Izlet na dlani

Kako izvesti rezervacijo preko portala AIRBNB, na primeru nočitve v Benetkah

airbnb1

Se vam kdaj pripeti, da razmišljate o krajšem vikend izletu z avtom v kakšno od bližnjih mest oddaljenih par ur vožnje, kot so npr. Zagreb; Benetke ali Dunaj. Pa v vsej poplavi hotelov niti ne veste kaj in kje rezervirati nočitev, pa v primeru če vas potuje več skupaj in bi zagotovo bil bolj primeren najem apartmaja kot pa večjega števila hotelskih sob, imamo za vas predlog rešitve. Če še niste slišali za portal AIRBNB, vam bomo tokrat predstavili hitro rastočo agencijo za spletne rezervacije privatnih nastanitev. Ponuja vam več kot milijon nastanitev v več kot 190 državah ter več kot 34.000 mestih po vsem svetu. Na voljo so različni tipi nastanitev, od sob, apartmajev, možen je celo najem preko 600 različnih graščin.

Člani Ekipe Izlet na dlani storitve portala AIRBNB pogosto uporabljamo, saj na ta način dobimo nastanitev, ki ima lahko odlično centralno lokacijo, hkrati pa ponuja več prostora kot le ena sama hotelska soba. Kot že omenjeno je to še posebej priročno če vas potujete več hkrati, če potujete z družino ali če pač želite nekoliko drugačne vrste nastanitev kot jo ponujajo klasični hoteli.

Airbnb.com rezervacije nastanitev lahko opravite preko strani Izlet na dlani (v posameznih objavljenih ponudbah je vedno podana povezava) oz. to opravite preko povezave tukaj.  Na ta način boste kot novi Airbnb uporabnik prejeli 18 eur popusta pri izvedbi rezervacije nastanitve (pogoj: min vrednosti vsaj 67 eur).

Kako uporabljati portal Airbnb (podano na primeru rezervacije nastanitve za eno noč v BENETKAH)

Benetke so priljubljena destinacija Slovencev, oddaljene so zgolj 2 uri vožnje z avtomobilom, cene hotelskih namestitev so pa precej visoke, če temu prištejemo še nekaj več prostora in udobja, ki ga lahko ponuja apartmajska nastanitev, je zagotovo smiselno prebrskati ponudbo AIRBNB.
airbnb2

V primeru, da še niste registirani uporabnik portala Airbnb, lahko kljub temu prosto dostopate do seznama nastanitev. Na osnovni strani v okvirje vpišete želeno destinacijo, datum prihoda/odhoda ter število gostov. Ponudi se vam pester seznam nastanitev.

airbnb3

V kolikor imate bolj podrobne želje glede zmožnosti nastanitve to v nadaljevanju označite npr. v rubriki cenovni rang (od- do) ali označite tip nastanitve (če želite celotno nastanitev  npr. app/hišo zase, ali le sobo ali ste mogoče pripravljeni deliti stanovanje z lastnikom, ostalimi popotniki). Če imate v misliš še več želja (kot npr. dostop do interneta, ogrevanje, klima, družini prijazno itd.) označite rubriko več filtrov (in tam izberete poljubne kategorije, ki si jih želite da jih sama nastanitev ima) (Glej sliko spodaj).

airbnb5

Po uspešnem vnosu zgoraj navedenih splošnih podatkov in morebitnih želenih dodatnih filtrov, se vam v naslednjem koraku pojavi slikovni seznam vseh primernih nastanitev (vključno s cenovnim rangom/dan) ter zemljevid s prikazom lege omenjenih nastanitev v vaši izbrani destinaciji. Vsaka od nastanitev je opredeljena z bolj podrobnimi podatki kot so npr. čas prijave/odjave, število oseb ki jih nastanitev sprejme, oprema stanovanja, morebitna doplačila (čiščenje).

airbnb6

Bodite pozorni: predvsem na hišna pravila (npr omejitev nočnega hrupa), morebitne pogoje glede minimalnega števila dni nočitev (npr.min 2 nočitvi), doplačila za dodatne osebe ter na odpovedne roke. Ogledate si lahko tudi koledar, kdaj je nastanitev na voljo (za primer da je ravno na vaše izbrane termine zasedena). Poleg tega vam je v tej fazi že prikazana končna cena izbrane nastanitve za izbrano število noči in oseb.  Večina nastanitev ima tudi podane komentarje gostov, ki so tam že bivali, tako da lahko dobite okvirno oceno ponujene nastanitve.

airbnb7

Od tega koraka naprej nadaljujete najprej s postopkom registracije in nato s postopkom rezervacije. Postopek rezervacije vključuje vnos osebnih podatkov in podatkov glede na izbrano plačilno metodo. Znesek nočitev bo v celoti zaračunan takoj po izvedbi rezervacije, gostitelj bo vaš znesek prejel v roku 24 ur po vašem prihodu na sama destinacijo kjer je nastanitev.

airbnb8

Po izvedbi rezervacije boste na vašo elektronsko pošto prejeli potrditev rezervacije s povzetkom vseh ključnih podatkov: št. gostov, lokacija, termini prijave/odjave, odpovedni roki itd.

