Izlet na dlani

Katera plaža je za vas glede na astrološko znamenje?

Če ste med tisti, ki verjamete v “moč” astroloških znamenj ne spreglejte tokratnega prispevka. Ko boste prebrali spodnje opise, boste morda dobili idejo, kje se nahaja vam namenjena destinacija za naslednji morski oddih. 😉

Kozorog (22. december – 19. januar)

Kozorog je zelo ambiciozno in delovno astrološko znamenje. Ko gredo na dopust, si želijo uživati tako v zabavi kot poležavanju na soncu. Railay Beach na Tajskem, je primeren ravno za kozoroga. Pravi tropski raj prepoznan predvsem po visokih apnenčastih klifih, ki se dvigajo iz morja.

 

Vodnar ( 20. januar – 18. februar)

Vodnarji čutijo močno potrebo po raziskovanju in neodvisnosti, posledično jim samo sončenje na plaži ni dovolj. Cable beach v zahodnem delu Avstralije je čudovita, a še vedno dokaj ne znana. Nahaja se ob Indijskem oceanu, ki daje čudovit razgled iz obale. Za še bolj idilično izkušnjo, lahko ob sončnem zahodu opazujete kamele v tropu, kako se sprehajajo po plaži. Preplavili vas bodo občutki čiste sreče.

 

Ribi (19. februar -20. marec)

Temu astrološkemu znamenju je najbolj pomembna sprostitev – zanima jih predvsem ležerno poležavanje čez dan. Kot nalašč je za njih plaža Anse Source D’Argent, na otoku La Digue, Sejšeli. Čudovita peščeno bela plaža, z velikimi črnimi skalami, predstavlja popolno okolje za sproščanje.

 

Oven (21. marec – 19. april)

Kot se za ovna spodobi je najbolj srečen, ko se nahaja nekje sredi dogajanja, torej sedenje na plaži in branje knjige zagotovo ni zanj. Potrebuje plažo, ki ponuja avanturo. Honokalani Beach na otoku Maui, Hawaii, je daleč od povprečne plaže. Tu je perfektno izhodišče za snorklanje, raziskovanje džungle in morskih jam… Velikost plaže je res malo manjša pa vendar vse prej kot dolgočasna.

 

Bik (20. april – 20. maj)

Bikov ne moti, če imajo na voljo malo več luksuza in razvajanja. Plaža jim zagotovo ustreza in dodatni velik bonus jim je koktajl v roki. Najbolj primerna plaža za njih je Arienzo Beach, locirana na Amalfijski obali, Italija. Blizu se nahaja mesto Positano. Plaža Arienzo je stisnjena med 2 klifa in ima kristalno modro vodo, dovolj modro, da  vzame sapo.

 

Dvojčka (21. maj – 20. junij)

Vedno v iskanju izzivov, so dvojčki zelo spontani. Veliko izzivov jim zagotovo predstavlja Waipio Valley Beach, Havaji. Nahaja se na Velikem otoku in je težje dostopna. Lahko se odločite za hojo ali kolo, vendar teren je zelo strm in potrebujete veliko potrpežljivosti, da pridete do plaže. Vse pa se vam bo poplačalo, ko boste končno uzrli njeno lepoto. Vulkansko peščena plaža, ki je obkrožena z visokimi klifi, tropskim gozdom in pogledi na slapove.

 

Rak (21. junij – 22. julij)

Raki znajo biti zelo pod stresom v vsakodnevnem življenju in potrebujejo nekaj časa, da se sprostijo.  Najbolj sproščujoča plaža, primerna za njih, se nahaja v Indiji na otoku Havelock – Radhanagar Beach. Kristalna voda bo zagotovo pomirila vsakega stresiranega rakca. Prebivalci otoka so tudi sloni. Preživite dan z njimi in ne boste več vedeli kaj je stres.

 

Lev ( 23. julij- 22. avgust)

Lev je kralj živali in želi biti v središču pozornosti. Malo teh lastnosti se odraža tudi v horoskopskem opisu znamenja leva. Playa del Amor na otoku Marieta v Mehiki, je brez dvoma prečudovita. Zakaj je zanimiva za leve – podate se lahko na plavanje skozi skoraj nevidne razpoke med velikimi skalami. Pot vas bo pripeljala na divjo skrito plažo. Tam boste lahko uživali v čisto svojem kotičku raja.

 

Devica (23. avgust – 22. september)

Ljudje v znamenju device se vedno dobro pripravijo na vsako potovanje. Planiranje v naprej je obvezno. Perfekcionisti kot so, želijo biti prepričani, da vedo kje bodo jedli in kaj bodo počeli. Na Mikonosu v Grčiji se nahaja Paradise Beach. Je zelo obiskana in ves čas se nekaj dogaja, omeniti gre predvsem dobre koktajle.

 

Tehtnica  (23. september – 22. oktober)

Ljubezen je nekaj kar pooseblja tehtnice, posledično jih ni strah pokazati svojo bolj čutno stran. Rade uživajo v tišini in miru, dobro pa se znajdejo tudi v družbi. V Braziliji se nahaja Ipanema Beach. Plaža daje čudovit pogled na gore Sugarloaf, proti večeru pa se zbudi tudi party vzdušje, ki vzbudi željo po druženju pri tehtnicah.

 

Škorpijon (23. oktober – 21. november)

Odločni škorpijoni želijo biti ves čas neodvisni in si privoščijo dopust le na vsake toliko časa. Še takrat, ko so na plaži, si želijo nekaj početi. Trunk Bay na Havajih ponuja 2 stvari poleg poležavanja : pohodniške poti, ki vodijo do zgodovinskih sladkornih plantaž in podvodno pot, kjer snorklerji najdejo cel svet morskega življenja na koralnem grebenu.

 

Strelec (22. november – 21. december)

Radovednost  in nenehna želja po učenju strelcu onemogoča, da bi potoval na navadne oz. povprečne peščene plaže. Iščejo nekaj, kar bo hrana njihovim možganom, nekaj kar bo za njih zanimivo. Mosquito Bay, lociran v Vieques – Portoriko,  je pravi par.  Zvečer voda pripravi pravi svetlobni šov, saj postane bleščeče modre barve. Več kot 700,000 organizmov, ki se nahajajo v 4 l zalivske vode, predstavijo obiskovalcem čudovito predstavo narave.

 

Prispevek je povzet po: Travel + Leisure
Vir fotografij: Pixabay in osebni arhiv

Patricija Kragelj

Patricija Kragelj

1 komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.