Izlet na dlani

Kako rezervirati nastanitev na AIRBNB in prejeti 30 eur bonusa

V prispevku vam bomo predstavili vsestransko uporabnost spletnega portala hitro rastoče agencije za spletne rezervacije nastanitev  t.i. Airbnb.com. Ekipa Izlet na dlani njihovo ponudbo pogosto uporablja, saj je nabor nastanitev zares pester, pogosto so na voljo nizke cene ter varen način rezervacij. Airbnb ponudba ni zgolj primerna za oddaljene dežele, namreč vse večja ponudba nastanitev je tudi na področju Slovenije kot tudi v bližnji Hrvaški. V nedavno objavljenem članku časnika Delo na temo Airbnb smo po poročanju STA zasledili, da se je v zadnjem letu število gostov, ki so našli nastanitev preko Airbnb tudi v Sloveniji povečalo za 140 odstotkov. Kot kaže portal Airbnb.com preko katerega lahko nastanitve celo tudi oddajate postaja vse bolj priljubljen tudi v Sloveniji. V Ljubljani lahko trenutno najdete okrog 500 oglasov stanovanj in sob, ki jih lastniki ponujajo v kratkotrajni najem. V Sloveniji je je na voljo že skoraj tisoč oglasov.

Splošno o Airbnb

Spletni portal Airbnb je bil osnovan leta 2008 v Kaliforniji (San Francisco). Popotnikom ponuja rezervacijo kot tudi oddajo edinstvenih prenočišč po vsem svetu.  Ponujajo več kot miljon nastanitev v več kot 190 državah ter več kot 34.000 mestih po vsem svetu. Na voljo so različni tipi nastanitev, od sob, apartmajev, možen je celo najem preko 600 različnih graščin. Airbnb predstavlja neke vrste mrežo nastanitev, kjer si lahko posamezniki ustvarijo priljubljene sezname, odkrivajo nova prenočišča in rezervirajo edinstvene nastanitve po vsem svetu. Rezervacija je možna tako preko spleta kot tudi preko mobilne aplikacije. Spletni portal Airbnb kot tudi same rezervacije so varne in zaupanja vredne, kar potrjuje visoko število gostiteljev (preko 350 tisoč) kot tudi gostov (preko 15 milijonov gostov).

Airbnb.com rezervacije nastanitev lahko opravite preko strani Izlet na dlani (v posameznih objavljenih ponudbah je vedno podana povezava) oz. to opravite preko povezave tukaj.  Na ta način boste kot novi Airbnb uporabnik prejeli 30 eur popusta pri izvedbi rezervacije nastanitve (pogoj: min vrednosti vsaj 65 eur).

Kako uporabljati portal Airbnb (podano na primeru rezervacije nastanitve v Valenciji
V primeru, da še niste registirani uporabnik portala Airbnb, lahko kljub temu prosto dostopate do seznama nastanitev. Na osnovni strani v okvirje vpišete želeno destinacijo, datum prihoda/odhoda ter število gostov (Glej sliko spodaj).

V kolikor imate bolj podrobne želje glede zmožnosti nastanitve to v nadaljevanju označite npr. v rubriki cenovni rang (od- do) ali označite tip nastanitve (če želite celotno nastanitev  npr. app/hišo zase, ali le sobo ali ste mogoče pripravljeni deliti stanovanje z lastnikom, ostalimi popotniki). Če imate v misliš še več želja (kot npr. dostop do interneta, ogrevanje, klima, družini prijazno itd.) označite rubriko več filtrov (in tam izberete poljubne kategorije, ki si jih želite da jih sama nastanitev ima) (Glej sliko spodaj).

Po uspešnem vnosu zgoraj navedenih splošnih podatkov in morebitnih želenih dodatnih filtrov, se vam v naslednjem koraku pojavi slikovni seznam vseh primernih nastanitev (vključno s cenovnim rangom/dan) ter zemljevid s prikazom lege omenjenih nastanitev v vaši izbrani destinaciji (Glej sliko spodaj).

Vsaka od nastanitev je opredeljena z bolj podrobnimi podatki kot so npr. čas prijave/odjave, število oseb ki jih nastanitev sprejme, oprema stanovanja, morebitna doplačila (čiščenje).

Bodite pozorni: predvsem na hišna pravila (npr omejitev nočnega hrupa), morebitne pogoje glede minimalnega števila dni nočitev (npr.min 2 nočitvi) ter na odpovedne roke. Ogledate si lahko tudi koledar, kdaj je nastanitev na voljo (za primer da je ravno na vaše izbrane termine zasedena). Poleg tega vam je v tej fazi že prikazana končna cena izbrane nastanitve za izbrano število noči in oseb  Večina nastanitev ima tudi podane komentarje gostov, ki so tam že bivali, tako da lahko dobite okvirno oceno ponujene nastanitve (Glej Sliki spodaj).

Od tega koraka naprej nadaljujete najprej s postopkom registracije in nato s postopkom rezervacije. Postopek rezervacije vključuje najprej pregled pomembnih informacij glede prenočišča in gostitelja, ter potrditev le teh. Nato sledi vmesni korak potrditve gostov in pozdrava gostitelju. Sledi končni korak vnosa osebnih podatkov, podatkov glede na izbrano plačilno metodo ter način plačila (Glej Sliko spodaj). Znesek nočitev bo v celoti zaračunan takoj po izvedbi rezervacije, gostitelj pa bo vaš znesek prejel v roku 24 ur po vašem prihodu na sama destinacijo kjer je nastanitev.

