Izlet na dlani

MAJSKA DELA NA ZAGREBŠKEM LETALIŠČU! Spremembe in odpovedi številnih letov

Nedavno so z letališča Franjo Tuđman v Zagrebu sporočili, da bodo med 2. in 31. majem 2023 izvajali redna vzdrževalna dela na letaliških stezah, zaradi česar bo v nočnem času (med 23. uro in 6.25 zjutraj) letališče zaprto za ves promet (vsi prihodi/odhodi). Šlo naj bi za dela, ki so bila vnaprej načrtovana, poročajo z mednarodnega letališča Zagreb.

V skladu s tem je večina družb bila primorana prilagoditi čase odhodov oziroma prihodov. Največ odpovedi letov je moral izvesti ravno najbolj priljubljen nizkocenovnik Ryanair. Potniki z odhodi z zagrebškega letališča so tako že pričeli prejemati maile z morebitnimi spremembami oziroma tudi odpovedmi letov za mesec maj. V družbi so pojasnili, da so potnike o odpovedih letov že obvestili in jim omogočili spremembo rezervacije za naslednji razpoložljivi let ali povrnitev plačila vozovnice. Po zadnjih podatkih naj bi zaenkrat šlo za odpovedi vsaj 110 Ryanair letov, marsikatera odpoved je nastala tudi na račun običajnih Ryanair zamud pri letih in s tem morebitnega odhoda/pristanka v času, ko bodo steze že zaprte.

Po podatkih portala Croatia Aviation je Ryanair  napovedal, da v maju tako ne bo sredinih in nedeljskih poletov v Bruselj, torkovih poletov v Frankfurt, četrtkovih poletov v Memmingen, ponedeljkovih poletov na Krf, ponedeljkovih in torkovih poletov v Dublin, petkovih, sobotnih in nedeljskih poletov v Milano, ponedeljkovih poletov na Malto, petkovih poletov v Malmö in sobotnih poletov v London. Za lete na liniji Malaga in Sofija še ni podana odločitev o spremembah.

Zagrebško letališče je tovrstna vzdrževalna dela izvajalo nazadnje v letu 2018, pri čemer je prav tako šlo za dvomesečno zaprtje steze. Domnevajo, da pa bo letošnje zaprtje imelo precej večji vpliv na potnike, zaradi povečanega prometa na zagrebškem letališču. V prvi četrtini leta je namreč letališče sprejelo 694.956 potnikov, kar predstavlja skoraj 15 % povečanje števila potnikov, napram letu 2019 pred pandemijo.

Info povzet po Siol in Exyuaviation

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.