Izlet na dlani

Prvi »pametni« hotel v Sloveniji

V središču prestolnice se nahaja hotel Central, ki spada v skupino Union hoteli. Hotel Central ni več le običajen hotel, saj se je s prenovo namenil ugoditi mlajši oziroma bolj tehnološkim novostim naklonjeni generaciji.

Čisto nova, moderna izkušnja se prične s pametnim telefonom in registracijo sobe preko aplikacije, kasneje pa prav tako v same sobe vstopajo s pametnim telefonom. Mobilna aplikacija omogoča poleg mobilne prijave in odjave, tudi mobilno plačilo.

Okvirna investicija znaša okoli tri milijone evrov in je obsegala popolno prenovo sob (sedaj jih imajo 99), osrednjega prostora za druženje, bara in tako imenovanega »co-working« prostora. Največja novost pa je možnost prenočevanja v kapsulah, s čimer hotel Central sledi svetovnim trendom.

Hotel in hotelska izkušnja sta popolnoma digitalizirana, vsa komunikacija poteka na digitalen način in z izjemo toaletnega, v sobi ne boste našli papirja. Ne samo, da ne boste našli papirja, iz sob so izginili tudi mini bar in omare. Vsak gost tako dobi čutaro za vodo in skodelico iz bambusa za kavo.

Trenutno nočitev z zajtrkom stane okoli 100 evrov. Slike hotela si poglejte tukaj.

Povzeto po: Delo
Vir slik: Pixabay

Patricija Kragelj

Patricija Kragelj

Dodaj komentar


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.