Izlet na dlani

Ferski otoki postajajo vse bolj prepoznavni

Ferski otoki so dobili veliko pozornosti, ko so februarja 2018 napovedali, da se vstop za turiste zapira zaradi »prenove otočja«.
V resnici je šlo za marketinško kampanjo v kateri so 100 obiskovalcem iz celega sveta ponudili brezplačno bivanje na otoku, v zameno za njihovo prostovoljno delo – čiščenje  narave. Prijavilo se je več kot 3500 sodelovanja željnih prostovoljcev. Takšna ideja se je izkazala za zelo dobro promocijo Ferskih otokov, hkrati pa so dosegli to, da ohranjajo naravo čisto in tako prikažejo otoke v najlepši luči.

Ferski otoki spadajo pod Dansko. Otočje je malo bolj odročno in posledično potrebuje več promocije, a vsak, ki pride tja, ne odide razočaran. Narava je polna zelenja, čudovitih slapov in ne manjka ovac. Teh naj bi bilo več kot je prebivalcev ferskega otočja.  Na naslednji povezavi si lahko pogledate najboljše nastanitve na Ferskih otokih.

 

Svojo oglaševalsko kampanjo so začeli predvsem zaradi vprašanja: kako kreativno predstavljati otoke?

Večina denarja, ki je bila namenjena za promocijo Danske, je bila prav tam in s tem se je povečala tudi promocija Skandinavije. Z malo denarja, ki so ga imeli na razpolago, so se lotili dela. Spraševali so turiste, da jim povedo v eni besedi, kaj za njih predstavljajo Ferski otoki. Komentarji so bili predvsem pohvale na neprepoznavnost te dežele ter, da je turistično nepokvarjena…zaradi teh vzorcev so uvideli, kako začeti promocijsko kampanjo.

Njihova naslednja naloga je Google translate. Pri prevajanju namreč ni na voljo jezika ferskih otokov. Tako so se 2017 ljudje odločili vzeti stvari v svoje roke, ustvarili so portal Faroe island translate, ki deluje enako kot Google translate. S pomočjo lokalnih prostovoljcev omogočajo direktne prevode in samo v 2 mesecih je sodelovalo 41% celotne populacije s čimer so uspeli  prevesti kar 1.3 milijone besed.

Po zadnjih podatkih, se je v zadnjih petih letih število obiskovalcev konstantno zviševalo. Tudi prebivalci se s tem strinjajo in opažajo kako se turizem pri njih močneje prebuja. Opazili so pojave novih restavracij, lokalni ljudje so zainteresirani za udeležitev v turistični ponudbi…  Letalske družbe ustvarjajo nove direktne povezave, na primer Atlantic Air z julijem odpira direkten let do Pariza. Na ferskih otokih gredo počasi proti cilju, s katerim želijo doseči, da ne bi ribolov in ribogojstvo bili edini dve gonilni sili gospodarstva.

Članek je povzeto po: Skift
Vir fotografij: Pixabay

Patricija Kragelj

Patricija Kragelj

Dodaj komentar


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.