Po izvedbi rezervacije boste na vašo elektronsko pošto prejeli potrditev rezervacije s povzetkom vseh ključnih podatkov: št. gostov, lokacija, termini prijave/odjave, odpovedni roki itd. V primeru da imate še morebitna dodatna vprašanja, se lahko obrnete na gostitelja in ga povprašate.

Nasvet Ekipe Izlet na dlani
– Airbnb ponudba pride pogosto v poštev predvsem za destinacije, kjer so hotelske namestitve zares visokih cen (npr. New York, Pariz….) in predvsem v primeru ko potujejo družine z več člani ali skupine ljudi skupaj.
– Vsem, ki potujete z otroci svetujemo, da v filtrih obvezno označite kategorijo družini prijazna nastanitev (family friendly), na ta način boste prejeli izbor nastanitev primernih za družine z otroci, saj vas žal v nasprotnem primeru gostitelj lahko tudi odslovi.
– Otroke je pri rezervaciji potrebno prav tako označiti.
– Bodite pozorni na gostitelje ki so označeni s Superhost, gre za bolj prijetne/izkušene gostitelje.
– Svetujemo vam izbor nastanitev, ki ponujajo flexible ali moderate cancellation (odpoved) v tem primeru bo ob preklicu rezervacije vaš strošek celotne nastanitve (z izjemo stroška ki si ga zaračuna Airbnb) povrnjen; v primeru strict cancellation, bo večinoma le 50% stroška celotne nastanitve povrnjeno. Potrebno pa je vedeti, da vam pa v nobenem primeru ne bo povrnjen strošek SERVICE FEE, toraj strošek ki si ga zaračuna sam airbnb in je odvisen tudi od števila rezerviranih noči. Po tem se airbnb razlikuje od ostalih rezervacij hotelov in nočitev kjer v primeru brezplačne odpovedi dobite povrnjeni celotni strošek rezervacije. Zato po pameti z rezervacijami in s preklici!
– Pred samo izvedbo rezervacije je obvezno preverite komentarje o vtisih gostov, ki so v določenem prenočišču že bivali. Sami smo namreč rezervirali nastanitev brez komentarjev, in očitno je bilo nekaj na tem, saj je tudi nam gostitelj odpovedal nočitev ravno na dan ko smo že bili na poti k njemu. Z ostalimi nočitvami s številnimi pozitivnimi komentarji smo imeli samo pozitivne izkušnje.
– Če povzamemo imamo člani ekipe Izlet na dlani  pozitivno izkušnjo z izvedbo rezervacij preko portala Airbnb, v enem od primerov, ko nam je gostitelj odpovedal izvedeno rezervacijo (zaradi napačnih podatkov o zasedenosti nastanitve), smo poleg povrnjenega denarja za izvedeno rezervacijo v opravičilo od Airbnb prejeli še dodatni  vrednostni voucher za ponovno rezervacijo. Tovrstno nastanitev rezerviramo čisto na vsakem potovanju in smo z njimi več kot zadovoljni.
– Da pa boste pomagali tudi ostalim Airbnb uporabnikom, pa po dejanski uporabi nastanitve pustite vaš vtis in komentar, zelo boste s tem pomagali tudi ostalim kot tudi gostitelju.
– V kolikor prejmete mail z obvestilom o potrebnem predhodnem plačilu/nakazilu rezervacije nastanitve na določen bančni račun izven Airbnb, o tem ponudniku in njegovi zahtevi nemudoma obvestite direktno Airbnb, verjetno gre za kakšne vrste prevaro, nikoli ne nakazujte denarja izven rezervacijskega postopka AIRBNB.
– Člani ekipe Izlet na dlani smo AIRBNB koristili v sledečih državah: Hrvaška, Mehika (Tulum, Playa del Carmen, Puerto Morelos, otok Holbox), Singapur, Malezija (Langkawi, Kuala Lumpur), Tajska (Bangkok, Phuket), J.Koreja (Jeonju), Indonezija (Bali), Zahodna Avstralija (Busselton, Geraldton), Hong Kong, Kuba, Kalifornija (Los Angeles, San Francisco), Južna Afrika.

Airbnb.com rezervacije nastanitev lahko opravite preko strani Izlet na dlani (v posameznih objavljenih ponudbah je vedno podana povezava) oz. to opravite preko povezave tukaj.  Na ta način boste kot novi Airbnb uporabnik prejeli 30 eur popusta pri izvedbi rezervacije nastanitve (pogoj: min vrednosti vsaj 65 eur).

Izlet na Dlani

Izlet na Dlani

Zagotovo se med vami najde kdo, ki pogosto sanjari o bližnjih kot tudi o daljnih destinacijah za potovanja, takšni smo tudi člani ekipe Izlet na dlani. Stran Izlet na dlani je nastala z željo po iskanju najugodnejših možnostih potovanja, hkrati pa tudi z željo, da potovalne dogodivščine ter ostale stvari povezane s potovanjem, delimo tudi z vami.

3 komentarji


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.