Izlet na dlani

Najboljše evropske destinacije za velikonočne praznike

Če iščete last minute destinacije kam se odpraviti za bližajoče velikonočne praznike, smo vam tokrat kot idejo pripravili seznam najboljših 16 evropskih destinacij za veliko noč. Seznam je po strani European best destination in nekaj destinacij je celo v naši bližini. Člani Ekipe Izlet na dlani bomo letošnjo veliko noč preživeli kar doma, smo pa v letu 2017 veliko noč preživeli v Londonu, kjer so predvsem za najmlajše pripravili kup zanimivih predlogov za lov na velikočna jajčka. V Sloveniji je vsako leto za veliko noč potekal lov na skrite pirhe tudi na Blejskem gradu, vendar žal letos aktivnost zaradi gradbenih del odpade.

Kje pa boste vi preživeli velikonočne praznike?


1. Colmar (Francija)Colmar praznuje začetek pomladi od zadnjega tedna v marcu pa vse do sredine aprila. V mestu sta v tem času vzpostavljena dve večji velikonočni tržnici, kjer svoje produkte razstavlja več kot 70 razstavljalcev. V mestu Colmar je kup zanimivosti in aktivnosti, ki jih lahko počnete.
Tripadvisor opis znamenitosti si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Colmarju si oglejte na povezavi tukaj.


2. Dunaj (Avstrija)Dunaj je muzej na prostem kjer se srečata zgodovina in kultura. Lahko obiščete kakšnega od številnih koncertov, raziščete palačo Schönbrunn ali pa se preprosto podate na eno izmed treh velikonočnih tržnic.
Tripadvisor opis znamenitosti si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene na Dunaju si oglejte na povezavi tukaj.


3. Madeira (Portugalska)Madeira velja za enega izmed najlepših evropskih otokov in je poznana po svoji zmerni klimi in neokrnjeni naravi. Madeira ima bogato zgodovino, kulturo, kulinariko ter tradicijo. Na eni izmed teras lahko poskusite tipično vino iz Madeire. V času velike noči je Madeira več kot primerna destinacija za popolnoma vse, pohodnike, zaljubljence, avanturiste, starejše ljudi, mlajše pare…
Tripadvisor opis znamenitosti si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene na Madeiri si oglejte na povezavi tukaj.


4. Edinburg (Škotska)


Pričnite svojo velikonočno pot v Kraljevem botaničnem vrtu Edinburga ali na samem gradu, nato se podajte na velikonočni lov na pirhe. Na voljo bodo lovi na velikonočne zajčke in pirhe, več o tem tukaj.

Tripadvisor opis znamenitosti si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Edinburgu si oglejte na povezavi tukaj.


5. Milano (Italija)


Milano je moderno mesto s tradicionalno arhitekturo, je tudi prestolnica mode in posledično več kot primerna lokacija za obsežne nakupe. Ne pozabite pa si privoščiti tudi italijanskih kulinaričnih dobrot. Raziščite Piazza del Duomo ter Vittorio Emanuele II nakupovalno središče. Obiščite Milano v času velike noči in uživajte v ponudbi aktivnosti širšega mesta.

Tripadvisor opis znamenitosti si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Milanu si oglejte na povezavi tukaj.

Seznam vsebuje skupno 15 destinacij, preostalih 10 je:
06. Valeta (Malta)
07. Zagreb (Hrvaška)
08. Nica (Francija)
09. Bristol (Anglija)
10. Lizbona (Portugalska)
11. Praga (Češka)
12. Pariz (Francija)
13. Keukenhof (Nizozemska)
14. London (Anglija)
15. Rostock (Nemčija)
16. Rim (Italija)

Kje pa boste vi preživeli velikonočne praznike?

Celotni seznam si lahko podrobneje ogledate na European best destinations.

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.