Izlet na dlani

POHITITE in NE ZAMUDITE živih jaslic v Postojnski jami (samo še do 30.12.)

postojna1

Postojnska jama je skupaj s Predjamskim gradom letos naštela kar 970.000 obiskovalcev, število pa se bo ob koncu leta zagotovo še povzpelo, saj v jamo vabijo žive jaslice. V Postojnski jami bodo letošnje leto sklenili z okoli 3,5 milijona evrov čistega dobička, potem ko so vknjižili 18,2 milijona evrov prihodkov. S tem v družbi končujejo rekordno leto, v katerem je samo Postojnsko jamo obiskalo 670.000 ljudi.

Obe znamenitosti obiskujejo predvsem turisti iz Italije, Južne Koreje, Nemčije, Japonske, Slovenije, ZDA, Francije in Tajvana. Največ obiskovalcev je bilo avgusta, tj. 130.000. Letos so za naložbe namenili 2,2 milijona evrov. Med drugim so prenovili vhodno dvorano in peron v jami, most čez reko Pivko, uredili nov razstavni paviljon Expo, prenovili so vivarij in trgovino.

Spletne prijave za ogled živih jaslic
V prazničnih dneh Postojnska jama goste privabljala tudi z živimi jaslicami, ki so jih letos pripravili že 26. leto zapored. Od 25. do vključno 30. decembra si bodo obiskovalci lahko predstavo ogledali približno 12-krat dnevno, potekale pa bodo med 13. in 16. uro. Cene vstopnic za ogled so sledeče:
– 22,90 EUR odrasli
– 18,30 EUR študenti
– 13,70 EUR otroci
– 1,00 EUR otroci do 5 let

Letošnja novost je sicer možnost predprijave za ogled jaslic na spletni strani Postojnske jame. Novost je pomembna predvsem zaradi tega, da se bodo obiskovalci lahko enakomerno razporedili, rezervacija pa bo obiskovalce čakala na blagajni pred vstopom v jamo. Predprijava je možna na povezavi tukaj. Z izbiro gumba “Dodaj v košarico” si izberete svoj termin in rezervirate vstopnice. Vstopnice plačate na blagajni Postojnske jame.

NASVET IZLET NA DLANI: Imetniki SPAR plus kartice lahko na blagajni Postojnske jame uveljavljajo 50 % popust za ogled Živih jaslic.

Vsebina in slikovni material povzet po: rtv.slo, postojnska-jama.eu

Izlet na Dlani

Zagotovo se med vami najde kdo, ki pogosto sanjari o bližnjih kot tudi o daljnih destinacijah za potovanja, takšni smo tudi člani ekipe Izlet na dlani. Stran Izlet na dlani je nastala z željo po iskanju najugodnejših možnostih potovanja, hkrati pa tudi z željo, da potovalne dogodivščine ter ostale stvari povezane s potovanjem, delimo tudi z vami.

2 komentarja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.