Izlet na dlani

Rezerviral sem ugodno error fare letalsko karto kaj sedaj?

Ob vsaki error fare akciji/napaki nas ogromno uporabnikov kontaktira z vprašanji glede letalske karte, ki so jo pravkar rezervirali oz. kupili. Ker nas je žal v ekipi Izlet na dlani premalo, da bi lahko vsakemu posamezniku odgovorili na številna vprašanja povezana z error fare, smo se odločili, da na to temo pripravimo prispevek, ki vam bo tudi v prihodnje v pomoč.

Nedavno objavljena akcija error fare letalskih povezav je bila npr. iz Benetk v Malezijo ali na Tajsko ali iz Bologne v Abu Dhabi. Upamo, da ste imeli to srečo in vam je ta torek/sredo uspelo rezervirati trenutno najugodnejše letalske karte na Tajsko ali Malezijo z nam bližnjih letališč v zadnjih letih. Tudi članom ekipe je na srečo uspelo rezervirati.

Veliko vas je rezerviralo, nekateri ste dobili potrditev o rezervaciji v obliki eticket, nekateri sporočilo od banke o uspešni transakciji, nekateri pa le potrditev spletne agencije o rezervaciji, vsi se sprašujete kako naprej….

1. Kako vem, da je moja letalska karta potrjena?
Prvi pogoj je, da ste prejeli po elektronski poštni e-ticket. Elektronska vozovnica vsebuje ticketnumber in airline code. Ker potujete z dvema letalskima družbama ste verjetno dobili dva airline coda, prvi pripada Alitalii, drugi pa letalski družbi Etihad.
Izberite airline code letalske družbe Etihad, klinite tukaj in pod manage my booking vnesite potrebne podatke. Spletna stran bo vam nato prikazala podrobnosti vaše letalske karte, izberete že lahko tudi sedeže in hrano.

2. Prejel sem le elektronsko pošto o rezervaciji?
V tem primeru ste žal lahko ostali brez letalske karte. Veliki večini so verjetno od izbrane spletne agencije že poslali dodatno elektronsko pošto z razlago, da letalske karte ni bilo mogoče rezervirati in da to poskusite ponovno. Seveda letalskih kart žal po omenjeni ceni ni več na voljo, ker so napako (error fare) odpravili.

3. Prejel sem le elektronsko pošto o rezervaciji, kljub temu so mi že trgali denar iz kreditne kartice?
Tudi teh primerov  je bilo kar nekaj. Najbolje, da v najkrajšem možnem času stopite v kontakt s spletno agencijo, pri kateri ste letalske karte rezervirali. Načeloma je pravilo, da spletne agencije v roku parih tednov, enega meseca vrnejo denar nazaj. Vsekakor pa predlagamo, da jih kontaktirajte in preverite situacijo. Tudi tukaj vam bodo po vsej verjetnosti pojasnili napako z razlago, da letalske karte ni bilo mogoče rezervirati in da to poskusite ponovno. Seveda letalskih kart žal po omenjeni ceni ni več na voljo, ker so napako (error fare) odpravili.

Če ste v skupini tistih iz prve točke in imate potrjeno letalsko karto, vam svetujemo, da se ne začnete prehitro še veseliti, da boste JV Azijo obiskali za ceno vozovnice Ljubljana – Amsterdam. 🙂 Predlagamo, da še vsi skupaj počakamo vsaj do naslednjega tedna. Ampak glede na to, da se spletne agencije na to temo še niso oglasile je verjetnost precej visoka, da letalske karte ne bodo preklicane.

POMEMBNO! Kot pa velja za vse primere letalskih kart v okviru error fare, zagotovo še nekoliko počakajte preden se lotite dogovorov o dopustih s šefom, rezervirate vilo na tajski obali ali rentate avto s šoferjem, za vse to bo še dovolj časa, v kolikor boste pa prehitri s tovrstnimi rezervacijami vam pa tega denarja žal ne bo nihče povrnil.

 

Izlet na Dlani

Zagotovo se med vami najde kdo, ki pogosto sanjari o bližnjih kot tudi o daljnih destinacijah za potovanja, takšni smo tudi člani ekipe Izlet na dlani. Stran Izlet na dlani je nastala z željo po iskanju najugodnejših možnostih potovanja, hkrati pa tudi z željo, da potovalne dogodivščine ter ostale stvari povezane s potovanjem, delimo tudi z vami.

9 komentarjev

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Zivjo,

  hvala za zgornje informacije in cestitke za izjemno spletno stran! Ze marca sem rezerviral error fare karto v Brazilijo in dobil takoj potrditev/eticket s strani flugladen.de. Ko pa zelim pogledati ingormacije o svojem letu na njihovi spletni strani, letalske druzbe Tacv capo verde ni med ponujenimi opcijami. Prosil bi vas za napotke, kaj naj naredim v tem primeru.

  Hvala, Miha

   • Ja, spletna stran zahteva Ime, Priimek in referenco. Moja spletna karta izdana s strani flugladen.de vsebuje tri kode (ref st za flugladen.de, stevilko karte in pa kodo za check in) in nobena ne deluje za TACV. Prav tako ne morem svoje karte preveriti na flugladen.de, saj tam med ponudniki ne morem izbrati TACV letalske druzbe. Zato preden se obrnem na Flugladen.de raje kontaktiram vas, saj ne zelim da preklicejo karto (let je namrec iz lizbone in do tja sem ze rezerviral let). Mi lahko prosim svetujete, kaj narediti v tem primeru?

    • Smo preverili pri uporabniku, ki je isto routo že letel. Tudi on check-ina ni delal peko spleta ampak direkt na letališču, kje so mu vozovnice natisnili brez problema. Na letališču poiščite poslovalnico letalske družbe TACV, je nekoliko manjša in je ločeno od vseh večjih let. družb.

 • Meni so v petek spremenili en let (2 uri kasneje). V Etihad.com lahko pogledam booking, na Al-italia pa ne.

 • Simon, katere datume pa imaš? A to so po mejlu obvestili? Pri Alitaliji tudi jaz še ne morem izbrati sedežev.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.