Izlet na dlani

Ta vikend že 8. festival čokolade v Radovljici (12-14. april)

Letos zopet komaj čakamo tradicionalni 8. festival čokolade v Radovljici. Potekal bo 3 dni in sicer od 12. do 14. aprila.
Če ste ta sejem že obiskali, vam letos ponujajo veliko novih zanimivosti. Predstavili bodo povsem novo vrsto čokolade imenovano Ruby čokolada. Odkrili so novo vrsto kakavovca iz katerega s pridobivanjem in predelavo njegovih kakavovih zrn, dobimo čokolado v roza oz. vijolični barvi.

Držali se bodo tudi nekaterih starih smernic iz preteklih let. V hiši eksperimentov boste lahko izdelali svojo tablico čokolade. Od čistega začetka, ko boste kakavova zrna najprej oluščili, do konca, ko boste nestrpno čakali, da se čokolada ohladi in jo lahko čimprej poskusite.

Dogajanje se bo odvijalo na 6 različnih prizoriščih. Na Vurnikovem trgu bodo potekale prej omenjene delavnice s Hišo eksperimentov, kuharski šovi s kuharskimi šefi, kuharske delavnice za otroke in seveda degustacija zmagovalnih pralin. Katere bodo zmagovalne, pa bo ocenjevala žirija, ki jo bodo sestavljali Nasher Gashi, Željka Bahor in Chef iz vile Podvin Uroš Štefelin.

Da ne boste imeli slabe vesti zaradi zaužitih kalorij, boste imeli na voljo tudi možnost, da se udeležite dirke po kolesarski pump progi. V starem mestnem jedru letos predstavljajo še eno novost in sicer spust po vrvi, ki je namenjen vsem generacijam.
Naslednje prizorišče je parkirišče pred Grajskim dvorom. Tu se bo nahajala znana nagradna igra Čokoladni bingo. V parku boste imeli možnost videti vse letošnje čokoladnice iz Slovenije in tujine. Ne bo manjkalo čokolade v vseh oblikah, ki si jih lahko zamislite (praline, namazi, sladoled, čokoladno sadje, lizike …)

Vse dni festivala bo na voljo lokostrelstvo, preizkusili se boste lahko v cirkuških delavnicah, mlajši otroci bodo uživali v velikem peskovniku ali pa se igrali z velikimi igrami na prostem. Na parku bo postavljen šotor, kjer bo glavni oder. Tu se bo zvrstilo kar 11 koncertov, med nastopajočimi so Zmelkoow, Ansambla Saša Avsenika, Nipke, Help!, A Beatles Tribute Band.
Trg pred cerkvijo bo tudi letos nudil nabor čokoladnih slaščic, ki jih bodo dopolnjevala izbrana slovenska craft piva in delavnice za otroke s Čebelarskim muzejem.

Seveda ne bodo manjkali niti poulični umetniki in čokoladna kraljica. Ob vhodu v staro mestno jedro pa organizatorji pripravljajo povsem novo čokoladno zanimivost, katero boste morali videti sami. Skrivnost vam bo razkrita na odprtju festivala.

Letošnja otvoritev bo zgodnejša kot po navadi in sicer ob 13.00.

Urnik dogajanja:
PETEK 13.00 – 20.00
SOBOTA 9.00 – 20.00
NEDELJA 9.00 – 19.00

Organizatorji vam želijo sporočiti še določene malenkosti za nemoten obisk festivala:

  • čokoladni grižljaji se tudi letos okušajo z degustacijskimi kuponi, ki se kupijo v kompletu štirje kuponi za 2€,
  • obisk festivala priporočamo z rednimi avtobusnimi prevozi in vlakom, saj se avtobusna in železniška postaja v Radovljici nahajata tik ob prizorišču.

Za dodatne informacije lahko obiščete uradno spletno stran festivala: Radolca – festival čokolade.

Patricija Kragelj

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.