Izlet na dlani

Japonska z oktobrom sprošča pogoje za vstop

Predsednik japonske vlade- Fumio Kishida, je s včerajšnjim dnem naznanil novico, da bo Japonska z 11. oktobrom 2022 sprostila nekatere ukrepe za vstop turistov na Japonsko. Strogi kovid ukrepi za vstop na Japonsko so tako bili v veljavi dobri dve leti in pol.

Japonska se je tako odločila da bo omogočila za določene države (med drugim tudi za EU države) vstop brez vize, ponovno dovolila individualni turizem ter odpravila omejitev dnevnega števila prispelih potnikov. Do sedaj je namreč bil obisk možen le v okviru organiziranih skupin oziroma turističnih programov.

Novico so pozdravili tudi s strani dveh vodilnih japonskih letalskih družb, pri čemer je predstavnik All Nippon Airways, že napovedal povečanje števila letov konec oktobra 2022.

Kar pa še vedno ostaja pa je pogoj, da so turisti cepljeni trikrat ali morajo opraviti PCR test pred letom na Japonsko!

Kot vzpodbudo za obisk Japonske načrtujejo z oktobrom tudi vzpostavite določenih popustov za turiste (npr. za tematske parke, koncerte, športne dogodke…).

Več informacij o sproščanju ukrepov za Japonsko si lahko ogledate tukaj.

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.