Izlet na dlani

Lahko iz Ljubljane v kratkem pričakujemo nove linije na Dunaj, Kopenhagen, Atene, Madrid, Praga, Berlin in Skopje?

Zračna povezljivost Slovenije se že od leta 2019 strmo zmanjšuje, saj je propadel letalski prevoznik Adria Airways, nato pa je pandemija covida-19 razmere še poslabšala. Podatki kažejo, da je okrevanje slovenskega letalskega prometa med najslabšimi v EU.

V okviru programa za večjo letalsko povezljivost Slovenije bo izveden razpis za subvencioniranje letalskih povezav. Prednostni seznam desetih prog zajema Dunaj, Bruselj, Kopenhagen, Atene, Madrid, Amsterdam, Helsinki, Praga, Berlin in Skopje. Če bodo sredstva po prvem krogu še na voljo, je pripravljen dopolnilni seznam sedmih prog. Te so Rim, Stockholm, Oslo, Barcelona, Lizbona, Priština in Pariz. Če tudi po drugem krogu sredstva za subvencioniranje ne bodo v celoti izkoriščana, pa je pripravljen še dodatni seznam prog. Ta zajema pravzaprav vse destinacije na ozemlju skupnega evropskega prostora. Poleg EU-ja so to še Norveška, Islandija in Balkan.

Program sta pripravili ministrstvi za infrastrukturo in gospodarstvo, pri čemer sta ga ministrica Alenka Bratušek in minister Matjaž Han že podpisala, objava javnega razpisa pa še čaka na soglasje Evropske komisije. Poleg tega se pripravlja program o možnosti vzpostavitve novega letalskega prevoznika.

Več info tukaj

Izlet na Dlani

Zagotovo se med vami najde kdo, ki pogosto sanjari o bližnjih kot tudi o daljnih destinacijah za potovanja, takšni smo tudi člani ekipe Izlet na dlani. Stran Izlet na dlani je nastala z željo po iskanju najugodnejših možnostih potovanja, hkrati pa tudi z željo, da potovalne dogodivščine ter ostale stvari povezane s potovanjem, delimo tudi z vami.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.