Izlet na dlani

Jutri se prične Jurjevanje v Beli krajini

Jurjevanje v Beli krajini je najstarejši folklorni festival v Sloveniji ter eden izmed najbolj prepoznavnih festivalov doma in v tem delu Evrope. Petdnevni festival poteka v mestu Črnomelj v Beli krajini, deželi belih brez, tople reke Kolpe ter bogate kulturne dediščine.

Ob nastopu belokranjskih folklornih skupin gosti festival vsakoletno tudi številne slovenske in tuje folklorne skupine.

Predstavijo se tamburaške skupine, ljudski pevci in godci ter ostali nastopajoči. Živahno kulturno dogajanje se ob večerih zaključi z bogatim glasbeno-zabavnim programom. Ob osrednjemu folklornemu delu vsakoletno organizirajo srečanje otroških folklornih skupin pod imenom »Pastirče mlado«, kjer se predstavijo otroške folklorne skupine iz Slovenije in tujine.

V smislu rekreativnega preživljanja prostega časa še posebej izpostavljajo družinski kolesarski izlet »GONI KOLO« – Z biciklom po Beli krajini in Jurjev tek. Zabavni program terminsko v celoti povezuje osrednjo lokacijo v Jurjevanjski dragi z etno glasbenim programom (EtnoFolk festival) v starem mestnem jedru Črnomlja. Prireditve se ob večerih zaključujejo z bogatim zabavnim programom, kjer se predstavijo tako narodnozabavni ansambli, kot trenutno najbolj popularne domače in tuje glasbene skupine.

Več info in program si lahko ogledate tukaj.

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.