Na podanem primeru Benetk, kjer ima izbrani predlog apartmaja npr. odlično lokacijo (dobrih 10 minut vožnje z javnim prevozom do središča Benetk), odlične ocene gostov, odlične odpovedne roke, brez posebnih pogojev bivanja, vas bo nočitev stala skupno 78 eur, v primeru odpovedi rezervacije en dan pred prihodom boste celo dobili povrnjenih 66 eur (v tem primeru je 12 eur airbnb service fee, ki vam ga ne povrnejo). V kolikor ste nov uporabnik, boste prejeli še dodatnih 18 eur popusta na prvo rezervacijo.

Kar je posebnost AIRBNB sistema rezervacij je takojšnje celotno plačilo nastanitve, za razliko od ostalih spletnih strani za rezervacije, ki ponujajo kasnejša plačila ob prihodu. Sicer je pa potrebno vedeti, da bo denar ostal v lasti AIRBNB do vašega prihoda na destinacijo in bo gostitelj vaš znesek prejel šele v roku 24 ur po vašem prihodu na sama destinacijo, kjer je nastanitev. V kolikor vas gostitelj kontaktira in omenja kakršnokoli plačilo direktno njemu, tega ne smete storiti in morate o tem kontaktirati direktno AIRBNB. Kot za vse spletne nakupe velja tudi tukaj načelo previdnosti in spremljanje vseh predpisanih pogojev.

Nasvet Ekipe Izlet na dlani
– Airbnb ponudba pride pogosto v poštev predvsem za destinacije, kjer so hotelske namestitve zares visokih cen (npr. New York, Pariz….) in predvsem v primeru ko potujejo družine z več člani ali skupine ljudi skupaj.
– Vsem, ki potujete z otroci svetujemo, da v filtrih obvezno označite kategorijo družini prijazna nastanitev (family friendly), na ta način boste prejeli izbor nastanitev primernih za družine z otroci, saj vas žal v nasprotnem primeru gostitelj lahko tudi odslovi.
– Otroci se pri rezervacijah preko airbnb štejejo kot odrasle osebe, zato jih je pri rezervaciji potrebno prav tako označiti, z izjemo dojenčkov/malčkov nekje do 2 let, kar se običajno dogovarjate kar z lastnikom.
– Svetujemo vam izbor nastanitev, ki ponujajo flexible ali moderate cancellation (odpoved) v tem primeru bo ob preklicu rezervacije vaš strošek celotne nastanitve (z izjemo stroška service fee, ki si ga zaračuna in zadrži Airbnb) povrnjen; v primeru strict cancellation, bo večinoma le 50% stroška celotne nastanitve povrnjeno.
– Pred samo izvedbo rezervacije je smiselno preveriti komentarje o vtisih gostov, ki so v določenem prenočišču že bivali.
– Člani ekipe Izlet na dlani imamo pozitivno izkušnjo z izvedbo rezervacij preko portala Airbnb, v enem od primerov, ko nam je gostitelj odpovedal izvedeno rezervacijo (zaradi napačnih podatkov o zasedenosti nastanitve), smo poleg povrnjenega denarja za izvedeno rezervacijo v opravičilo od Airbnb prejeli še dodatni  vrednostni voucher za ponovno rezervacijo.

Airbnb.com rezervacije nastanitev lahko opravite preko strani Izlet na dlani (v posameznih objavljenih ponudbah je vedno podana povezava) oz. to opravite preko povezave tukaj.  Na ta način boste kot novi Airbnb uporabnik prejeli 18 eur popusta pri izvedbi rezervacije nastanitve (pogoj: min vrednosti vsaj 67 eur).

Do sedaj smo člani Ekipe Izlet na dlani koristili storitve Airbnb na Hrvaškem, v Singapurju, na malezijskem otoku Langkawi ter v Bangkoku. Po podatkih uporabnikov so storitve Airbnb na primeru družin in večjih skupin koristne predvsem v dražjih mestih kot so npr. Pariz, Barcelona, New York itd. Kakšne so pa vaše izkušnje z Airbnb, v katerih mestih ste že uspeli koristiti njihove storitve?

Prijetno izkušnjo in bivanje z Airbnb vam želi Ekipa Izlet na dlani.

Izlet na Dlani

Zagotovo se med vami najde kdo, ki pogosto sanjari o bližnjih kot tudi o daljnih destinacijah za potovanja, takšni smo tudi člani ekipe Izlet na dlani. Stran Izlet na dlani je nastala z željo po iskanju najugodnejših možnostih potovanja, hkrati pa tudi z željo, da potovalne dogodivščine ter ostale stvari povezane s potovanjem, delimo tudi z vami.

2 komentarja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Velikokrat se zgodi, da Airbnb ni najcenejša in pa optimalna možna rešitev. Iskali nastanitve za najine izlete v Izraelu, Seulu in NYC (Manhattan) vendar je hotel na koncu vedno izpadel ceneje oz. malenkost dražje. Plus enkrat se nama je pripetila še zares slaba izkušnja z lastnikom, ki je oddajal nastanitev na AirBnb…

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.