Izlet na dlani

NOVOST! Dodatne spremembe glede ročne prtljage za potnike Ryanaira in Wizz aira

Pred časom je ponovno završalo na trgu nizkocenovnih letov, namreč tako Wizz Air kot tudi Ryanair sta se lotila ponovnih sprememb pravil glede velikosti ročne prtljage.

RYANAIR

Največji nizkocenovni letalski prevoznik v Evropi – Ryanair je že s 1.11.2017 uvedel spremembe pri stroških in količini check in prtljage. S 15.01.2018 je vstopilo veljavo tudi to, da potniki, ki so lastniki navadnih letalskih kart, niso imeli več možnosti vzeti dveh ročnih prtljag na letalo.

Z novembrom 2018 pa se uvaja še velikost te ene same ročne prtljage, namreč na krov bo mogoče vzeti le takšne velikosti prtljago, da bo ta lahko šla pod sedež; večjo ročno prtljago (10kg) pa bo potrebno oddati ob check in-u in zanjo plačati. Velja za vse rezervacije izvedene po 1. septembru 2018!

Podrobna pravila in nove cene oddane prtljage si lahko ogledate tukaj.

WIZZ AIR

Tudi Wizz Air je uvedel podobna pravila kot jih je predhodno že Ryanair, na krov lahko vzamete le manjši kos prtljage, ki sodi pod sedež. Kovček ročne prtljage dimenzij 55x40x23cm pa vam bodo brezplačno shranili pred vstopom v letalo in ga boste prevzeli ob prihodu na letališče skupaj z ostalo check in prtljago. Če boste ta kovček hoteli kljub temu vzeti na krov, bo potrebno doplačilo.

Podrobna pravila in nove cene oddane prtljage si lahko ogledate tukaj.

Razlogi za uvedbo tovrstnih sprememb družbi opravičujeta z razlago hitrejšega vkrcanja.

Kaj pa vi menite o novih spremembah politike ročnih prtljag nizkocenovnikov in katera je vaša najljubša nizkocenovna družba?

 

 

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

1 komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Se ne strinjam, ljudje bodo naredili še večjo gužvo pred letalom saj večina ne bo vedla za nova pravila, nikoli nisem imel problemov s hitrim vkrcavanjem in izhodom iz letala, saj se počaka tistih par starejših ljudi, ki težko dvignejo kavček iz oz. v predal. Stevardese bi pa tudi lahko pomagala, ne da te tam gledajo in se ti smejejo. Eurowings mi je glede ugodja in prostora za noge najbolj všeč. Sem bil na vseh nizko cenivnikih. En nasvet – sprazni plastenko pred check-inom in ssi jo napolni na wcju, da se izognes predragim cenam. 🙂

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.