Izlet na dlani

POTEP PO IRSKI! Povratna letalska karta in 6 dnevni potep po Irski (letalo + hoteli) za zelo ugodnih 217 eur (krompirjeve počitnice)!

Dežela tri peresne deteljice čaka, da jo raziščete in vzljubite! Ekipa Izlet na dlani vam priporoča ugodno možnost petdnevnega oddiha v času krompirjevih počitnic po zeleni in pravljični Irski. Doživite Irsko v njenih barvitih jesenskih barvah! Pripravite se na potep po zeleni deželi prijaznih ljudi, čudovitih razgledov, klifov, gradov, dobrega piva in glasbe! Preden nadaljujete z branjem, si zavrtite pesem od Dublinersov (klik na predvajanje pesmi), da si boste lažje vživeli v izlet.

Za vas smo pripravili zanimivo in ugodno kombinacijo 6 dnevnih počitnic v oktobru (termin sob 24.- čet 29.10.2015) za dve osebi po Irski, ki vas bo začarala. Če si ne želite potepa po zelenem otoku, lahko vseeno samo uživate v kultnem Dublinu. Predlagamo, da si sposodite avto na letališču v Dublinu in ga tam po 5 dnevnem potepu tudi vrnete.

ircork-ireland-1
DAN 1 – Dublin
Prvi dan priletite v Dublin in si privoščite Guinness pivo v legendarnem Temple Baru, nato pa še sprehod od reki posejani s številnimi mostovi.
Nočitev v Dublinu z zajtrkom je na voljo za 55 eur/osebo (kliknite na povezavo)

dublin1
DAN 2 – Galway
Galway je živahno mesto, morda obiščete katerega izmed pubov in doživite pravi irski žur. Obvezen postanek je na mogočnih Moherskih klifih, ki se dvigajo do 220 metrov nad morjem. Blizu je tudi pokrajna Burren, katero zaznamuje siv apnenec in neposeljenost. To je tudi pokrajina stotin starodavnih spomenikov.
Nočitev v Galwayu je na voljo za 33 eur/osebo (kliknite na povezavo)

galway
DAN 3 – Dingle
Polotok Dingle označuje ena najslikovitejših irskih pokrajin, je tudi eden redkih krajev, kjer se je ohranil prvobiten irski jezik. Po visoko speljanih cestah boste lahko občudovali divjo atlantsko obalo z raznoliko vegetacijo, več zanimivih postankov in krajši sprehod. Med potjo proti Corku boste lahko občudovali s slamo krite hišice, ki so značilne za te kraje.
Nočitev v Dinglu je na voljo za 27 eur/osebo (kliknite na povezavo)

dingle
DAN 4 – Kilkeny
Na poti v Kilkeny se ustavite in spijete kavico v glavnem mesto province Munster – Cork, ki je speljano ob reki in vas bo navdušilo s svojo pisanostjo in pestro izbiro. Velja tudi za drugo največje mesto na Irskem. Po zajtrku sledi vožnja do Kilkenyija, kjer si lahko ogledate staro jedro mesta, ki velja za enega najlepših ohranjenih srednjeveških mest.
Nočitev v Kilkenyju je na voljo za 22 eur/osebo (kliknite na povezavo)

kilkeny

DAN 5 – Dublin
Zaradi majhnosti Irske si lahko prilagodite potovanje tako, da ste kakšen dan več v Dublinu in si tako v miru ogledate vse njegove znamenitosti, saj se ne spodobi da se odpravite domov brez ogleda znamenite distilarne viskija Jameson ali pivovarne Guinness.
Nočitvev v centru Dublinu sta na voljo za 26 eur/osebo (kliknite na povezavo)

dublin2

Za prevoz lahko koristite javne prevoze ali vzamete rent a car, samo bodite pozorni na vožnjo, saj se vozi po levi strani.

Ugodne letalske karte vam omogoča nizkocenovnik Ryanair z odhodom iz Bologne kjer je povratna letalska povezava za navedeni termin na voljo, že za zelo ugodnih 55 eur na osebo (v ceno ni všteta prtljaga, z izjemo brezplačne osebne prtljage).

Skupna cena celotnega paketa za dve osebi za 5 nočitev (hoteli+ letalo) na Irskem tako znaša od 433 eur (oz.217 eur/osebo).

Rezervacija letov v Dublin preko spodnje povezave nizkocenovnega ponudnika Ryanair (vstavite podatke prikazane na spodnji sliki):
Bologna – Dublin – Bologna, že za 55 eur na osebo (termin 24. – 29.10.2015)

dublin1

OSTALI PODATKI:
PREVOZ: Prevoze iz Ljubljane do bližnjih letališč vam omogoča nizkocenovni prevoznik Goopti. Prevoze Goopti lahko rezervirate tukaj.
PRENOČIŠČA: Najugodnejša prenočišča lahko rezervirate tukaj: hoteli.izletnadlani.com, Airbnb (18 eur popusta)
VODNIK: Svetovno poznani popotniški vodnik Lonely Planet za Irsko lahko naročite tukaj.
NAJEM VOZIL: Najem vozil vam omogoča odlični SLOVENSKI ponudnik IzziRent. IzziRent ponudbo preverite na povezavi tukaj.

Slepi Potnik

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.