Izlet na dlani

Divjina družine Stanič, oni itak gredo, kaj pa vi, bi šli z njimi?

Divjina družine Stanić so koralni grebeni Raje Ampat, njene mante in rajske ptice. Je reka Kinabatangan ter rilčarji in orangutani z Bornea. So morski psi plešci iz Beliza ter vriskači z Yucatana. Pa krokodili in sloni iz Yale. Je tropski gozd Sulawesija z nartničarji in kuskus medvedki. So želve z Derawana in divje plaže Maratue. Še čisto sveže so velike mačke Serengetija in kitovci otoka Mafia v Tanzaniji.

Glede izbire destinacije smo Stanićevi že kar zahtevni.
Izpolniti mora vsaj tri od štirih pogojev: prostoživeče živali, tropske plaže, deževni gozdovi in koralni grebeni. In seveda cenovno dostopnost letalskih kart, kar pa zadnje čase sploh ni več problem. Na wikipediji zožimo izbor letalskih družb, ki na izbrano destinacijo letijo z bližnjih letališč ter se prijavimo na njihove e-novice in spremljamo bloge, kot je Izlet na dlani.

Med zimskimi počitnicami vedno vzamemo otroka iz šole za dodaten teden ter s pomočjo Tripadvisorja, Lonely planeta, blogerjev in popotniških somišljenikov izpilimo dvotedenski itinerarij, ki združuje raziskovanje z uživanjem, spoznavanje z igro. Zabavno širjenje obzorij skratka, za otroke in odrasle.

A ne več nujno samo za nas. Po letih samostojnega raziskovanja smo namreč ugotovili, da želimo naš know-how in navdušenje nad prostoživečim deliti s sorodnimi popotniki, ki želijo organizacijo in animacijo potovanja prepustiti nam. Ali si zgolj želijo izkušeno in zabavno družbo.
Tako je nastala “Z družino v divjino”, prava mala družinska agencija, ki organizira potovanja z zagotovljenimi odhodi, ker … mi itak gremo.

Naslednja divjina? Naravni parki Kostarike in to med naslednjimi šolskimi zimskimi počitnicami. V Kostariko se odpravljamo opazovat živali v divjini, raziskovat plaže obdane s tropskim rastlinjem in pohajat po tropskih deževnih gozdovih. Naša destinacija bodo predvsem štirje narodni parki, Corcovado (za National Geographic biološko najbolj intenziven kraj na svetu), Tortuguero, Cahuita in Los Quetzales ter morda na začetku še Poas Volcano in na koncu Manuel Antonio. Mojca se bo predvsem namakala v Karibskem morju ali Tihem oceanu, Filip bo iskal lenivce, nosate medvedke, rdečeoke drevesne žabice, trepalničarke in skušal na listi želja odkljukati vse štiri vrste opic (vriskače, sajmirije, kapucinke in brezpalčarke), Jakob bo užival v viseči mreži ali iskal lokacije za Instagram fotoshooting, Uroš pa bo s fotoaparatom lovil eksotične ptice: tukane, are, kolibrije in quetzale.

Za iskanje tapirjev, mravljinčarjev, pasavcev, tarantel, kajmanov in baziliskov bomo najeli Everja in Carlosa (lokalne vodiče) in če bomo imeli res izjemno srečo, se ne bomo branili niti morskih krav, pum ali ocelotov (da jaguarja iz vraževernosti niti ne omenjamo). Prevažali se bomo v najetih avtih, spali pa v udobnih bed & breakfastih, brez izjeme opremljenimi z visečimi mrežami. V dva naravna parka (in po njih) se bomo prevažali v čolnih, v treh se bomo kopali (tudi pod slapom) in opazovali podvodni svet, v dveh gremo na vodeni nočni potep, v enem bomo na plaži skrivali hrano pred opicami in rakuni, v dveh nas bodo zjutraj zbujali vriskači, v enem trenutno na drevesu nad našim rezerviranim bungalovom prebiva mati lenivka z mladičem. Kolikor je počasna, nas najverjetneje tam kar počaka.

Pridružite se nam virtualno na eni od naslednjih dogodivščin prek Facebooka ali Instagram strani @zdruzinovdivjino, ali še bolje kar zares, prek zdruzinovdivjino.com. Ker mi itak gremo 🙂

Martina Ploj

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.