Izlet na dlani

Novi letalski sedeži – ampak ali jim lahko sploh rečemo sedeži?

Aviointeriors je Italijanski izdelovalec letalskih sedežev, ki je iznašel nov dizajn za pocenitev letenja. Vse skupaj se sliši super za naše denarnice, vendar tudi tukaj obstaja finta: potnike čaka stoječ položaj med letenjem.

Koncept sedeža Skyrider2.0 je bil predstavljen leta 2018, vendar so z začetkom aprila 2019 predstavili tudi prenovljeno verzijo sedeža, Skyrider 3.0. Letošnji dizajn se od starejšega ločuje po barvi sedežev ter odstranitvi ločevalnih drogov.

Sedež vključuje spodnji del, ki prisili potnika v pokončno držo, kar naj bi letalskim družbam omogočilo vgradnjo sedežev v vrste, ki bodo bližje druga drugi. To seveda pomeni manj prostora za noge, vendar predstavnik podjetja zagotavlja, da bo na voljo dovolj udobja za potnike.

Dizajn bo omogočil letalskim družbam, da letala napolnijo s kar 20% več potniki in prihranijo na teži, saj sedeži tehtajo 50% manj kot sedanji standardni economy sedeži. Manj teže tako pomeni, manj goriva in vzdrževanja, kar posledično prinese nižje stroške poletov.

Podjetje sicer verjame, da bodo s tem spremenili letalska potovanja, vendar je težko verjeti, da bo dizajn postal kaj kmalu resničen. Ne glede na možnost nižjih cen vozovnic, je dizajn naletel na mnogo kritik, kar pa ne pomeni, da se določene letalske družbe niso že zanimale za tovrstno ponudbo .

Na koncu bo le čas pokazal ali so ljudje pripravljeni žrtvovati sedeč položaj na letu v zameno za cenejšo vozovnico.

Povzeto po: INSIDER
Vir fotografij: aviointeriors.it

Patricija Kragelj

Patricija Kragelj

Dodaj komentar


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.