Izlet na dlani

Najbolj romantične evropske destinacije

Tokrat smo pripravili seznam nekaterih top evropskih destinacij za romantike (zagotovo bodo tam kaj zase našli tudi vsi, ki niso ravno romantiki po duši). Seznam je povzet po strani European Best destination. Tako Benetke kot tudi Budimpešta sta npr zares v bližini Slovenije, zato lahko letos svojega najbližjega presenetite s čudovitim romantičnim izletom.

BENETKE

V očeh mnogih turistov so se nekdanje Benetke spremenile v kamniti spomenik, ki ga je potrebno videti. Posebej privlačne točke so Trg svetega Marka s svojim 175 m dolgim in razkošnim prostorom, s cerkvijo in 99 m visokim Campanilom (zvonik), ki stoji samostojno in s posebej izrazito doževo palačo z arkadami z zašiljenimi loki. Predvsem pa so privlačni kanali s skoraj štiri kilometre dolgim Canalom Grande, ki seka mesto v obliki velike črke S. Romantična vožnja z gondolo po Canalu Grande je še danes obvezen program vsakega obiskovalca Benetk. Pričel se je tudi že svetovno znani Beneški pustni karneval (več o karnevalu na povezavi tukaj).

Tripadvisor opis znamenitosti, namestitev in restavracij v Benetkah si oglejte na povezavi tukaj.

PARIZ

Pariz je eno najbolj obiskanih turističnih ciljev na svetu, z več kot 30 milijoni obiskovalcev širšega mestnega območja na leto. Mesto Pariz je s 16 milijoni obiskovalcev na leto za Londonom drugo najbolj obiskano mesto na svetu. Ponaša se s številnimi svetovno znanimi znamenitostmi, ki zaznamujejo panoramo mesta, med njimi Eifflov stolp, Elizejske poljane, Slavolok zmage, Notredamska katedrala..

Tripadvisor opis znamenitosti, namestitev in restavracij v Parizu si oglejte na povezavi tukaj

SINTRA

Sintra je portugalsko mesto na severnem delu gorovja Serra de Sintra. Nad mestom se razprostira pravljični romantični dvorec Palacio National de Pena z obširnim zelenim parkom. Mesto in park sta del svetovne dediščine.

Tripadvisor opis znamenitosti, namestitev in restavracij v Sintri si oglejte na povezavi tukaj.

LONDON

London je mesto v Angliji, glavno mesto Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske. Je eno najpomembnejših poslovnih, kulturnih, političnih in izobraževalnih središč na svetu. Leži ob reki Temzi na jugovzhodu Velike Britanije in je po večini kriterijev največje mesto v Evropi. Je tudi eno najpomembnejših svetovnih središč umetnosti, gospodarstva, izobraževanja, zabave, turizma in transporta. Po številu mednarodnih prihodov je najbolj obiskano mesto na svetu in ima najprometnejši sistem letališč po številu prepeljanih potnikov.

Tripadvisor opis znamenitosti, namestitev in restavracij v Londonu si oglejte na povezavi tukaj.

BRUGGE (BRUŽ)

Brugge je mesto na severu Belgije. Podobno kot Gent ima tudi Brugge dobro ohranjeno srednjeveško mestno jedro. Je ena glavnih turističnih znamenitosti Belgije.  Zaradi številnih plovnih kanalov v središču mesta Brugge je pogosta primerjava z Benetkami, vendar bo tukaj turistov precej manj kot v Benetkah. Dobro ohranjeno srednjeveško mestno jedro je uvrščeno na Unescov seznam svetovne dediščine. Med najbolj znanimi stavbami v mestu sta cerkev Naše gospe, katere zvonik je z 122 metri eden najvišjih opečnatih stolpov na svetu, in zvonik Belfry, ki ga sestavlja 47 zvoncev.

Tripadvisor opis znamenitosti, namestitev in restavracij v Bruggu si oglejte na povezavi tukaj.

BUDIMPEŠTA

Budimpešta se razteza ob obeh bregovih Donave, ki teče od severa proti jugu. Na desnem bregu se nahaja nekdanje samostojno mesto Budim (Buda) in severno od njega Stari Budim (Óbuda). Pešta se nahaja ob levem bregu Donave. Na Donavi je nastalo tudi nekaj otokov. Severno od mestnega središča sta Margit – sziget (Margaretin otok), danes priljubljen park in rekreacijsko središče, in Óbudai – sziget (Starobudimski otok). Budimpešta ima številne znamenitosti, saj velja za eno izmed najlepših mest v Evropi. Nekaj glavnih znamenitosti Budimpešte: Kraljeva palača (Varpalota), Grajski hrib, Bazilika Sv. Štefana, Margaretin otok, Parlament (Orszaghaz), Trg svobode, Szenchenyijev verižni most, Mestni park, Ulica Vaci (Vaci utca), Termalna kopališča (Gellert, Kiraly, Szenchenyi, Lukacs in Rudas)…

Tripadvisor opis znamenitosti, namestitev in restavracij v Budimpešti si oglejte na povezavi tukaj.


Še nekaj ostalih predlogov evropskih romantičnih destinacij:
Cinque Terre (Italija)
Aix-les-Bains (Francija)
Biarritz (Francija)
Firence (Italija)
Santorini (Grčija)
Madeira (Portugalska)
Rim (Italija)
Bergen (Norveška)
Porto (Portugalska)
Praga (Češka)
Bruselj (Belgija)
Amsterdam (Nizozemska)
Lizbona (Portugalska)
Edinburg (Škotska)
Bordeaux (Francija)
Dunaj (Avstrija)
Stockholm (Švedska)
Zagreb (Hrvaška)

Seznam delno povzet po strani European Best destinations, kjer si lahko ogledate celotni seznam Opisi povzeti po Wikipediji.

Martina Ploj

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

2 komentarja


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.