Izlet na dlani

Izlet na dlani: Vikend v Zagrebu

Tokrat vam predstavljamo bližnjo destinacijo, za katero ne boste potrebovali letalskih kart, do tja se boste namreč lahko podali kar z vašim avtomobilom. Dodali smo seveda tudi predloge nastanitev, predloge za aktivnosti/oglede ter predloge, kje lahko kaj dobrega prigriznete in vaš vikend izlet bo tako na dlani 😉
 
Kako do Do Zagreba boste z avtomobilom potrebovali nekaj manj kot 2 uri (iz MB ali Ljubljane, iz Kopra pa še kakšno uro več), seveda odvisno od zastojev na meji. Glede parkiranja je Zagreb razdeljen na več con, razdelitev in cene si lahko ogledate tukaj. Namig o brezplačnem parkiranju v nadaljevanju.
 

Nastanitev S pomočjo Tripadvisorja si lahko izberete primerno nastanitev glede na vaše želje: tukaj. Na voljo je tudi pestra ponudba AIRBNB tukaj. Izlet na dlani priporoča: Sheraton Zagreb hotel (5*), v kolikor ste člani verige Marriott, boste za bivanje lahko prejeli morebitne ugodnosti (nižja cena, dodelitev boljše sobe, kasnejša ura odjave…). Hotel je od glavnega trga oddaljen le 500 m hoje, sicer pa ima na voljo lepo urejene sobe, notranji ogrevani bazen ter savno in fitnes, parkiranje v parkirni hiši znaša 20 eur/dan. Kar nas je še posebej navdušilo pri hotelu Sheraton: odličen zajtrk, prijazno osebje in predvsem bližina središča mesta.
 
 

  
Aktivnosti Celoten seznam priporočil aktivnosti po Tripadvisorju si lahko ogledate tukaj. Izlet na dlani priporoča: v središču sprehod po glavnem trgu (Trg bana Josipa Jelačiča), obisk marketa Dolac, sprehod po dogajanja polni Ulici Ivana Tkalčića (restavracije in bari). V kolikor se podate na raziskovanje Zagreba v družinskem krogu, priporočamo ogled živalskega vrta, za dober razgled nad mestom pa vzpon z vzpenjačo.
 
 

  
Restavracije Celoten seznam priporočil restavracij po Tripadvisorju si lahko ogledate tukajIzlet na dlani priporoča: vrhunsko večerjo v restavraciji Pod Zidom Bistro & Wine Bar. Če ste pa ljubitelj azijske kuhinje pa priporočamo obisk Gyoza & Sake Bara. Če ste ljubitelji čokolade pa v središču obiščite lokalno kavarno Kraš.
 
Dobro je vedeti Po 15 uri v soboto in celotno nedeljo je na ulicah Zagreba parkiranje brezplačno! Če Zagreb obiščete na vroč poletni dan priporočamo obisk brezplačnega Botaničnega vrta. V decembru se v središču Zagreba odvija božični sejem, ki je bil že nekajkrat nagrajen kot eden boljših v Evropi. V poletnih mesecih se nedaleč od središča vzpostavi zanimiv Pop Up Summer Garden, kjer si na zanimivi gozdni lokaciji ob prijetni ureditvi, poleg pijače in hrane lahko postrežete z glasbo v živo, kinom na prostem itd. Pestro pa je tudi poletno dogajanje v Parku Zrinjevac.
 
Ob ponovnem obisku bi še obiskali Muzej propadlih razmerij, si privoščili zelo hvaljeni hamburger na eni od lokacij Submarine Burger ter obiskali Zagreb v božičnem času.
 

Pred izletom v Zagreb ne pozabi na zavarovanje avtomobila:
WIZ Avto (5% popusta s kodo INDWIZ05)

Prispevek nastal v sodelovanju z WIZ Zavarovanje!

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.