Izlet na dlani

Letališče München…Pestra nakupovalna ponudba na edinem evropskem letališču s 5*

Nakupovanje na letališču München © Flughafen München GmbH

Od odprtja leta 1992 je letališče München po številu potnikov eno najbolj pretočnih letališč v Evropi in danes eno najpomembnejših mednarodnih letalskih vozlišč. 2-9-38: Številka 2 v Nemčiji, številka 9 v Evropi ter številka 38 v svetu. Letališče z več kot 100 letalskimi družbami, natančneje 102, leti v 74 držav in ima kar 266 ciljnih destinacij po svetu. Med drugim  povezuje Ljubljano kar trikrat dnevno. Bavarsko letalsko vozlišče je drugo največje letališče v Nemčiji in edino letališče s 5 zvezdicami v Evropi.

Pri vsakoletni podelitvi nagrade »World Airport Awards« uglednega londonskega letalskega inštituta Skytrax je münchensko letališče dobilo nagrado za »najboljše evropsko letališče« leta 2019. Letališče München je slednjo nagrado v zadnjih 14 letih osvojilo že dvanajstič.

V svetovnem merilu pa je letališče München osvojilo 7. mesto in je ponovno uvrščeno med 10 najboljših letališč na svetu. Najboljše svetovno letališče tako ostaja letališče Changi v Singapurju pred drugo uvrščenim letališčem Haneda Tokio ter letališčem Incheon v Seulu. Letos so o zmagovalcu odločali letališki gostje iz 100 držav in tako ocenili kar 550 letališč.

V kategoriji »najboljši terminal« je terminal 2 na letališču München v svetovnem merilu osvojil odlično 3. mesto. Tudi  hotel Hilton na Münchenskem letališču je z odličnim 2. mestom v Evropi in 4. v svetu eden izmed najbolje ocenjenih letaliških hotelov.

Nakupovalni dan na letališču München je vedno pravo doživetje. Letališče s 5 zvezdicami namreč ponuja za vsakogar nekaj – več kot 150 trgovin (ter restavracij in barov.) Pa naj bodo spominki za naše najdražje, najnovejši modni trendi ali ugoden nakup v Duty Free trgovinah – naj Vas navdihne raznolika ponudba v več kot 150 različnih trgovinah. Letališče ni le kraj srečanj pred ali po letu, je tudi središče potovalnih izkušenj.

Sponzorska objava.

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.