Izlet na dlani

NE SPREGLEJTE: Kako do ugodnih letalskih kart z uporabo metaiskalnika SKYSCANNER

V prispevku vam bomo predstavili  metaiskalnik Skyscanner s katerim boste v prihodnje lahko zelo enostavno iskali popolnoma vse letalske karte na poljubne destinacije (tako nizkocenovne povezave kot tudi redne linije letalskih družb). Ekipa Izlet na dlani omenjeni metaiskalnik vsakodnevno uporablja, predvsem pa je uporaben v primerih ko ste pri iskanju letalskih vozovnic zelo fleksibilni in vas zanimajo npr. cene na mesečnem nivoju ali najnižje cene za poljubne destinacije.

Splošno o metaiskalniku Skyscanner

Skyscanner  je svetovni metaiskalnik, ki omogoča uporabnikom iskanje oz. primerjavo cen letalskih povezav, hotelov in tudi najemov avtomobilov različnih ponudnikov. Uporabna metaiskalnika Skyscanner je brezplačna in vsako iskanje v določeni kategoriji vas nato napoti direktno na uradne strani ponudnikov npr. letalskih družb, hotelskih ali rentacar ponudnikov ponudnikov ali spletnih agencij. Stran z metaiskalnikom Skyscanner vam je na voljo v številnih jezikih. Kar je pomembno vedeti je sledeče, Skyscanner direktno ne prodaja letalskih kart, omogoča rezervacije hotelov ali najeme avtomobilov, temveč vam le prikaže primerjave cen oz najbolj ugodne možnosti, nato pa vas napoti na uradne strani ponudnikov, kjer izvedete dokončno rezervacijo. Za uporabo metaiskalnika Skyscanner ni potrebna registracija.

Na voljo vam je tudi mobilna aplikacija metaiskalnika Skyscanner.

skyscan1

Kako uporabljati Skyscanner (na primeru iskanja letalskih kart)? 
Najprej si izberete želeni jezik ter valuta npr. italijanski (skyscanner.it), angleški (skyscanner.ie/skyscanner.net), nemški (skyscanner.de), nato izberete želeno kategorijo iskanja (letalske karte, hoteli, rentacar).

Na primeru iskanja letalske karte, najprej izberete vrsto leta: povratna, enosmerna ali več destinacij- open jaw možnosti (multi city) (slika spodaj). Sledi izbor odhodnega letališča in želene destinacije, vnos termina, ter število oseb (slika zgoraj).

skyscan1

Dodatne možnosti:
Pri vrsti leta izbirate med povratnimi, enosmernimi ali večimi destinacijami. Pri izbiri odhodnih letališč lahko vnesete poljubno letališče, lahko vnesete tudi zgolj želeno državo (npr. odhodno letališče Italy), enako velja za želeno destinacijo (npr. želite leteti iz Benetk na poljubno destinacijo, označite Everywhere) (slika spodaj).

skyscan3

Pri izboru termina vam je na voljo več možnosti; vnos specifičnega termina odhoda/povratka, iskanje odhoda danes/jutri/v tem tednu, iskanje odhoda v celotnem mesecu (mesečni pregled!) ali iskanje najbolj ugodnega meseca odhoda (slika spodaj).

skyscan2

Primer iskanja poljubne destinacije z odhodnim letališčem iz Ljubljane (slika spodaj):

skyscan4

Primer mesečnega pregleda cen letalskih kart na slikah spodaj (na voljo tabelarični ali grafični prikaz) :

skyscan5 skyscan7

Primer izbora želene letalske karte in prikaz najbolj ugodnega podnudnika (slika spodaj):

skyscan6

Izbirate lahko še tudi med dodatnimi možnostmi npr. glede števila postankov, odhodnih/prihodnih časov, želenih letalskih družb, dolžino potovanja (slika zgoraj- okvirček levo).

Ko vam termin in prikazana cena ustreza pristisnete SELECT in nato se delo metaiskalnika Skyscenner zaključi, saj vas ta napoti na uradno stran izbranega ponudnika (npr. primeru na stran Wizz Air), kjer nato nadaljujete s postopkom rezervacije.

Bodite pozorni na… oz. Nasvet Ekipe Izlet na dlani

Stran z metaiskalnikom Skyscanner vam je na voljo v številnih jezikih, če ste vešči večih tujih jezikov, vam svetujemo da preverite cene na večih straneh (npr. nemški, italijanski, irski itd.) in si tako zagotovite zares najnižjo možno ceno.

Preden se odločite za rezervacijo preko določenega spletnega ponudnika, ki vam ponudi najnižjo ceno (z izjemo uradnih strani letalskih družb, hotelov, rentacarov), po spletnih forumih preverite vtise uporabnikov, ki so že izvedli nakupe preko njih. Npr. edreams običajno ne slovi kot najbolj prijazne uporabnikom.

V kolikor ste fleksibilni pri terminih odhoda/povratka bodi pozorni predvsem na možnost mesečnega prikaza cen, saj tako lahko izberete zares najbolj ugodno ceno.

V kolikor ste fleksibilni pri želeni destinaciji bodi pozorni predvsem na možnost izbora destinacije Everywhere, saj tako lahko dobote pregled ugodnih destinacij v določenih terminih in izberete zares najbolj ugodno destinacijo.

Do metaiskalnikov Skyscenner lahko dostopate preko povezav tukaj:

Prijetno in preprosto iskanje letalskih kart s pomočjo iskalnika Skyscenner vam želi Ekipa Izlet na dlani. V kolikor potrebujete pomoč ali nasvet glede iskanja letalskih kart preko Skyscenner to izpostavite v komentarje pod prispevkom.

 

 

Izlet na Dlani

Izlet na Dlani

Zagotovo se med vami najde kdo, ki pogosto sanjari o bližnjih kot tudi o daljnih destinacijah za potovanja, takšni smo tudi člani ekipe Izlet na dlani. Stran Izlet na dlani je nastala z željo po iskanju najugodnejših možnostih potovanja, hkrati pa tudi z željo, da potovalne dogodivščine ter ostale stvari povezane s potovanjem, delimo tudi z vami.

Dodaj komentar


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iskalnik letalskih kart

data-locale="en-GB" data-affiliate="network:CJ;publisher:6746289">

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.