Izlet na dlani

Obseg nekaterih letov z ljubljanskega letališča se bo v zimski sezoni povečal

To poletje je nov potniški terminal ljubljanskega letališča praznoval prvo obletnico delovanja. Z modernim infrastrukturnim objektom, ki se razprostira na 10.000 m2, je Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana postalo sodobna in učinkovita regionalna vstopna točka – stičišče priložnosti za posameznika, družbo ter širšo globalno skupnost. Od odprtja je skozi terminal A potovalo več kot 450.000 potnikov, do konca leta 2022 pa načrtujejo, da bodo v njem oskrbeli že okoli 1,2 milijona potnikov.

Iz Fraporta Slovenija poročajo, da po prometno močnih poletnih mesecih se veselijo pozitivnih signalov letalskih prevoznikov, za povečanje obsega letenja v zimski sezoni. Z dnevnimi leti prevoznika flydubai v Dubaj, 12 tedenskimi leti prevoznika Turkish Airlines v Istanbul in drugimi pridobitvami, bodo imeli potniki še več možnosti z direktnimi leti doseči ciljne destinacije ter vozlišča izkoristiti za nadaljevanje potovanj na vse konce sveta.

Nizkocenovni letalski prevoznik v državni lasti Emiratov v Dubaju- flydubai bo 22. decembra 2022 prešel na dnevno letenje v Dubaj. Za potnike bo tako na voljo večja izbira letov za potovanja v Združene arabske emirate ali za nadaljevanje poti preko Dubaja na ostale konce sveta.

Turkish Airlines bo obstoječim desetim letom na teden dodal še dva leta. Tako bo jutranji let iz Ljubljane na voljo vsak dan v tednu, večerni pa bo na voljo 5x na teden. Nov vozni red bo omogočil večjo povezljivost, primeren pa bo predvsem za lokalna potovanja pa tudi za potovanja v ZDA in Kanado. 12 tedenskih letov v zimskem voznem redu Turkish Airlines v Ljubljani vpeljuje prvič, kar si vsekakor štejejo za uspeh po koronskem času.

Pogostejše letenje v zimski sezoni napovedujejo tudi spodnji prevozniki:

 • Air Serbia dvakrat dnevno v Beograd,
 • Swiss Airlines devetkrat tedensko v Zürich,
 • Transavia petkrat tedensko v Amsterdam in
 • Air Montenegro trikrat tedensko v Podgorico.

Na preostalih destinacijah bodo prevozniki v zimskem voznem redu ohranili podobno število tedenskih letov kot jih zagotavljajo trenutno:

 • Air France enajstkrat tedensko v Pariz,
 • Air Serbia dvakrat tedensko v Niš,
 • Brussels Airlines štirikrat tedensko v Bruselj,
 • easyJet do petkrat tedensko v London, Gatwick,
 • LOT Polish Airlines osemkrat tedensko v Varšavo,
 • Lufthansa dvakrat dnevno v Frankfurt in dnevno v München,
 • Wizz Air trikrat tedensko v London, Luton in
 • dvakrat tedensko v Bruselj, Charleroi.

Prispevek povzet po: Sierra5.net
Vir o Turkish Airlines povzet po Turkish Airlines info.
Povzeto tudi po Ljubljana Airport

P.S Jutri (20.9) pa že sledi akcija Turkish Airlines letov v Istanbul!

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.