Izlet na dlani

Iskalnik na dlani (Prvi slovenski metaiskalnik letalskih kart)

IND_roka

Iskalnik na dlani

Predstavljamo vam nov izdelek Ekipe Izlet na dlani. Gre za prvo slovensko delovno različico metaiskalnika t.i. Iskalnika na dlani, ki je lahko v angleškem, slovenskem ali nemškem jeziku, glede na jezik operacijskega sistema vašega osebnega računalnika. Iskalnik si prenesete v osebni računalnik in za delovanje potrebuje namestitev jezika Java (brezplačno si Javo naložite tukaj). Iskalnik trenutno še ni pripravljen za delovanje na tablicah in pametnih telefonih.

Naložite si aplikacijo tukaj:
Iskalnik na dlani (verzija 1.0)

Kaj vam omogoča uporaba Iskalnika na dlani?
Iskalnik na dlani vam omogoča brskanje za želenimi letalskimi kartami tako povratnih letalskih kart kot tudi open jaw leti (mesto odhoda ni enako mestu prihoda). Iskalnik brska zgolj po ponudbi spletnih agencij, ki so preverjene in priporočane s strani Ekipe Izlet na dlani in običajno podajo najbolj ugodne cene letalskih kart (to so Ebookers, Expedia in Budgetair). Iskalnik na Dlani trenutno še ne omogoča iskanja enosmernih letalskih kart. Iskalnik je tudi namenjen iskanju posameznih razpoložljivih terminov akcij letalskih kart, ki jih Ekipa Izlet na dlani vsakodnevno objavlja v svojih prispevkih.

Navodila za uporabo Iskalnika na dlani:
V iskalniku sta na voljo dve možnosti iskanja, med katerima se odločate s pomočjo klika na prvi majhni kvadratek (zgoraj skrajno levo ob okencu za odhodno destinacijo), ki vam ponudi možnost iskanja z 2 okencema (v primeru povratne letalske karte) ali s 4 okenci (v primeru open jaw letalske karte) (glej slike spodaj)

1.MOŽNOST: iskanje povratnih letalskih kart
Primer: Ljubljana – Istanbul
rt

2.MOŽNOST: iskanje open jaw letalskih kart
Primer: Milano-Bangkok; Phuket-Munchen
oj

V rubriki označeni kot WEBPAGE/Strani (glej slike zgoraj) so označene spletne strani agencij po katerih se brska za ponudbami letalskih kart, vse so prednastavljeno označene, če vam katera od teh ne ustreza,  lahko to odznačite. V okenca na desni strani iskalnika se vnese želeni termin odhoda in termin povratka; tako termin odhoda kot tudi povratka lahko glede na vašo željo dopolnite s fleksibilnim iskanjem od 1-3 dni (+/-) (torej št. dni odstopanja od vašega termina odhoda/povratka). Prednastavljena je opcija brez fleksibilnosti torej 0 dni oz. točen datum odhoda/povratka, ki ste ga vnesli.

Ko ste vnesli vse ključne podatke destinacij ter terminov, pritisnete tipko SEARCH/Išči (v iskalniku skrajno desno) in iskanje med ponudbami letalskih kart, ki so na voljo za vaš želeni termin in destinacijo se prične.

Napredovanje iskanja je mogoče spremljati v rubriki, ki prikazuje STATUS iskanja posamezne spletne agencije, izvedeno št. iskanj napram pričakovanemu št. iskanj oz. rezultatov ponudb letalskih kart.
status

Ko se iskanje rezultatov oz. ponudb letalskih kart v celoti zaključi, se vsi deli rubrike STATUS obarvajo zeleno.
status_end

Kateri podatki v posameznih stolpcih so prikazani v Iskalniku na dlani? (za oznake stolpcev glej sliko primera spodaj)
Prvi stolpec FROM-TO/Od-do predstavlja Odhodno letališče in destinacijo (npr. MXP-BKK), drugi stolpec DEPARTURE TIME/Čas odhoda predstavlja datum odhoda, tretji stolpec ARRIVAL TIME/Čas prihoda predstavlja datum prihoda na želeno destinacijo, četrti stolpec DURATION/Trajanje predstavlja celotni čas trajanja odhodnega leta skupaj  s postanki, peti stolpec LAYOVER/Postanki  predstavlja postanke na poti (podano je število in skupna dolžina).

Stolpci od 6 do 10 predstavljajo enako vsebino kot prvih pet; le da v tem primeru gre za podatke o letu povratka. Enajsti stolpec PRICE/Cena prikazuje končno ceno letalske karte v eurih. Dvanajsti stolpec LINK/Povezava je najbolj ključen stolpec in predstavlja dejansko spletno povezavo preko katere se lahko izvede rezervacija želene letalske karte. Klik na izbrano povezavo vas napoti na uradno stran spletne agencije in šele tam označite želeno št. oseb in nadaljujete s postopkom rezervacije vse do izvedbe plačila.

Primer:
Iskanje open jaw povezave iz Milana v Bangkok in povratek iz Phuketa v Munchen za termin odhoda 12.11.2014 in termin povratka 26.11.2014, v obe smeri se dopušča fleksibilnost termina odhoda/povratka za+/- 2 dni.
oj

rezultat

Seznam rezultatov oz. ponudb je prednastavljen tako da je cenovno rangiran (obarvan stolpec PRICE/Cena), pomeni da bo najvišje v stolpcu podana najbolj ugodna cena. Na vašo željo se lahko rangira tudi po ostalih stolpcih npr. odhodna letališča (FROM-TO/Od-do), dolžine postankov (Layover) itd, kar označite s klikom na posamezen stolpec.
Torej glede na to, da je ta primer cenovno rangiran, je najnižja cena (426 eur) podana  za let Milano-Bangkok; Phuket-Munchen za termin odhoda  11.11 in povratek 24.11.(glede na oznako fleksibilnosti termina), trajanje leta v eno smer je okvirno 15 ur, medtem ko v drugo smer skoraj 21 ur; postanek je v vsaki smeri po eden. Spletna agencija, ki ima na voljo to ponudbo je v tem primeru BudgetAir, po kliku na povezavo v zadnjem (12) stolpcu se  odpre navedena spletna stran agencije, kjer je potrebno ponovno preveriti ceno (zaradi morebitnih sprememb glede na časovno dolžino iskanja), nato je potrebno označiti želeno št. oseb in v nadaljevanju slediti postopku rezervacije vse do plačila z vašo kartico (maestro ali kreditno).

V kolikor potrebujete pomoč v zvezi z namestitvijo ali uporabo Iskalnika na dlani, to izpostavite v komentarje pod prispevkom. Glede na to, da gre za delovno različico iskalnika, so pripombe in predlogi za izboljšavo iskalnika z vaše strani več kot dobrodošle. Sporočite jih na [email protected].

Prijetno, predvsem pa cenovno čimbolj ugodno potovanje vam želi Ekipa Izlet na dlani ter ne pozabite vložiti nekaj truda in potrpljenja v uporabo Iskalnika Izlet na dlani pri iskanju čimbolj ugodnih ponudb, saj vam to lahko zagotovi bolj pogosta nepozabna potovalna doživetja.

izlet roka3

Izlet na Dlani

Zagotovo se med vami najde kdo, ki pogosto sanjari o bližnjih kot tudi o daljnih destinacijah za potovanja, takšni smo tudi člani ekipe Izlet na dlani. Stran Izlet na dlani je nastala z željo po iskanju najugodnejših možnostih potovanja, hkrati pa tudi z željo, da potovalne dogodivščine ter ostale stvari povezane s potovanjem, delimo tudi z vami.

41 komentarjev

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.