Izlet na dlani

Ljubljana – Airwaves ledena dežela

ledena2

V Ljubljani v BTC City, ob Vodnem mestu Atlantis si lahko vse do 1. marca 2016 ogledate Airwaves ledeno deželo – izklesano iz 60 ton ledu.

Obiskovalci bodo doživeli v led zamrznjen srednji vek. V led so zamrznili življenje na ledenem gradu: kralj iz ledu, grajske gospodične, vitezi iz ledu, menih iz ledu, kočija iz ledu, zmaji iz ledu, prava ledena krčma z zamrznjeno natakarico in še mnogo drugih impresivnih ledenih skulptur. Skulpture so višine do 3m. Ledene zgodbe iz srednjega veka je več kot mesec dni ustvarjalo 10 slovenskih “lednih” mojstrov in 3 tuji akademski umetniki (2 Katalonca in 1 Finec).

Otroci bodo pravo zimsko zabavo našli na orjaškem, 8-metrskem toboganu, ki je v celoti popolnoma iz ledu. Za tiste najmlajše, pa tudi malce večje pa bo na koncu ledene grajske dogodivščine čakal tudi pravi Airwaves ledeni labirint. Pijačo pa vam bodo postregli na pravem ledenem šanku.

Dostop do AIRWAVES Ledene dežele je urejen za invalidske in otroške vozičke. Tudi prehod med ledenimi skulpturami je dovolj širok za invalidske in otroške vozičke, razen labirinta, kjer je prehod preozek.

Žal obisk ledene dežele ni brezplačen :-). Vstopnina: odrasli 7 eur; otroci (5 – 13 let) 5 eur; družinska vstopnica (2+2) 15 eur; skupine (nad 10 odraslih) 6 eur/osebo.

Ogled ledene dežele je možen vse dni v tednu: od pon-sre od 12.00 do 19.00 in od čet-ned: od 12.00 do 21.00. Za skupinske oglede se najavite po e-mailu: [email protected]

NASVET ORGANIZATORJA: Primerno se oblecite. Temperatura v AIRWAVES Ledeni deželi je stalno -5 celzija. Po toboganu pa se lahko spuščate tudi v “kavbojkah”. Ker se bodo otroci po toboganu zagotovo spuščali večkrat, jih starši oblecite v zimsko opremo.

Več info tukaj. Organizator dogodka: LEDENE SKULPTURE RISMONDO

Dogodek povzet po napovednik.com

Izlet na Dlani

Zagotovo se med vami najde kdo, ki pogosto sanjari o bližnjih kot tudi o daljnih destinacijah za potovanja, takšni smo tudi člani ekipe Izlet na dlani. Stran Izlet na dlani je nastala z željo po iskanju najugodnejših možnostih potovanja, hkrati pa tudi z željo, da potovalne dogodivščine ter ostale stvari povezane s potovanjem, delimo tudi z vami.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.