Izlet na dlani

Krajšanje časa na letališčih

Ne glede na to, ali letite z letalom zelo pogosto ali pa zelo redko,  je čakanje na letališču lahko precej dolgotrajno in dolgočasno.

Standardni postopek na letališčih je, da pridemo tja precej zgodaj, saj je potrebno opraviti vse prijave in preglede. Ker je čakanje zagotovo ena izmed stvari, ki se jim na letališču ne moremo izogniti, vam predstavljamo nekaj načinov, kako si krajšati preostali čas do leta. Ne gre ravno za velika odkritja, kljub temu pa so predlogi bolj zanimivi in primernejši za krajšanje časa, kot zgolj posedanje in gledanje na uro.

Raziskovanje letališča

Kar nas verjetno večina počne je raziskovanje letališča. Lahko se odpravite na ogled raznih trgovin, ali pa morda posedite v baru na kavi. Za kakršno daljše čakanje oziroma daljše prestope si lahko privoščite letališki salon oziroma t.i. lounge, ki pa ima različne cene glede na letalskega ponudnika oziroma tip kartice. Prav tako se razlikujejo glede na to katere ugodnosti imajo in ali so sploh na voljo večini potnikom. Saloni zagotovo predstavlja boljše udobje in (po večini) brezplačno hrano in pijačo. Svojim elektronskim napravam lahko medtem napolnite baterije, ponekod si lahko celo privoščite tuš.
Možnost je tudi, da se preprosto usedete in opazujete ljudi. Videli boste zanimive stvari – kako se ljudje obnašajo v različnih situacijah. Pričakujete lahko zanimive scenarije, mogoče tudi kakšen varnostni zaplet. Če ste bolj bolj odrte narave, lahko začnete pogovor z nekom, ki sedi blizu vas.  Tako boste spoznavali nove ljudi, morda dobite tudi nasvete kam potovati v prihodnje.

 

Branje

Med priljubljeno opremo na letališču spada knjiga. Z njo ne boste samo preganjali časa, pač pa boste poskrbeli za širjenje svojega znanja, besedišča. Tudi revija ali časopis, ki ga kupite na letališču so zadovoljivi nadomestki knjig.  V dobi pametnih telefonov, ko bo marsikatero knjigo nadomestil ekran, pa se bo tudi na spletu našlo zanimivo branje. Z branjem vam bo zagotovo čas minil precej hitreje.

 

Fizična aktivnost

Morda se sliši malce smešno – telovadba na letališču. Bolj zagrizeni športni entuziasti se ne bodo obremenjevali z ljudmi, ki jih bodo opazovali pri fizični dejavnosti. Ostali, ki jim je to neprijetno, si lahko brez težav privoščijo le daljši sprehod po letališču. Če imate še otroka ob sebi, si lahko izmislite igrico, kot kakšen nogomet.

Tole je le par vaj, ki jih lahko opravite medtem, ko čakate na vkrcanje:
– počepi
– raztezne vaje
– sedenje ob steni.

 

Nakupovanje

Nakupovanje je že bilo omenjeno, saj gre za precej pogosto dejavnost na letališčih. Kupite lahko vse od spominkov, do priznanih modnih znamk in modnih dodatkov. Najbolj popularne so seveda brezcarinske prodajalne oziroma t.i. Duty free trgovine. Tam lahko kupite stvari brez davka – od igrač, do alkohola in tobačnih izdelkov. Kljub temu bodite pozorni, saj je splošno znano, da imajo na letališčih višje cene. Torej, če ne želite prekomerno zapraviti denarja že pred dopustom, na letališčih ne pustite, da vas ravno prevzame nakupovalna mrzlica.

Ogled filma ali serije

Glede na to, da skoraj povsod vzamemo s seboj prenosne računalnike, telefone pa sploh, si lahko omislimo krajšanje časa tudi z filmi. Lahko si jih že prej naložite na računalnik, ali pa jih gledate direktno, npr. preko Netflixa. To je morda tudi pravi čas, da si brez slabe vesti pogledate več delov serije, ki jo tudi sicer redno spremljate.  Da pa niste odvisni le od filmov, si lahko čas krajšate tudi s socialnimi omrežji, predvsem Facebookom in Instagramom. Zagotovo ne boste edini na letališču, ki jih bo zabavala tehnologija.

Kako si pa vi krajšate čas na letališču?

Prispevek povzet po: Lazy penguins
Vir fotografij: Pixbay

Patricija Kragelj

Patricija Kragelj

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.