Izlet na dlani

IRSKA VABI! Povratna letalska karta in 7 dnevni potep po zeleni Irski (letalo + hoteli) za zelo ugodnih 230 eur!

Dežela tri peresne deteljice čaka, da jo raziščete in vzljubite! Ekipa Izlet na dlani vam priporoča ugodno možnost enotedenskih počitnic na Irskem. Doživite Irsko v njenih barvitih jesenskih barvah! Pripravite se na enotedenski potep po zleni deželi prijaznih ljudi, čudovitih razgledov, klifov, gradov, dobrega piva in glasbe! Preden nadaljujete z branjem, si zavrtite pesem od Dublinersov (klik na predvajanje pesmi), da si boste lažje vživeli v izlet.

Za vas smo pripravili zanimivo in ugodno kombinacijo 7 dnevnih počitnic v oktobru (termin sre 07.- sre 14.10.2015) za dve osebi po Irski, ki vas bo začarala. Če si ne želite potepa po zelenem otoku, lahko vseeno samo uživate v kultnem Dublinu.

irskatripcork-ireland-1
DAN 1 – Dublin
Prvi dan priletite v Dublin in si privoščite Guinness pivo v legendarnem Temple Baru, nato pa še sprehod od reki posejani s številnimi mostovi.
Nočitev v centru Dublina je na voljo za 32 eur/osebo (kliknite na povezavo)

dubhot
DAN 2 – Sligo
Sligo je največje mesto na severozahodu Republike Irske. Sligo ima danes približno 150 pubov in je središčni nakupovalni center County Sliga in County Leitrima. Lahko vam služi kot izhodiščna točka za ogled Carrowmore mesta, kjer boste lahko občudovali čudovite spomenike iz megalitika.
Nočitev v Sligu je na voljo za 25 eur/osebo (kliknite na povezavo)

sligo
DAN 3 – Galway
Galway je živahno mesto, morda obiščete katerega izmed pubov in doživite pravi irski žur. Obiščete lahko mogočne Moherske klife, ki se dvigajo do 220 metrov nad morjem.Blizu je tudi pokrajna Burren, katero zaznamuje siv apnenec in neposeljenost. To je tudi pokrajina stotin starodavnih spomenikov.
Nočitev v Galwayu je na voljo za 25 eur/osebo (kliknite na povezavo)

galway
DAN 4 – Dingle
Polotok Dingle označuje ena najslikovitejših irskih pokrajin, je tudi eden redkih krajev, kjer se je ohranil prvobiten irski jezik. Po visoko speljanih cestah boste lahko občudovali divjo atlantsko obalo z raznoliko vegetacijo, več zanimivih postankov in krajši sprehod. Med potjo proti Corku boste lahko občudovali s slamo krite hišice, ki so značilne za te kraje.
Nočitev v Dinglu je na voljo za 28 eur/osebo (kliknite na povezavo)

dingle
DAN 5 – Kilkeny
Na poti v Kilkeny se ustavite in spijete kavico v glavno mesto province Munster – Cork, ki je speljano ob reku, vas bo navdušilo s svojo pisanostjo in pestro izbiro. Velja tudi za drugo največje mesto na Irskem. Po zajtrku sledi vožnja do Kilkenyija, kjer si lahko ogledate staro jedro mesta, ki velja za enega najlepših ohranjenih srednjeveških mest.
Nočitev v Kilkenyju je na voljo za 25 eur/osebo (kliknite na povezavo)

kilkeny
DAN 6 – Glendalough
Sedaj ste že blizu vrnitvi v Dublin, pred tem pa se lahko še ustavite v dolini Glendalough, kjer si ogledate razpršene ostanke zgodnjekrščanskih naselbin in se po urejenih poteh sprehodite okoli Spodnjega jezera ter do večjega Zgornjega jezera. Za konec si oglejte sotesko Wicklow gap, ki ji zaradi naravnih lepot pravijo tudi “vrtovi Irske” in kjer so tudi snemali prizore legendarnega filma Braveheart. Polni vtisov se veselih obrazov odpravite še na zadnjo noč v Dublin.
DAN 7 – Dublin
Zaradi majhnosti Irske si lahko prilagodite potovanje tako, da ste kakšen dan več v Dublinu in si tako v miru ogledate vse njegove znamenitosti, saj se ne spodobi da se odpravite domov brez ogleda znamenite distilarne viskija Jameson ali pivovarne Guinness.
2 nočitvi v centru Dublinu sta na voljo za 46 eur/osebo (kliknite na povezavo)

dublinkonec

Za prevoz lahko koristite javne prevoze ali vzamete rent a car, samo bodite pozorni na vožnjo, saj se vozi po levi strani.

Ugodne letalske karte vam omogoča nizkocenovnik Ryanair z odhodom iz Milana kjer je povratna letalska povezava za navedeni termin na voljo, že za zelo ugodnih 59 eur na osebo (v ceno ni všteta prtljaga, z izjemo brezplačne osebne prtljage).

Skupna cena celotnega paketa za dve osebi za 7 nočitve (hoteli+ letalo) v Dublinu tako znaša od 460 eur (oz.230 eur/osebo).

Rezervacija letov v Dublin preko spodnje povezave nizkocenovnega ponudnika Ryanair (vstavite podatke prikazane na spodnji sliki):
Milano – Dublin – Milano, že za 59 eur na osebo (termin 07. – 14.10.2015)

letdub

OSTALI PODATKI:
PREVOZ: Prevoze iz Ljubljane do bližnjih letališč vam omogoča nizkocenovni prevoznik Goopti. Prevoze Goopti lahko rezervirate tukaj.
PRENOČIŠČA: Najugodnejša prenočišča lahko rezervirate tukaj: hoteli.izletnadlani.com, Airbnb (25USD popusta)
VODNIK: Svetovno poznani popotniški vodnik Lonely Planet za Irsko lahko naročite tukaj.
NAJEM VOZIL: Najem vozil vam omogoča odlični SLOVENSKI ponudnik IzziRent. IzziRent ponudbo preverite na povezavi tukaj.

Slepi Potnik

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.