Izlet na dlani

Koliko bo vas okvirno stala večerja za 2 osebi v restavracijah po svetu

Ste se že kdaj odpravili na kakšno destinacijo, brez da bi se posebej ukvarjali s tem, kakšne bodo cene jedi v restavracijah? Nemalokrat vas bo obrok za dve osebi v restavraciji lahko stal krepko čez 50 eur, pa tukaj še niso vključene vsa doplačila in napitnine. “Najdražje” smo člani Ekipe Izlet na dlani jedli v Avstraliji, v Kaliforniji (San Francisco) ter v Švici (Ženeva).

V katerem mestu/destinaciji pa je bil vaš najdražji obrok?

Za vse, ki bi na destinacijah radi prihranili kakšen euro ali dva pri jedeh, tako svetujemo, da si omislite ugodnejše alternative predvsem za Švico, Skandinavijo, za določene zvezne države v Ameriki, pa tudi za prestolnici Francije in Nizozemske.

Deutsche Bank je izvedla primerjavo cen 50 mest in odkrila, da bo večerja za 2 osebi v Zurichu v Švici znašala okvirno 72,30 USD (pribl. 64 eur), v Kopenhagnu in San Franciscu, ki sta se znašla naslednja na seznamu “dragih” večerij, pa okvirno 60 USD (pribl. 53 eur).

Seveda ni presenečenje, da so najbolj ugodne večerje ravno v Jugovzhodni Aziji, tako lahko v Manili (Flipini) dva večerjata za okvirno ceno pod 15 USD (pribl 13 eur).

Celotni seznam destinacij in primerjavo cen večerje za dva, si lahko ogledate spodaj:
Shayanne Gal/Business Insider

Članek povzet po povezavi tukaj.

Martina Ploj

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

1 komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • The Grizzly House Banf BC Canada – večerja za dve osebi: bivolji steak, malo pečenega krompirčka, solata, kozarec vina in pivo … cca 150 CAD

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.