodovini. Ladja ni preplula niti ene morske milje, ko se je sredi stockholmskega zaliva prevrnila na bok. Ni dolgo trajalo, in že je bila na dnu. To sramoto so Švedi stoletja skrbno skrivali in jo v glavnem pozabili. Pomorski arheolog Anders Franzen jo je po dolgem uspešnem iskanju leta 1956 končno našel. Sledila je neverjetna operacija čiščenja in dviganja ladje na površje. 333 let po njeni prvi in zadnji plovbi je ladja Vasa zopet ugledala luč sveta. Švedi so jo odlično obnovili in danes je večji del ladje v stavbi muzej Vasa. Če se odpravljate v Stockholm, ga nikar ne izpustite.

ZAVAROVANJE: Pred odhodom v tujino vam priporočamo sklenitev najbolj kompletnega turističnega zavarovanja Zavarovalnice Triglav. Do 20% ugodneje ga lahko sklenete tukaj (klik na povezavo). Pakete zavarovalnih kritij in cene si lahko ogledate tukaj.

OSTALI PODATKI:
PREVOZ: Prevoze iz Ljubljane do bližnjih letališč vam omogoča nizkocenovni prevoznik Goopti. Prevoze Goopti lahko rezervirate tukaj.
PRENOČIŠČA: Najugodnejša prenočišča lahko rezervirate tukaj: hoteli.izletnadlani.com, Airbnb (25USD popusta)
VODNIK: Svetovno poznani popotniški vodnik Lonely Planet za Stockholm lahko naročite tukaj.
NAJEM VOZIL: Najem vozil vam omogoča odlični SLOVENSKI ponudnik IzziRent. IzziRent ponudbo preverite na povezavi tukaj.

Slepi Potnik

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.