Izlet na dlani

ŠPANSKA AVANTURA! Potovanje po Španiji v maju (povratna letalska karta + 8 nočitev + 9 mest) že za 219 eur!

Drage popotnice in dragi popotniki, tokrat smo pripravili posebno ponudbo za vse tiste, ki imate radi avanture, pustolovščine in raziskovanja. Špansko potovanje poteka od Valencie do Seville. Iz Trsta boste poleteli v Valencio in iz Seville nazaj v Bologno. Ste pripravljeni in pripeti za vzlet? Potovanje traja 8 dni in na njem boste imeli kaj videti. Od obmorskega bisera Valencie, čudovite arabske utrdbe Alhambra, samostojnega Gibraltarja do andaluzijske prestolnice Seville. Potovanje je zasnovano na podlagi izkušenj ekipe Izlet na dlani.
Za vas smo pripravili zanimivo in ugodno kombinacijo 8 dnevnih počitnic v maju (termin pon 11.- tor 19.05.2015) za dve osebi po Španiji, ki vas bo začarala. Odhod je iz Trsta, kjer je cena karte do Valencie 25 €, odhod pa iz Sevilje, kjer stane letalska karta do Bologne 49 €.
andaluzija

1 DAN – Valencia
Valencia je v maju super mesto za oddih, tako da si lahko privoščite sprehod ob morju, krepko kosilo – paello, da si naberete moči za vašo avanturo in se počasi pripravite na pot. Valencia je s svojo razgibanostjo in številnimi prečudovitimi in edinstvenimi točkami eno izmeh najlepših španskih mest, ki ima povsem svoj utrip ter uspešno združuje staro z novim. V centru mesta se nahaja večina glavnih znamenitosti, tako da si lahko vse to privoščitev nekaj urah.
Nočitev v Valenciji je na voljo za 13 eur/osebo (kliknite na povezavo)
valenciah

2,3 DAN – Granada
O Granadi bi lahko napisali cel esej. Granada je zgodovinsko najbolj zaznamovano mesto Španije. Arabci so tu ostali najdlje, saj je bilo mesto zadnje oporišče Mavrov na Pirenejskem polotoku, ki te očara s svojo zanimivo arhitekturo. Vsekakor si morate ogledati znamenito utrdo Alhambra, ki je utrjen palačni kompleks, ki so ga v 14. stoletju zgradili granadski emirji v Granadi, ki je tudi pod Unsecovo zaščito. Alhambra je hkrati palača in trdnjava, ki je bila zgrajena v 14. stoletju v času vladavine Mavrov. Palačo sestavlja 37 mogočnih stolpov in več palač, ki imajo v notranjosti niz manjših in večjih vrtov z različnimi fontanami in nasadi pomarančevcev. Veličastna arhitekturna igra s kamni, barvami in lesnimi rezbarijami oblikuje to palačo v arhitekturni dosežek, ki ga z besedami ni moč opisati. Ker si je za Alhambro potrebno vzeti čas, si privoščite 2 dni postanka v Granadi, tako da lahko drugi dan uživate v tapasih in lepotah mesta.
Nočitvi v Granadi sta na voljo za 26 eur/osebo (kliknite na povezavo)
granadah

4 DAN – Malaga
zaradi majskega termina potovanja, si boste v Malagi že lahko privoščili kopanje in pravi oddih, da si napolnite baterije pred nadaljevanjem poti. Staro zgodovinsko jedro Malage se razteza od pristanišča na jugu do vznožja Montes de Málaga, ki so del Betijskih Kodiljer, na severu in do reke Guadalmedina na zahodu. Zahodno od njega teče skozi mesto tudi reka Guadalhorce. Najstarejši arhitekturni ostanek v mestu je obzidje feničanskega mesta, ki je vidno v kleti Picassovega muzeja (Museo Picasso Málaga).
Nočitev v Malagi je na voljo za 17 eur/osebo (kliknite na povezavo)
malagah

