Izlet na dlani

ŠKOTSKA! 7 dnevni potep po Škotski (letalska karta iz Benetk + 7 nočitev) že za 261 eur!

Le kdo si ob gledanju filma Braveheart ni zaželel obiskati škotskega podeželja, čarobnih gradov, utrdb in popiti kozarec pravega viskija? Zgodovina se skriva tudi v mestih Edinburg in Glasgow, ki jih lahko obiščete na vašem potepu. Mogoče prav vi najdete pošast Nessie, ki se skriva v škotskem višavju, v jezeru Loch Ness. Doživite Škotsko v njenih zimskih barvah in spoznajte vse lepote nižavja in znamenitega škotskega višavja! Pripravite se na enotedenski potep po zeleni deželi prijaznih ljudi, čudovitih razgledov, gradov, dobrega viskija in glasbe!

Za vas smo pripravili zanimivo in ugodno kombinacijo 7 dnevnih počitnic v februarju (termin sre 10.- sre 17.2.2016) za dve osebi po Škotski, ki vas bo začarala. Če si ne želite potepa po zelenem otoku, lahko vseeno samo uživate v kultnem Edinburgu.

skotskascot
DAN 1 – Edinburg
Prvi dan zjutraj priletite v Edinburg in si privoščite jutranjo kavico s pogledom na veličastno srednjeveško mesto, ki velja za drugo največje, takoj za Glasgowom.
Nočitev v Edinburgu je na voljo za 24 eur/osebo (kliknite na povezavo)

edi
DAN 2, 3 – Perth
Na poti iz Edinburga proti Perthu, se lahko ustavite v St.Andrewsu, kjer domuje svetovno znan golf klub in kjer se vsako leto tudi odvija prestižno tekmovanje v golfu. Mesto Perth velja za mejo med znamenitim škotskim višavjem (Higland) in škotskim nižavjem (Lowlands). Pravi kraj, da se pripravite na užitke prelepe pokrajine.
Nočitev v Perthu je na voljo za 26 eur/osebo (kliknite na povezavo)

perth
DAN 4 – Inverness
Na poti v samo srce škotskega višavja si lahko ogledate še eno znamenitost – Loch Ness, ki je svetovno znano po pošasti, ki naj bi izvirala iz njega. Vsako leto se trume turistov zbere ob jezeru in čaka, da se Nessie prikaže. Morda jo prav vi dočakate 😉
Nočitev v Invernessu je na voljo za 26 eur/osebo (kliknite na povezavo)

inver
DAN 5 – Oban
V mestu Oban si privoščite ogled gradu in občudujte razgled na škotsko višavje. Po napornem urniku in ogledu znamenitosti in bežanju pred pošastjo Nessie, se vam bo prilegel počitek in jutro s tradicionalnim škotskim zajtrkom.
Nočitev z zajtrkom v Oban je na voljo za 36 eur/osebo (kliknite na povezavo)

oban
DAN 6 – Glasgow
Največje mesto na Škotskem vas ne bo pustilo ravnodušne in je z razlogom na visokem mestu po obiskanosti turistov. Prostor okrog današnjega Glasgowa je bil posleljen že v pradavnini, prvo večje naselje pa je ustanovil sv. Mungo, kateri je pokristjanjeval takratno škotsko prebivalstvo. V srednjem veku so zgradili večjo kamnito katedralo in univerzo, katera je do današnjih dni postala in ostala pomembne znanstveni center.
Nočitev v Glasgowu je na voljo za 26 eur/osebo (kliknite na povezavo)

glasgow
DAN 7 – Edinburg
Samo mesto združuje starodobno in sodobno v edinstveno škotsko vzdušje. Edinburgh je ena izmed prestolnic, kjer dobite najboljši vtis o mestu na sprehodu po slikovitih glavnih ulicah in stranskih uličicah. Druga možnost so dnevne karte za avtobus. Pohajkovanje je najbolje pričeti ob gradu Edinburgh Castle v starem delu mesta. Na poti ob ogledovanju turističnih zanimivosti kot popestritev naletite tudi na številne glasbenike – dudače v kiltih.
Nočitev v Edinburgu je na voljo za 22 eur/osebo (kliknite na povezavo)

edi1

Za prevoz lahko koristite javne prevoze (avtobus) ali vzamete rent a car.

Ugodne letalske karte vam omogoča nizkocenovnik Ryanair z odhodom iz Benetk kjer je povratna letalska povezava za navedeni termin na voljo, že za zelo ugodnih 80 eur na osebo (v ceno ni všteta prtljaga, z izjemo brezplačne osebne prtljage).

Skupna cena celotnega paketa za dve osebi za 7 nočitve (hoteli+ letalo) na Škotskem tako znaša od 522 eur (oz.261 eur/osebo).

Rezervacija letov v Edinburg preko spodnje povezave nizkocenovnega ponudnika Ryanair (vstavite podatke prikazane na spodnji sliki):
Benetke – Edinburg – Benetke, že za 80 eur na osebo (termin 10. – 17.2.2016)

vedi

ZAVAROVANJE: Že za 11.03 EUR lahko za omenjeno potovanje sklenete turistično zavarovanje Zavarovalnice Triglav. Sklenite tukaj! (klik na povezavo).

OSTALI PODATKI:
PREVOZ: Prevoze iz Ljubljane do bližnjih letališč vam omogoča nizkocenovni prevoznik Goopti. Prevoze Goopti lahko rezervirate tukaj.
PRENOČIŠČA: Najugodnejša prenočišča lahko rezervirate tukaj: hoteli.izletnadlani.com, Airbnb (25USD popusta)
VODNIK: Svetovno poznani popotniški vodnik Lonely Planet za Irsko lahko naročite tukaj.
NAJEM VOZIL: Najem vozil vam omogoča odlični SLOVENSKI ponudnik IzziRent. IzziRent ponudbo preverite na povezavi tukaj.

Slepi Potnik

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.