Izlet na dlani

Kako deluje Iskalnik letalskih kart

Iskalnik letalskih kart vam omogoča iskanje letalskih kart po Skyscanner bazi. Prikazuje rezultate preteklih iskanj uporabnikov metaiskalnika Skyscanner. Več o uporabi Skyscanner iskalnika si lahko preberete tukaj. Iskalnik letalskih kart najdete v posameznih objavah ali proti vrhu uradne strani Izlet na dlani.

1. Kako deluje iskalnik?
Najprej izberete letališče odhoda (letim iz) nato lahko izberete želeno destinacijo, v kolikor destinacije ne izberete, bo iskalnik privzel nastavitev kamorkoli in poiskal najugodnejše destinacije. Kar je koristno za tiste uporabnike, ki bi npr. v določenem mesecu potovali kamorkoli najugodneje.

Mesec odhoda/mesec prihoda/termini/direktni leti
Vnesete želene mesece potovanja. Označite ali vas morebiti ne zanima točen mesec ampak najugodnjša cena in tako odkljukate vsi termini. Prav tako lahko označite možnost direktnih letov, v kolikor za vas pridejo v poštev samo direktni leti in ne želite prestopanj. Ko izberete vse želene parmetre kliknete tipko IŠČI.

2. Rezultati iskanja z iskalnikom
V kolikor boste iskali poljubne destinacije (kamorkoli) in ne boste označili direktnih letov, se vam bo izpisal seznam najugodnješih destinacij. Nekatere destinacije imajo ceno prikazano na zeleni tipki, druge na modri tipki. Zelena tipka predstavlja direktne lete, modra tipka pa lete s postanki. Ko se med podanimi destinacijami odločite za želeno (npr. London), kliknete na ime destinacije (npr. London) in prikazal se vam bo seznam iskanih letalskih kart samo za izbrano destinacijo (London).

3. Čemu služi iskalnik  letalskih kart?
Iskalnik letalskih kart omogoča brskanje po Skyscannerjevi bazi za že iskanimi letalskimi kartami. Namenjen je bolj iskanju najugodnejših povezav v posameznih mesecih in ponuja iskanje po različnih dolžinah terminov. Na primer, najugodnejše povezave iz Benetk v mesecu septembru, najugodnejše povezave iz Trsta v Valencijo v mesecu septembru, najugodnejše povezave (z direktnimi leti) z Dunaja v poljubnih mesecih …

4. Težave pri iskanju z Iskalnikom

a) V iskalnik sem vtipkal želene parametre, vendar ni podal rezultatov?
Iskalnik letalskih kart ni enak Skyscannerjevemu metaiskalniku, saj vam slednji v vsakem primeru iskanja poda želene in sveže rezultate. Iskalnik letalskih kart pa išče zgolj po bazi že iskanih rezultatov Skyscannerja, zato vam v primeru iskanja brez podanih rezultatov svetujemo iskanje direktno preko metaiskalnika Skyscanner (povezava tukaj).

b) Dejanska cena na Skyscannerju se razlikuje od prikazane cene na tipki Iskalnika?
Dejanska cena na Skyscannerju se bo lahko pogosto razlikovala od prikazane cene, saj se Skyscannerjeva baza ne osvežuje sproti, ampak le na nekaj dni. Tako bo določena cena lahko nekoliko višja, morda pa celo nižja. Gre namreč za cene informativne narave.

Do iskalnika s klikom na spodnjo sliko 

Dodatna vprašanja ali predloge v zvezi z iskalnikom letalskih kart lahko zapišete v komentarje …

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

1 komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Rada bi rezervirala najcenejši varianto za let v Barcelono, za mesec marec 2024 in približno 2 – 3 dnevno nastanitev za dve osebi, iščem vse skupaj že en teden, pa nikoli ne pridem do želenih rezultatov

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.