Izlet na dlani

Kateri so malo manj poznani svetovni otoki vredni obiska

Če se med vami najde kdo, ki rad zahaja na nekoliko manj turistične zelo zanimive otoke, naj ne spregleda tokratnega prispevka. Pripravili  smo vam krajši seznam otokov, ki smo jih člani Ekipe Izlet na dlani obiskali oziroma nekaterih, ki si jih želimo v prihodnje obiskati.


1. HOLBOX (Mehika)


Pozabite Playo del Carmen in Conzumel, ob naslednjem obisku Yucatana, se obvezno podajte vsaj na nekaj dnevni obisk otoka Holbox. Otok je najlažje dostopen s trajektom, ki vozi na otok iz kopnega mesteca Chiquila. Na otoku ne boste našli drugih prevoznih sredstev razen koles, mopedov in kakšnih golf avtomobilčkov (ki služijo tudi kot taxiji). Otok še ni obsežno turističen in prav veseli smo da smo ga ujeli še v takšni fazi. Če boste se odločili za obisk otoka v obdobju med junijem in septembrom vam svetujemo še plavanje z kitovci. Otok je priljubljen tudi za kajtanje.

Kaj pa je tisto kar je nas na otoku Holbox najbolj navdušilo: peščene plaže s plitvo turkizno vodo (zelo primerno za družine), odlična lokalna hrana (predvsem morska), grafiti na hiškah, neturističnost in posledično sproščenost na otoku samem, prijaznost domačinov (kar sicer velja za večino Mehike).

Tripadvisor opis aktivnosti na Holboxu si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene na Holboxu si oglejte na povezavi tukaj.


2. JEJU (Južna Koreja)Južna Koreja je bila na našem seznamu za obisk že pred leti in ker smo našli zelo ugodno letalsko povezavo Iz Hong Konga na otok Jeju, smo si seveda z veseljem vzeli nekaj dni časa za roadtrip raziskovanje otoka. Poleg fantastične pokrajine (ki je med drugim posledica vulkanskega delovanja), ki vključuje gore s kraterji, slapove, boste na otoku našli še čudovite turkizne plaže ter kup zanimivih tematskih parkov in muzejev.

Kaj pa je tisto kar je nas najbolj navdušilo na otoku Jeju: Hello Kitty muzej (za vse mlade in malo manj mlade ;-), lokalne tržnice polne odličnih agrumov, odlične restavracije z korejskimi jedmi, pokrajina in narava otoka.

Tripadvisor opis aktivnosti na otoku Jeju si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene na otoku Jeju si oglejte na povezavi tukaj.


3. BUNAKEN (Sulawezi, Indonezija)Od obiska nepozabnega otoka Sulawezi je preteklo že lepo število let, pa vendar se pogosto spomnimo tudi na naš obisk otoka Bunaken, ki leži v neposredni okolici mesta Manado, na severu Sulawezija. Otok je dostopen z lokalnimi čolni ali s privatnimi čolni po dogovoru lastnika hotela/hostla, kjer se na otoku biva. Tudi na Bunaknu ni prisotnih drugih prevoznih sredstev razen koles in mopedov, tako da po pameti s prtljago, v kolikor ne boste prišli do hotela direktno po vodni poti. Otok je znan predvsem po potapljanju, pa tudi vsi, ki samo snorkljate boste tam lahko opazovali marsikaj zanimivega. Otok slovi po sproščenosti, navala turistov ni, v kolikor se vam uspe dogovoriti še z ostalimi v prenočišču, vam svetujemo, da s čolnom obiščete še kakšen sosednji otok (npr. Manado Tua). Lahko vas domačini odpeljejo tudi na kakšno raziskovanje džungle ali pa se ob večerih poveselite skupaj z njimi, na kakšni od lokalnih zabav.

Kaj pa je tisto kar je nas najbolj navdušilo na otoku Bunaken: snorkljanje in pester podvodni svet, obisk sosednjih otočkov, sproščenost in prijaznost domačinov.

Tripadvisor opis aktivnosti na Bunaknu si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene na Bunaknu si oglejte na povezavi tukaj.


4. LOMBOK (Indonezija)


Lombok sicer ne velja za ravno manj poznani otok, vendar na račun sosednjega, precej bolj popularnega otoka Bali, ostaja v njegovi senci. Ravno to pa se je po našem mnenju izkazalo za odlično. Ko smo se odločali na katerem bi preživeli dlje časa, smo kasneje ugotovili, da je odločitev bila več kot primerna, zagotovo je Lombok vreden kakšen dan obiska več, kot pa Bali. Obsežen otok seveda ne ponuja zgolj čudovitih praznih peščenih plaž s turkiznim morjem, temveč tudi zanimivo gozdno pokrajino (tudi kakšna opica se najde na poti), slapove, templje, za vse podvigov željne, pa se lahko dogovorite tudi za vzpon na vulkan (če ta ravno ni delujoč, kot je bil v našem primeru).

Kaj pa je tisto kar je nas najbolj navdušilo na otoku Lombok: prazne turkizne plaže, prijaznost domačinov, najbolj prijeten hotel v katerem smo kadarkoli bivali (Quncci Villas), pa tudi z najbolj odlično hrano, bližina Gili otočkov, in še bi se kaj zanimivega našlo…

Tripadvisor opis aktivnosti na Lomboku si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene na Lomboku si oglejte na povezavi tukaj.


5. BELITUNG (Indonezija)


Indonezijskega otočka Belitung še žal nismo obiskali, je pa našem seznamu za prihodnje. Otok se nahaja točno eno uro leta iz Jakarte in letalske povezave do tja so zares pogoste in ugodne. Glavni razlogi za obisk so seveda lepe plaže ter okoliški otočki. Tudi hotelske nočitve so na voljo po precej dostopnih cenah. Koristne informacije o otoku si lahko preberete tukaj.

Tripadvisor opis aktivnosti na Belitungu si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene Belitungu si oglejte na povezavi tukaj.


6. OKINAWA (Japonska)


Člani Ekipe Izlet na dlani žal ne moremo mimo Japonske, kljub temu, da smo jo že nekajkrat obiskali, bi se tja ponovno vrnili. Pred časom smo tudi obiskali japonski otok Okinawa, ki od kopnega (Japonske) leži okvirno 600 km stran. Tudi Okinawo smo raziskovali z avtomobilom, nikakor pa tudi nismo mogli izpustiti obiska enega večjih in lepših akvarijev na svetu, v Nahi.

Tripadvisor opis aktivnosti na Okinawi si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene na Okinawi si oglejte na povezavi tukaj.

Martina Ploj

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.