Izlet na dlani

Goriška Brda-Praznik češenj (Briška poroka)

Največja in najbolj odmevna kulturno – turistična prireditev, ki jo obišče že preko 30.000 obiskovalcev iz domače ter sosednjih italijanskih in avstrijskih pokrajin, je vsekakor Praznik češenj. Dogodek poln etnoloških vsebin, kulturnih in športnih prireditev ter zabave za vse generacije.

V sklopu praznika , ki poteka ves junij, lahko ta vikend obiščete:

* Briška poroka, sobota 17.6.2017
V letu 2012 je v pestri praznični vsebini, povsem na novo, našla svoj prostor tudi Briška poroka. Po nekajmesečnem dogajanju si je zmagovalni par na izviren in nepozaben način obljubil večno zvestobo. »Noviča in novič« , sta se vzela po starih briških šegah in navadah, v kostumih, po obredu z etnološkimi elementi, značilnimi za briške poroke med leti 1920 in 1930.

*Mesec češnjevih jedi
Briški gostinci vam češnje ponujajo na krožnikih, polnih igrive domišljije. Obiščete jih lahko v Vili Kozana, na Domačiji Kabaj Morel, v Hiši Marica, na Kmetiji z nastanitvijo Breg, v restavraciji Hotela Venko ter v restavraciji hotela San Martin. Več info tukaj.

Več informacij in program najdete tukaj.

Martina Ploj

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.