Izlet na dlani

Družina s 5 otroki se odpravlja v Afriko z dobrodelnim namenom

Ste že slišali za slovensko 7 člansko družino, ki jih nenehno srbijo pete in se ves čas potepajo? Gre za družino, ki svoje dogodivščine tako doma kot tudi po svetu (tako enih kot drugih ni malo) opisuje na strani 2many4granny.

Na naši strani jih pa predstavljamo s sledečim namenom… Že prihodnji mesec (oktobra) se namreč družina odpravlja na potovanje po petih deželah južne polovice afriškega kontinenta. Pred njimi je 15.000 km dolga pot, ki jo bodo opravili z džipom, večinoma bodo spali kar v šotoru na strehi. Vozili se bodo s štirikolesniki po rdeči puščavi Namib, s kajaki obiskali kolonije morskih levov, kuhali z rdečekožnimi Himbami, odšli na safari ob reki Chobe, si ogledali Viktorijine slapove iz zraka, plavali z velikimi belimi morskimi psi in še in še. Obiskali bodo tudi tamkajšnje sirotišnice in šole ter otroke razveselili z različnimi dobrinami.

Povezali pa so se tudi s Slovensko karitas in tamkajšnjo misijonarko, tako da že pred odhodom organizirajo dobrodelno akcijo. Njihov cilj je zbrati čim več finančnih sredstev za izgradnjo zavetišč v Serowu (Bocvana). Vanje se zatečejo tisti, ki nimajo svoje strehe nad glavo in jih uporabijo tudi za shranjevanje svojega skromnega premoženja.

Dobrodelna akcija že poteka od 1. septembra, pa do konca novembra preko poslanega SMS vseh mobilnih operaterjev. Daruje se lahko na telefonsko številko 1919 s sporočilom CLOVEK1 (1 EUR) ali CLOVEK5 (5 EUR).

Vsi donatorji, ki se bodo odločili podariti finančna sredstva (višja od 5 EUR) namesto materialnih sredstev, imajo na voljo za ta namen številko tekočega računa, ki je odprt pri Slovenski karitas: Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 02140-0015556761, sklic: SI 00 220, namen: Pomoč Bocvana.

V dobrodelni akciji lahko donirate po svojih močeh, sicer pa bo družina 2many4granny vtise iz afriških poti sproti beležila na svojem blogu.

Spremljate jih lahko tudi na FB strani (https://www.facebook.com/2many4granny) ali na Instagramu (https://www.facebook.com/2many4granny).

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.