Izlet na dlani

Ljubljana, sobota 10 junij 2017- Dan Japonske

Dan Japonske je javna prireditev, na kateri obiskovalci z dejavnostmi na stojnicah, predavanji, prikazi in delavnicami na enem mestu izvedo veliko zanimivega o deželi vzhajajočega sonca.

Genki center v sodelovanju z Veleposlaništvom Japonske v Sloveniji že šesto leto zapored pripravlja največji tradicionalni festival japonske kulture v Sloveniji. Tokrat so se nam pri soorganizaciji pridružili tudi Narodni muzej in Slovenski etnografski muzej, saj bomo tokrat v sklopu projekta “Japonska med nami” gostili prireditev na njihovi lokaciji.

Dogodek bo potekal v soboto 10. junija 2017 od 10h do 17h na muzejski ploščadi na Metelkovi.

Letošnja prireditev bo na enem mestu združila preko sedemdeset društev, organizacij, skupin in podjetij, ki se na slovenskih tleh ukvarjajo z Japonsko. V sam projekt je vključenih preko 250 ljudi, ki prostovoljno pristopajo k dogodku in ga pripravijo za vas obiskovalce.

Stojnice bodo ponudile tradicionalno japonsko kulturo – origami, kaligrafijo, ikebano, namizne igre, bonsaje, keramiko in tradicionalna oblačila – v kotičku s hrano bodo pripravljene raznovrstne japonske jedi izpod prstov japonskih in slovenskih kuharjev, predstavljeni bodo japonski noži, čaji in druga pijača, obiskovalci pa se bodo poskusili tudi v pripravi ljubko okrašenih kosil za sabo, ki jih številne japonske matere skrbno pripravljajo za svoje šoloobvezne otroke.

Poseben kotiček bo namenjen tudi predstaviti japonskih podjetij in uvoznikom japonskih izdelkov, otroci pa bodo uživali v kotičku, ki bo namenjen samo njim – igrali se bodo lahko s tradicionalnimi japonskimi igračami, se prepustili umetniški poslikavi obraza v japonskem slogu, prisluhnili japonskim pravljicam v tradicionalnem japonskem papirnatem gledališču kamishibai in na delavnicah izdelali različne japonske izdelke, ki jih bodo lahko odnesli domov.

Več o prireditvi na tej povezavi.

Martina Ploj

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.