Izlet na dlani

KONČNO SPET NA HRVAŠKO! NASVETI ZATE

 

Dobra novica je, da lahko znova potujemo. Sicer še ne kamorkoli, a k sosedom Hrvatom čez mejo že smemo! Naj gre za dnevni izlet v katero izmed priljubljenih obmorskih mest, poslovno pot, daljše počitnikovanje na lastnem vikendu ali pa le zaslužen krajši vikend izlet, preberi naše nasvete.

Na poti na Hrvaško te lahko preseneti marsikaj: povečan promet pri prečkanju meje, neljuba nezgoda na cesti, lahko se zgodi tudi, da potrebuješ tudi zdravniško pomoč. Pa začnimo pri prečkanju meje. Že doma pozornost nameni veljavnosti svojih dokumentov, preveri vozniško dovoljenje in osebno izkaznico (oz. potni list). Za vstop na Hrvaško ne potrebuješ Zelene karte. Zaželjeno je, da imaš za primer čakanja v avtomobilu nekaj pijače in prigrizkov. Ne pozabi na vodo za hišnega ljubljenčka, če potuje s teboj. Priporočamo tudi, da redno spremljaš opozorila in nasvete ministrstev in vlade. Prav zdaj je že v uporabi aplikacija za hitrejše prečkanje meje (link spodaj). Upoštevaj vsa druga morebitna nova opozorila, ki so povezana s situacijo koronavirusa.

Kaj storiti, če pride do prometne nesreče na Hrvaškem?

Žal je razvoj takega neljubega dogodka v veliki meri odvisen tudi od urejenih dodatnih kritij tvojega avto zavarovanja. Za lažje reševanje situacije v primeru prometne nesreče ti priporočamo:

  • poleg avtomobilskega zavarovanja imej urejeno asistenco (priporočamo WIZ Asistent),
  • preveri, ali imaš v avtu Evropsko poročilo o prometni nesreči: ob nesreči ga izpolni,
  • od povzročitelja si priskrbi izvod zavarovalne police.

Zakaj avtomobilska asistenca WIZ Asistent? Ker v primeru prometne nesreče enostavno pokličeš na asistenčni center, kjer ti takoj pomagajo z organizacijo prevoza za vozilo in potnike. Verjemi, v primeru neljube nesreče je taka pomoč res dobrodošla, še posebej, če so v avtomobilu tudi otroci.

Ali veš, koliko stane zdravljenje čez mejo na Hrvaškem?

Pri prečkanju meje, tudi če je to le za en dan ali nekaj ur, ne pozabi na urejeno zdravstveno zavarovanje za tujino. Ta te reši doplačila nujnih stroškov v primeru nezgode ali bolezni. Ja, nesreča ne počiva in kaj hitro se lahko že nekaj urni izlet spremeni v neprijetno čakanje pri zdravniku. Ali veš, koliko stane zdravljenje čez mejo na Hrvaškem? Ne razmišljaj o tem, bodi brez skrbi. Nujne stroške zdravljenja ti krije zavarovanje WIZ Tujina. Skleneš ga enostavno preko spleta, lahko tudi le za en dan. Sicer pa te ob sklenitvi celoletnega zavarovanja za celo družino čaka ugodnejša cena – le 39,06 € za vse člane družine.

Super povzetek zate. Na poti na Hrvaško:

  1. Preveri dokumente, registriraj se v aplikaciji za hitrejše prečkanje meje.
  2. Preveri, če imaš avtomobilsko asistenco!
  3. Uredi zdravstveno zavarovanje za tujino.
  4. Ko obkljukaš vse tri točke, uživaj in bodi brez skrbi. 🙂

Sponzorski prispevek!

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.