Izlet na dlani

ROUGH GUIDE TOP 20 najlepših svetovnih dežel

Kot zanimivost smo pripravili seznam, ki je nastal po mnenju bralcev/uporabnikov Rough Guide.  Podali so 20 najlepših svetovnih dežel in verjetno ni presenečenje, da so se med temi znašle tudi Slovenija ter sosednji Italija in Hrvaška. Člani Ekipe Izlet na dlani bi za pet najlepših dežel izven EU izbrali: Japonsko, Južno Afriko, Indonezijo, Avstralijo in Kitajsko ter znotraj/v okolici EU: Italijo, Portugalsko, Španijo, Turčijo in Maroko.

Koliko od top 20 najlepših dežel na svetu (razen Slovenije, Hrvaške in Italije 😉 ste že obiskali?

Prijetno načrtovanje naslednjega potovanja. 😉

1. ŠKOTSKA

Tripadvisor opis znamenitosti na Škotskem si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene na Škotskem si oglejte na povezavi tukaj.

2. KANADA

Tripadvisor opis znamenitosti v Kanadi si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Torontu si oglejte na povezavi tukaj.

3. NOVA ZELANDIJA

Tripadvisor opis znamenitosti v Novi Zelandiji si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Aucklandu si oglejte na povezavi tukaj.

4. ITALIJA

Tripadvisor opis znamenitosti si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Rimu si oglejte na povezavi tukaj.

5. JUŽNA AFRIKA

Tripadvisor opis znamenitosti v Južni Afriki si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Cape Townu si oglejte na povezavi tukaj.

Seznam vsebuje skupno 20 dežel, preostalih 15 je:
06. Indonezija
07. Anglija
08. Islandija
09. ZDA
10. Wales (Anglija)
11. Slovenija
12. Mehika
13. Indija
14. Finska
15. Švica
16. Peru
17. Norveška
18. Irska
19. Hrvaška
20. Vietnam

Koliko od top 20 najlepših dežel na svetu (razen Slovenije, Hrvaške in Italije 😉 ste že obiskali?

Celotni seznam si lahko podrobneje ogledate na strani Rough Guide tukaj.

Martina Ploj

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

1 komentar


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.