Izlet na dlani

Kam v tujino na kuharski tečaj?

Porast kulinaričnega turizma in vse večje povpraševanje po dobri hrani, je pripeljalo do tega, da so kuharske tečaje pričeli ponujati po vsem svetu. Spodaj je predstavljenih nekaj najbolj zanimivih destinacij, kjer se lahko naučite starodavnih kuharskih tehnik in skrivnosti kuhe.

Indija

Če vas ni strah močni okusov je to država za vas. Opcij je veliko, vendar definitivno se morate naučiti kako pripraviti Naan (kruh) ali curry. Ne izpustite niti lekcije o pripravi Samose, piščančje Tikka Masale in Baba Ganoush-a. Najbolj priljubljene destinacije za udeležbo na kuharskem tečaju sta New Delhi in Jaipur na severu, ter Bengaluru na jugu.

Japonska

Japonska kulinarika ni le suši. Tokyo, Kyoto in Osaka so čudovita mesta, kjer lahko zapadete v svet japonske kulinarike na katerem od številnih kulinaričnih tečajev. Med pripravo rezancev (Ramen), prepogibanju Gyoz ali poskušanju sreče pri pripravi Yakisobe, boste spoznali, kaj resnično pomeni biti pozoren na detajle. Več o japonskih tečajih kuhanja si preberite tukaj.

Mehika

Kot vam je verjetno že znano, je mehiška hrana znana po pikantnosti, kar pa je v resnici odvisno od regije v kateri se nahajate. Mehika je namreč tako velika, da se kulinarika zelo razlikuje glede na posamezna področja. Vsem pa je skupno, da so tu vse sestavine lahko precej močnih okusov. Mole, tacosi, guacamole, aguachille, enchiladas, pozoles ali pa razne omake, bodo vse pustile pečat v vašem spominu. Naučite se jih pripraviti v katerem od kuharskih tečajev, npr. v mestih  Mexico City, Meridi ali Yucatanu.

 

Tajska

Skozi zgodovino so na tajsko kulinariko vplivale Kitajska, Indija in Malezija, zato je težko najti jedi, ki združujejo tako število okusov kot so to prave tajske jedi. Tu so znani po mešanju slanih, pikantnih, sladkih in kislih sestavin. Bangkok in Chiang Mai sta dve odlični destinaciji za kuharski tečaj priprave Pad Thai-a, Tom Yum juhe ali pa pravega curryja.

Vietnam

Večina turistov, ki obišče Vietnam se sprva ne ozira na kulinariko temveč se osredotoča na vrvež in pokrajino. Šele ko poskusijo njihove dobrote pa spoznajo pravo vietnamsko hrano, ki je zdrava ter zelo okusna. Na kuharskih tečajih boste okusili preplet začimb in zelenjave za katere verjetno še niti niste slišali, pripravili boste svoje spomladanske zavitke (Nems), okusne Cao Lau in Cha Ca Thang Long ali klasični Mi Quanq. V Vietnamu boste na svoj račun prišli predvsem ljubitelji ulične hrane, kuharskega tečaja pa se udeležite v mestih kot so npr. Hanoi, Ho Chi Minh in Hoi An.

Nekaj preostalih destinacij za odlične kuharske tečaje si lahko ogledate tukaj.

Prispevek povzet po: Tourism Review
Vir fotografij: Pixabay

Ste že obiskali kakšen kuharski tečaj na potovanju, katera lokalna specialiteta vam je bila najljubša?

Patricija Kragelj

Patricija Kragelj

1 komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.