Izlet na dlani

NOVOST! Dodatne spremembe za potnike Ryanaira – na letalo lahko vzamete le manjši kos prtljage, drugi večji kos pa odložite pred vkrcanjem

Največji nizkocenovni letalski prevoznik v Evropi – Ryanair je že s 1.11.2017 uvedel spremembe pri stoških in količini check in prtljage. Po novem (s 15.01.2018) pa potniki, ki so lastniki navadnih letalskih kart, ne bodo več imeli možnosti vzeti dveh ročnih prtljag na letalo.

Če povzamemo vsa pravila, ki bodo veljala od 15.01.2018:
– dopustna teža check in prtljage se je dvignila iz 15kg na 20kg
– strošek check in prtljage se je znižal  iz 35 eur na 25 eur za 20kg prljago
– le potniki, ki so kupili opcijo Priority Boarding* (za 5 eur ob nakupu karte/za 6 eur do 2 uri pred odhodom leta), lahko s seboj na letalo vzamejo 2 kosa ročne prtljage, lastniki navadnih kart bodo lahko na krov vzeli manjšo prtljago (ponavadi je to ročna torbica, manjši nahrbtnik…), drugi večji kos ročne prtljage pa bodo morali pustili pred vkrcanjem na letalo (storitev je brezplačna). Razlog za to odločitev je v tem, ker so v družbi ugotovili, da potniki na letalo vzamejo preveliko količino prtljage in s tem podaljšujejo čase za odhod in posledično večje letalske zamude.

V družbi predvidevajo da bodo zaradi odločitev vzpodbudili potnike k temu, da bodo namesto 2 kosov ročne prtljage izbrali plačjivo opcijo za večji kos check-in prtljage.

Podatke o spremembi si lahko ogeldate tudi v obliki video vsebine TUKAJ.

*Priority Boarding vključuje Flexi Plus, Family plus in Plus opcijo

Martina Ploj

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.