Izlet na dlani

Kam potovati februarja v Evropi, če želite toplo in sončno vreme

Februar je tik pred vrati in če se želite izogniti hladnemu vremenu, vam Evropa ponuja kar nekaj destinacij, kjer lahko uživate v toplih temperaturah in obilici sonca. Tukaj je pet najboljših evropskih destinacij, ki jih lahko obiščete februarja, če iščete počitnice v toplem vremenu:

 • Kanarski otoki (Španija): Kanarski otoki, zlasti Tenerife, Gran Canaria in Fuerteventura, so znani po toplem in sončnem vremenu tudi sredi zime.
  Februarja se povprečne temperature gibljejo med 20 in 25 °C, na dan pa lahko pričakujete približno 6-7 ur sonca.
  Letalske karte iz Benetk že za 190 eur; iz Milana že za 120 eur
 • Madeira (Portugalska): Otok Madeira, ki leži ob portugalski obali, februarja ponuja prijetne temperature in veliko sonca, zato je odlična destinacija za tiste, ki iščejo nekaj toplote med evropsko zimo.
  Povprečna temperatura se giblje med 19 in 22 °C, na dan pa lahko pričakujete približno 5-6 ur sonca.
  Letalske karte iz: Benetk že za 182 eur; iz Milana že za 83eur
 • Algarve (Portugalska): Algarve se nahaja na jugu Portugalske in je znan po prelepih plažah in zmernih temperaturah tudi v zimskih mesecih. Mesta, kot so Lagos, Portimão in Albufeira, so odlična destinacija za preživljanje prostega časa pod zimskim soncem.
  Povprečna temperatura se giblje med 17 in 20 °C, na dan pa lahko pričakujete približno 5-6 ur sonca.
  Letalske karte z: Dunaja že za 84 eur; iz  Milana že za 55 eur
 • Jug Španije: Južna Španija, natančneje Andaluzija, ima februarja običajno zmerne temperature in precej več sonca kot nekateri drugi deli Evrope. Mesta, kot sta Sevilla in Granada, vam tudi v tem letnem času ponujajo odlično vreme in kulturo.
  Februarja se povprečna temperatura giblje med 15 in 20 °C, na dan pa lahko pričakujete približno 5-6 ur sonca.
  Letalske karte z: Dunaja že za 120 eur; iz Milana že za 50 eur
 • Ciper: Ciper je otoška država v vzhodnem Sredozemlju, ki je znana po toplem vremenu tudi v zimskih mesecih.
  Povprečna temperatura v februarju se giblje med 15 in 20 °C, na dan pa lahko pričakujete približno 5-6 ur sonca.
  Letalske karte iz: Zagreba že za 48 eur; iz Milana že za 66 eur

Na splošno ima Evropa veliko destinacij, kjer lahko uživate v toplem vremenu v februarju. Ne glede na to, ali iščete sproščujoč oddih ob plaži, aktivne počitnice ali edinstveno in eksotično izkušnjo, te destinacije lahko ponudijo nekaj za vsakogar. Zato spakirajte kovčke in se odpravite na kakšno od bolj toplih evropskih destinacij, da pobegnete pred zimskim mrazom in uživate v soncu.

Izlet na Dlani

Zagotovo se med vami najde kdo, ki pogosto sanjari o bližnjih kot tudi o daljnih destinacijah za potovanja, takšni smo tudi člani ekipe Izlet na dlani. Stran Izlet na dlani je nastala z željo po iskanju najugodnejših možnostih potovanja, hkrati pa tudi z željo, da potovalne dogodivščine ter ostale stvari povezane s potovanjem, delimo tudi z vami.

1 komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Izjemno koristna objava o petih najboljših evropskih destinacijah za počitnice v toplem vremenu februarja. Opisi destinacij so jasni in vključujejo podrobnosti o temperaturah in sončnih urah, kot tudi informacije o cenah letalskih kart. Objava bo zagotovo v pomoč pri načrtovanju popotovanja v tudi v poletnem času. 🙂

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.