5 DAN – , Gibraltar, Tarifa
Že sama pot do Tarifa – najužnejšega mesta evropske celine, boste imeli kaj za videti. Tarifa je majhno mestece v provinci Cádiz v Andaluziji na južni obali Španije. Mesto je majhno in prijetno, zato si boste vse glavne znamenitosti lahko ogledali v kratkem času. Obala Tarifa je med drugim priljubljena pri deskarjih in kite surferjih zaradi močnih vetrov v ožini. Iz istega razloga je tukaj na stotine vetrnih turbin. Pred Tarifo pa naredite obvezen postanek v Gribratarju, ki leži na severni strani Gibraltarske ožine, to je na mestu, kjer se Evropa najbolj približa Afriki.
Nočitev v Tarifi je na voljo za 17 eur/osebo (kliknite na povezavo)
tarifah

6 DAN – Jerez, Cadiz, San Fernando
Čudovito andaluzijsko mesto Jerez de la Frontera leži me morjem in gorami in je znano po organizaciji dirk motociklistov in kot zibelka sherryja in flamenka. Priporočamo vam ogled starega mestnega jedra in vinske kleti, v kateri boste lahko degustirali ogromno vrst sladkega sherrya in si ogledali stare sode, na katerih se bohotijo napisih največjih španskih in svetovnih umetnikov in zvezdnikov. Pot nadaljujte v Cadiz, ki je najstarejše stalno naselje na Iberskem polotoku in verjetno v celotni jugozahodni Evropi. Priporočamo ogled stolnice, mestnega trga, rimskega gledališča in mestnega obzidja. za spanje smo izbrali mirno omborsko mestece San Fernando.
Nočitev v San Fernandu je na voljo za 25 eur/osebo (kliknite na povezavo)
sanfernandoh

7,8 DAN – Sevilla
Za prestolnico Andaluzije, si je vzemite dva dni časa in potem polni novih vtisov poletite nazaj proti domu. Priporočamo ogled kraljeve palače (Alcazar), zlatega stolpa, arene za bikoborbe, stolnice in še bi lahko naštevali. Mesto vas ne bo pustilo ravnodušne. Ne pozabite da boste tam v mesecu maju, ki je idealen mesec za potovanje. Zaključitev potovanje v stilu in si privoščite še nepozaben večer, saj Sevilja slovi po odličnem nočnem življenju.
Nočitvi v Sevilji sta na voljo za 46 eur/osebo (kliknite na povezavo)
sevh

Za prevoz med mesti priporočamo najem vozil slovenskega ponudnika IzziRent.

Ugodne letalske karte vam omogoča nizkocenovnik Ryanair z odhodom iz Trsta in prihodom v Bologno, kjer je povratna letalska povezava za navedeni termin na voljo, že za zelo ugodnih 74 eur na osebo (v ceno ni všteta prtljaga, z izjemo brezplačne osebne prtljage).

Trst – Valencia že za 25 eur (klikni na povezavo)
Sevilla – Bologna že za 49 eur (klikni na povezavo)

trstsevilja

Skupna cena celotnega paketa za dve osebi za 8 nočitve (hoteli+ letalo) v Španiji tako znaša od 439 eur (oz.219 eur/osebo).

OSTALI PODATKI:
PREVOZ: Prevoze iz Ljubljane do bližnjih letališč vam omogoča nizkocenovni prevoznik Goopti. Prevoze Goopti lahko rezervirate tukaj.
PRENOČIŠČA: Najugodnejša prenočišča lahko rezervirate tukaj: hoteli.izletnadlani.com, Airbnb (25USD popusta)
VODNIK: Svetovno poznani popotniški vodnik Lonely Planet za Španijo lahko naročite tukaj.
NAJEM VOZIL: Najem vozil vam omogoča odlični SLOVENSKI ponudnik IzziRent. IzziRent ponudbo preverite na povezavi tukaj.

Slepi Potnik

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.