Izlet na dlani

Predlog aktivnosti za vikend izlet na avstrijsko Koroško

Že nekaj časa imamo v načrtu vikend izlet na avstrijsko Koroško, tudi okvirni načrt top 5 aktivnosti že imamo, le še odločitev kateri vikend bo za to primeren je potrebno podati.
Če nas bo kdo od vas prehitel in preizkusil kakšno od naših načrtovanih 5 aktivnosti, bomo veseli vsakega komentarja ali je aktivnost vredna ogleda ali raje predlagate kakšno drugo.

1.Vrbsko jezero

Na Vrbskem jezeru smo se seveda že nekajkrat mudili, in prijetni lahkotni jutranji sprehodi ter kavica in prigrizek ob jezeru v mestu Vrba nas vedno navdušijo nad ponovnim povratkom. Če se na pot opravite že v petek lahko prenočite kje ob Vrbskem jezeru (nekaj privatnih prenočišč je na voljo tudi v okviru Airbnb) ali pa kar v samem Celovcu.

Tripadvisor opis aktivnosti ob Vrbskem jezeru si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Celovcu si oglejte na povezavi tukaj. Airbnb ponudbo si oglejte tukaj.

2. Grad in Park Rosegg

Če gre za družinski izlet je vsaj pri nas, na program potrebno uvrstiti kaj povezano z živalmi. Sami bi se tako ustavili v parku s prostoživečimi živalmi in gradu Rosegg. Glede na to, da komentarji povezani z gradom niso ravno najboljši, bi si mogoče ogledali zgolj živalski park.

Tripadvisor opis Gradu in Parka Rosegg  si oglejte na povezavi tukaj.

3. Beljak in okolica

Samemu Beljaku in okolici nikoli še nismo zares dali priložnosti za obisk, pa kot kaže ponuja vrsto aktivnosti. Od mestnih muzejev, do okoliških jezer in športnih aktivnosti. Prenočite  lahko v Beljaku ali bližnji okolici.

Tripadvisor opis aktivnosti v Beljaku in okolici si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Beljaku si oglejte na povezavi tukaj.

4. Affenberg

Ker smo veliki ljubitelji opic, bi seveda ogled Vrha opic (Abenteuer Affenberg) bil obvezno na programu. Parj je od Beljaka oddaljen zgolj 15 minut vožnje in je odprt od 01.04. do 1.11., vsak dan od 9.30 do 17.30. Na voljo so vodeni ogledi (v nemščini) s strokovnjakom za makake. Vstopnina: odrasli 13 eur, otroci 4-14 let 6,5 eur; popusti za skupine, družine itd. Ponujajo tudi kombinirano vstopnico za 3 okoliške oglede (grad Landskron, park z ujedami in park opic Affenberg) za 25 eur/osebo.

Tripadvisor opis Affenberga si oglejte na povezavi tukaj. Uradno stran parka opic si lahko ogledate tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Beljaku si oglejte na povezavi tukaj.

5. Obisk Grossglockenerja (Veliki Klek) po eni izmed najlepših gorskih cest

Za konec še vožnja po eni izmed najlepših gorskih cest, postanki v panoramskih restavracijah in iskanje najlepših razgledov.

Tripadvisor opis aktivnosti na Grossglockenerju si oglejte na povezavi tukaj.

Ste že obiskali avstrijsko Koroško, kaj vam je bilo tam najbolj všeč in bi za ogled priporočali še ostalim? 

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

2 komentarja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Ogledali smo si ujede na gradu Landskron…super! Je pa fino če malo zastopiš nemško…a vseeno za videt! Opic pa potem nismo šli gledat, saj smo 1 ogled zamudili in bi morali čakati 1 uro na naslednjega(morda kdaj drugič)….pa smo šli raje naprej na stolp “Piramid koegel” .
    lep izlet vam želim

  • Ogledali smo si vse zgoraj našteto, pod Grossglocner pa se vračamo letos že četrto leto zapovrstjo. Avstrija je res TOP!!!

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.